Poradte mi prosim Vas strasne zle sa mi dycha akokeby plytko, vecer ked zaspavam a nastane zlom spanku sa strhnem na to ze prestavam dychat...byva mi zima a nasledne strsne horko, mam mravcenie a vnutorny tras, je mi na odpadnutie..tlak mam v poriadku..neviem co je so mnou, v nemocnici vravia ze nic..prosim o radu.dik
Tazke dychanie
mariaa, tak dufam, ze uz mas tu robotu s mrazakom za sebou, mna by porazilo, raz nam vytiekla chladnicka a napucali parkety:((((( pekny vecer ak si este hore, prave sme dosli zvonku, amely je u babky, tak oddychujeme:)
ahoj sisa.mne robili CT a nic tam nezbadali.proste povedali asi tak ze je taka doba, ze hlavne mladi ludia su na toto nachylni:( co uz, musime si daco vytrpiet:)) mna to zase dnes chytilo, zrazu prislo to mravcenie, akoby som daky cas nedychala a ani o tom nevedela, proste pocit akoby som nemala dokrveny mozog...je to dtrasne, ale treba s tym bojovat.ja stale na to mylsim, ako mki bolo fajn, ked som TOTO nemala...
stačí správna dávka ľubovníka a pokúsiť sa ovládať to a nepoddať sa... to píšem len z mojich skúseností- nechcela som brať syntet. AD...
tak ten psychiater fakt pomôže, lebo vlastne zo stresov sú všetky choroby, verte mi, mám toho fakt už veľa za sebou a všetko je to zo stresov a depresií a syn je mladý a tiež, keď ho niečo vytočí alebo príliš chce, myslím v práci, tak si to odnesie potom zdravie.
áno, toto sú presne tie stavy... :)
aha naozaj, zle som pochopila príspevok. Takéto stavy zvykol mávať môj syn. Neraz bola pri ňom pohotovosť a presne sa tak cítil, ako to opisuješ. Povedali mu, že je vyčerpaný, prepracovaný, dali mu niečo na ukľudnenie, myslím, že je to psychika a no a jednoznačne má nosiť so sebou sáčok, lebo jeho to aj občas cez deň chytí a má skúsiť pomaly dýchať do sáčku. lebo on vtedy rýchlo a plytko dýcha, tlačí ho, dusí sa, zima mu je, trpnu mu ruky, nohy, telo. Berie nejaké AD, odvtedy, aby som nezariekla, sa nesťažuje. To väčšinou vtedy, keď má nejaký stres. Dobre som to teraz pochopila?
Nehanbi sa navštíviť psychológa, alebo psychiatra.
ale jej nevynecháva dýchanie, ona má pocit, že sa dusí, to je úúúúplne niečo iné...
Ninik, ak ti vynecháva v noci počas spánku dýchanie, musíš navštíviť buď plúcneho lekára alebo kardiologa. Mám ten istý problém a lekár kardiológ ma doporučil do spánkového laboratória. Tie sú v KE, Martine a v Blave niekoľko. Treba sa tam objednať, lebo je to drahé vyšetrenie. TO vynechanie dýchania sa volá spánkové apnoe a nájdeš to aj vo vyhľadávači v Googli. Ja som objednaná na 15.6. do KE. V nedeľu práve dávali reláciu o tomto v TV. JE to veľmi vážne ochorenie a vôbec, aj chrámanie je choroba, ktorú treba vyšetriť a nezanedbať.
ja som uverila, a časom to samo odchádza, aj ked sa to občas ešte objaví (ale každý má zlé dni)...
a všetci sme prešli fázami, ked sme si mysleli, že máme určite nejakú strašnú chorobu (aj smrteľnú) lebo človeku je ťažko uveriť, že toto dokáže psychika... ale čím skôr uveríš tomu, že psychika to naozaj dokáže, tým ľhšie ti pôjde s tým bojovať...