Creatin

Martin_242

U kreatínu to neplatí, bol preskúmaný snáď tisíc krát, žiadne vedľajšie účinky zistené neboli.
Preto je najobľúbenejší a berú ho snáď všetci silový športovci i obyčajní ľudia majúci vysokú fyzickú námahu.
Prečo? Pretože proste funguje.
Štúdie dokázali, že po vysadení kreatínu telo okamžite reaguje a vyrába si ho samo ako doposiaľ.
Netreba si kreatín mýliť s anabolickými steroidmi.
Aby bolo každému jasné, kreatínu máme v tele približne 100 a viac gramov, tých 5 gramov denne nijako výrazne neovplyvní jeho prirodzenú produkciu.

echano

fuhaaaaa tak asi doberiem tan co mam a snim prestanam lebo vasede pisu otom ze to je super no ja som si ho kupil preto lebo sa vravi ze dodava okamzitu energiu a ze zabranuje vzniku kardiochirurgickych ochorenie...tak som myslel ze mi to len prospeje ale dam si s tym racej pokoj diky za vase radi piste piste ak este nieco viete

radca

O ucinkoch mnohych doplnkov a liekov na zdravie sa toho vela nevie. Predavaju sa preto, ze prinasaju zisk. Ale vseobecne plati, ze ak das telu nieco co si samo vyraba, tak si to samo vyrabat prestane.

Martin_242

Zatiaľ si nikto kreatínom obličky nepoškodil, ak narazíš na dôveryhodnú informáciu, že sa tak stalo, prosím pošli mi to na mail.
Obličky viacej zaťažuje neprimerane vysoký objem bielkovín.

Martin_242

Ja s kreatínom netrénujem, omnoho lepšia je kvalitná strava a potréningový kvalitný proteín, kreatín beriem len občas, ono zasa nejaký zázrak to nieje a čím dlhšie ho berieš, tým menej Ti bude zaberať.
Natiahneš do seba vodu, po vysadení ju vylúčiš.
Tá nabíjacia fáza 4x5g je dnes už spochybňovaná.

ifka

nieje pravda,ze kreatin je uplne neskodny.pri jeho zvysenych hodnotach v krvi su zatazene oblicky.oblicky maju cistit krv od odpadovych latok v tele.ked sa poskodia,nasleduje dialyza.

echano

diky za radu :) potreboval som poradit lebo pred tyzdnom so ho zacal brat a tam pisu nabijaciu fazu 4x denne po 5g a to sa mi zda ze je to skor predavkovanie...tak diky moc :)ak sa smiem spitat ako dlho uz trenujes s kreatinom ?

Martin_242

Kreatín je najprezkúmanejší zo všetkých možných doplnkov výživy.
zatiaľ neboli zistené žiadne negatívne účinky na ľudské zdravie.
Odporúča sa však užívať ho 4 až 6 týždňov, potom na rovnakú dobu vysadiť, aby si telo odvyklo.
Maximálna denná dávka je 5 gramov (vyššie dávky nezvyšujú účinnosť).
Kreatín je vhodné rozpustiť v ovocnom (nekyslom) džúse, poprípade vo vode spolu s 20g glukózy a okamžite vypiť.
Neodporúča sa nechať takto zarobený nápoj dlhšiu dobu, pretože rozpustený kreatín sa premení na neúčinný kreatinín.
Ja osobne ho sezónne užívam, jeho účinky sú volumizácia svalových buniek a ich rýchlejšia regenerácia, vyššia výbušná sila, nárast svalovej hmoty v spolupráci s dobrým tréningom, stravou a odpočinkom.