O rôznych kozmetických vychytávkach sa na tomto fóre už popísalo dosť. Každá z nás má to svoje naj. No tak sem s tým:-)))
Moje kozmetické NAJ
No, medzi moje naj patrí:
- make od Manhattanu - Powder mat
- púder od Rimmelu - Stay mate, ale všeobecne, som s Rimmel púdrami spokojná
- laky od Rimmelu a Maybeline - Colorama, tie sú fajnové... A laky Manhattan - Crazy colors
- lesky L´Oreál, Maybeline...
takzee po prve musim powedat ze je pravda, ze aj za nizku cenu sa daju kupit kvalitne vyrobky a naopak :) noo absolutne nesuhlasim s tym ze astor, rimmel... atd su ''stredna trieda''.Ano, da sa povedat ze su CENOVO stredna trieda ale rozhodne nie kvalitativne.Napriklad moja spirala od astoru je asi stokrat lepsia ako nova L'oreal a rimmel ma uzasne ruze a laky na nechty. Takze moje kozmeticke naj:
1.SPRCHAC: avon sunset (tie od avonu uuzasne vonaju a su dobre)
2.SPIRALA: Estee Lauder:ta je vazne uzasne:) a velmi dobre su este spirali od astoru
3.RUZ: rimmel hydra renew :) no ten je vazne spica a ma aj uzasny dizajn:)
4.LESK NA PERY: L'oreal alebo max factor, uuzasny je shiny licious aj ten vodeodolny:)A ESTE BURJOIS!!fakt ze burjois ma naj naj naj lesky!
5.MAKE-UP: ja mam najradsej tie penove a volaju sa
matte mouse a druhy dream mouse makeup ale uz si nepametam aka je to znacka:)
6.KOREKTOR: no ja momentalne pouzivam Ives Saint Laurent lenze neni to hohvieco vam povim... Bohuzial doteraz som este nenasla korektor ktory by mi dokonale zakryl kruhy pod ocami :(
7.TIENE : tak rozne :)
som prekvapena ako sa polepsila znacka Dermacol, pouzivam make-up, odlicovac, pletovu vodu a som spokojna. Nanajvys cena je dost prijatelna. Najviac som spokojna s make-upom, posobi prirodzene, dobre prekryje nedokonalosti pleti a pekne vonia. So sprchovych samponov ma momentalne prekvapila kvalita znacky Nivea, odporucam aj na suchsiu pokozku. veronicca tento problem som mala kedysi davno aj ja so znackou Pantene sampon, momentalne som s nim spokojna a nesposobuje mi ziadne problemi, ale pokial je citliva pokozka, ci uz tela, tvare alebo hlavy je lepsie vyberat si neparfumovane vyrobky.
ja som mala rada pantene ale neviem co to s nim je v poslednej dobe, svrbi z neho hlava a je strasne silno parfumovany...vobec mi uz nevyhovuje, dobry je GlissKur 19 Repair, ale celkovo tato znacka je ok, aj Loreal...na telo su naj sprchace s mliekom alebo olejom, mam suchsiu pokozku a po \"obycajnych\" geloch mam pocit, ze mi praskne, telove mlieko je dobre Dove, je kremove, vyzivi a nie si z neho vymastena ako sardinka v oleji, na velmi suche miesta olivovy olej, nechty: citronikovy olej ich vylieci ked im nieco chyba, makeup MaxFactor Colour adapt alebo aj Loreal True Match...nejaky pudrik, trosku tmaveho tiena na zvyraznenie hornej linie oka, kvalitna spirala, jemny alebo uplne priesvitny lesk a hotovka...ziadna umelina, mam stastie, ze som od prirody dostala huste leskle vlasy a cistu plet, takze nepotrebujem haldy pripravkov...ale co sa mi vzdy osvedcilo, ked sa sama citim dobre, som so sebou spokojna, muzi sa otacaju aj ked som nenamalova a nemam prave dokonaly uces:D
Ahojte, moje kozmetické naj: na vlasy: šampón značky Tania s kondicionérom (momentálne používam), Schauma zelený pre mastné vlasy, perfektne sa od neho lesknú, Headandshoulders či ako sa to píše, Schauma kokosový pre poškodené vlasy, Fructise, sem-tam Sunsilk pre farbené vlasy, žltý. Telo: sprchový gél Dove, mydlo Lux mandľové, ružové, depilačný krém Opilca, raz som použila depilačnú penu Veet, antiperspiranty značky Fa tie s modrým a zeleným vrchnákom - super voňajú, aj keď sa spotím, vôbec pod pazuchami nesmrdím. Tvár: umývam si ju s detským mydlom Bupi - osvedčilo sa mi na akné, sem-tam dermacol značky Miss sporty, ak mi v nevhodnom čase vykvitnú vyrážky, lesk na pery značky Lip Gloss - banánový, ďalej na akné nechtíková mastička, masť Locoid Lipocream, to mi predpísala praktická lekárka, je dobrá, ale pozor! Nedoporučuje sa dlhodobé užívanie, sem-tam si tvár potriem nechtíkovým čajom, začala som užívať Zinavit 600 mg s pomarančovou príchuťou - to je zinok s vitamímom C. Podľa mňa je veľmi dobrý, a stál iba 75 Sk 40 tabliet. Zuby: osvedčila sa mi pasta Poľana, stojí okolo 20 Sk, ale je veľmi dobrá, vydrží mi svieži dych trochu dlhšie, je to jediná pasta, od ktorej mi pri umývaní nebolia ďasná, potom používam elmex takú tyrkysovú sensitive, či ako sa to volá, aj tá bola veľmi dobrá, ale od ostatných pást ma strašne boleli ďasná pri umývaní a to boli oveľa drahšie! Takže nie vždy platí, že čo je drahé je aj kvalitné.
mirka,,,no to mas pravdu keby som robila na slovensku tak si to urcite dovolit nemozem,,jednoznacne by som sa musela uskromnit,,a si myslim ze loreal max factor atd ...nie je az taka lacna kozmetika
ahoj mirka23 ,,no to mas pravdu potrpim si az prilis !!mesacne to ti neviem povedat nekupujem casto lebo dlho mi vydrzi skoro vsetko ,,,no nedavno som si bola kupovat puder mascara ruz a cistiace mydlo na tvar no stalo ma to 107 euro ,,na slovensku si myslim ze by ma to vyslo viac lebo parfemy su na slovensku ovela drahsie ako tu ,,,ja zijem v taliansku
Baby ja som objavila super sampon na objem ucesu, ale nesmejte sa! Je to obycajny sampon Dixi zltej farby za cca 35Sk. Vyskusala som vselijake sampony-Elseve, Nivea,Fructis, Pantene, no asi vsetko, co v drogerii mozete najst a tento ma veru prijemne prekvapil!
Ako masku na vlasy pouzivam bleskovu kuru Garnier Fructis, ktora sa hned zmyva a je jednoznacne najlepsia.
Na tvar pouzivam glycerinove mydlo s tea tree olejom od Dr.Mullera a pletovu vodu Sebium H2O od Biodermy.
Kremy nepouzivam ziadne, premyslam nad hydratacnym od Biodermy.
Na usta jednoznacne balzam na pery medovy Vitalos.
Pletova maska-bahno z mrtveho mora znacky Kawar,
na kupel sol z mrtveho mora (1xtyzdenne)
Peeling na tvar zn, balea s ovocnymi kyselinami.
Make-up Normateint Vichy c.25 je jediny, ktory aj v lete vydrzi a odola potu a mazu.
Spirala najradsej som mala Loreal, ale mam na nu alergiu a rovnako dobru som uz nenasla.
Sprchac mam Balea s citrusovou vonou.
Telove mlieka nepouzivam, lebo mam strasne mastnu pokozku celeho tela.