neviem ako mám začať, mám trápenie so synom, má 19, nedokončil školu, vyhodili ho v 3. ročníku, teraz sa fláka, sem tam aj niečo robí, odsťahoval sa od nás , vraj nás nemôže počúvať , keď sme sa s manželom snažili ukázať mu správnu cestu, nedal si povedať , ja mám z toho zdravotné problémy , nedávno mu prišiel list od nebankovej inštitúcie že si vzal požičku 20.000 Sk , a podstúpili to exekútorovi , my sa bojíme, čo bude ďalej, odhlásili sme ho z trvalého pobytu lebo aj doma nám mizli veci keď nás prišiel pozrieť manžel ho nechce ani vidieť,ale mňa ako matku to trápi ...ten dlh mu bude rásť a bojíme sa aby sme to my nemuseli platiť ... nevieme čo robiť ... poraďte prosím
zlý syn
barbinka, ty mi daj pokoj, ja som písala že tototvšetko začalo krátko pred 18 rokom, on bol práveže dobrý chlapec, zvládnuteľný, nevimeodkiaľ si to vzala, dobre sa učil, bol inteligentný , prprosím ťa, nestaraj sa o mňa, a nabudúce keď mi budeš chcieť napísať niečo deprimujúce, task sa zdrž, tvoje príspevky nečítam, nepíš už prosím ...
lea aj ja dufam, ze sa po tomto zazitku spamata, mozno ani o pracu nepride ak sa tam nedozvedia, ze tam bol koli drogam. Budes to mat s nim este tazke :( Pripomen mu ako velmi ho lubis a snad ho to raz zlomi a uvedomi si, ze by sa mal chovat dobre aspon koli ludom co ho maju radi.
lea,to mi je ľúto.Ja som starší ročník,drogy som našťastie nezažila,a bojím sa ich.Bojím sa ,že ich moje deti skúsia,pretože budú chcieť byť v partii,kde to každý berie..Čo ja viem,stačí pár zlých priateľov a deti si zničia celý život.Ako to vôbec je,keď mal halucinácie?To znamená,že ich berie dlho,alebo,že ich skúsil prvý krát?Daj mu ešte šancu,je to ťažké,verím.Možno práve toto potreboval,aby sa spamätal.Držím palce tebe aj jemu.
no ja som tu drogy spomínala lea. máš to ťažké, ale určite ho netreba ľutovať. a ako som vravela, tvoj syn bol nezvládnuteľný a preto si to mala riešiť, keď bol menší a teda výchovno-nápravný ústav. teraz je aj na drogách, čiže jedine liečenie, kde bude mať prísny režim. ale to musí chcieť on sám niečo so svojim životom urobiť.
no prišla som vás poinformovať ako sa to vyvíja s tým mojím synom, má prácu , baví ho, bol minulý víkend doma a zdalo sa že celkom fajn, až mi v nedeľu zavolala primárka ny psychiatrii vraj syn je tma hospitalizovný lebo na festivale užil drogy a má halucinácie, bola som za ním, museli ho detoxikovať, mali by ho prepustiť už domov ale zrejme prišiel o prácu , nemohol zavolať, hneď mu zobrali mobil a v práci nevedeli čo sa sním stalo, takže ďalšie trampoty s ním ... už bol na dobrej ceste ... ja už nevládzem fakt, neviem ozaj či má takú smolu alebo čo už ... som zúfalá z neho ...
sedmikráska , dúfam, že to bude podľa mojich predstáv, aj my sme mu už viackrát pomohli a nič z toho nebolo,,, ďakujem moc
ďakujem moc radane, a všetkým čo majú so mnou súcit, to je fajn že aspoň takto sa môžem niekomu zveriť so svojimi problémami ...dám vedieť ako to všetko dopadlo ...
Lea, je dobre, ze si nasiel pracu a pozicala si mu peniaze, nezabudni mu po prvom dni zavolat a spytat sa ako dopadol prvy den v praci a pripomen mu, ze si stastna, ze konecne nieco nasiel, pozvy ho dajme tomu ku vam na veceru, nech vidi, ze takto sa moze znova vsetko vratit do normalu.
Moj otec mojmu bratovi pozical peniaze viac krat koli praci, ze chce ist pracovat do Prahy, no vzdy sa za dva tyzdne vratil a bez penazi,. Prajem ti, aby to ale tebe vyslo tak ako ma
Tak to vam obom budeme drzat palce,urcite potom napis,ako ste dopadli.Verim tomu,ze zazil poriadny sok-mozno v kutiku duse aj dufal,ze ho zase z tej brindy vytiahnete,ale potom zistil,ze vy ste mu sice ochotni pomoct,ale urcite nie to zase za neho zaplatit a zase by ste boli na tom,co aj predtym.Je dobre,ze si mu podala pomocnu ruku prave v takejto forme,aby sa naucil byt za svoje ciny zodpovedny.Drzim palce a verim,ze sa to vsetko da na tu spravnu cestu a syn dostane rozum. :)
no dúfam , že ich neminie, bol taký šťastný keď mi to povedal, nebral ani telefon a naraz ma prezvonil, ja som mu potom zavolala lebo nemal kredit, ale bola so mrada že hľadá tú správnu cestu, ako sme ho učili doma ... držte mu palce