Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

mesacny plat

henry

Dingo... suhlasim s tvojou myslienkou a mas pravdu ze ma deprimuje moj plat ked si chcem kupit s priatelom 3 izbovy byt za 6 melkov... smiesne ze? Ale pravda je taka ze tuto temu som nezalozila aby som niekomu zavidela, je to cisto zo zvedavosti. Ja som tiez bola rok v Londine a usi som si zodrala od roboty, pekne som si zarobila no napriek tomu nebudem opustat svoju rodnu vlast.

anajka

DIngo: ale to je tak, ľudia závidia všade, nie len na Slovensku. Mám osobnú skusenosť z dovolenky na ktorú som išla autom, že manželský pár z vedľajšieho domu - mimochodom nemci - si hovorili pri mojom aute ako si " chudák " slovák môže dovoliť ich dobré auto, čo ma rozosmialo. Chudák slovák si to dovolí lebo maká 12 hodín denne, odchádzam z domu o 7,30 a vraciam sa po 19,00. Takže tak, závidia všetkci len niekde to nie je národný šport ako u nás. A to sme ešte nanačali tému lakomosť, to by bolo príspevkov. :-))

dingo

no, asi nie si v tom spravnom bare. ja som v spickovom, najvyssia kategoria. ale dost uz o tom, vidis, jasny priklad toho, ze len co clovek povie pravdu o svojom prijme, hned sa to niekomu u nas nezda, lebo on to nezaraba. zbytocne stracat cas takymito debatami, verte - neverte, vasa vec, ja sa idem prejst, vecer idem do prace. majte sa pekne.

hmmmmmm

juuuj, tak ta hypoteka caka aj mna, ale musim pockat kym mi zvysia plat :)
z mojho "inzinierskeho" by to bolo nerealne :)

anajka

Pre Hmmm :Lahko sa nazbiera hypotéka, 2x leasing na auto, šeky, poistky,... a samozrejme moja réžia čo nie je tiež zanedbateľná položka :-)))

stationa

Ja ako barmanka v Londine zarobim v prepocte 40.000 Sk v cistom a polku miniem na prenajom a stravu, takze pochybujem ze Dingo hovori o mesacnom plate.

dingo

musim povedat, ze tu v rakusku by nikoho ani nenapadlo hodit na internet takuto temu. nikto sa nikoho nepyta kolko zarobi a nikto nikomu nezavidi tak ako u nas. nenajdete v casopisoch titulky vyjadrujuce, kolko ktora celebrita za co dostala penazi. bolo by to tu smiesne a nikoho to nezaujima. ak ma niekto vela penazi, tak ti druhi sa mu akurat tak chcu mozno vyrovnat a tiez sa dostat do vyssej socialnej skupiny, ale nie aby mu zavideli alebo dokonca mu preto nejako skodili a ohovarali ho. to je specifikom postkomunitickych krajin, na zapade to nevidite. kazdy sa snazi makat. zit a nechat zit. u nas sa preto cloveku, ktory nesedi na zadku ale nieco pre svoju buducnost robi tazko zije. vsade okolo ma takych, ktori iba stonu na to, ako maju malo penazi a ze nemaju robotu atd. ja ked som skoncil skolu tiez som nemal robotu. sadol som k pocitacu a ked som nasiel ponuku umyvat riad v restauracii, okamzite som ju prijal. priatelka najskor upratovala u starych ludi. postupne sme sa vypracovali, lebo sme sa ziadnej prace nebali a ziadna praca sa nam nezdala pod nasu uroven. mame svoj ciel a ideme za nim. inak sa clovek nikam nedostane, akurat stone od rana do vecera a moze z toho postupne len ochoriet alebo chytit depresiu. kto maka, nema depky. veru, je to tak. presvedcil som sa na vlastnej kozi a odporucam vsetkym. ked sa nieco nedari, treba vytrvat a nevzdavat sa. raz to vyjde.