ahojte ludkovia.prosiiiim vie mi niekto poradit nejaky recept..to je jedno ci nejaky domaci krem, alebo z obchodu..alebo vitaminy...nieco co naozaj zabera:( mam kazdy rok problem s pokozkou na rukach,staci ze je trosicku chladno, napr aj ako je v tychto dnoch,a hned mi koza hrubne a doslova praska do krvi pri zovreti ruky, alebo inom pohybe. stipe ma to, boli to,nemozem robit s rukami skoro nic.ma niekto takyto problem? ako sa to da liecit? uz som bola pred par rokmi aj u koznej, ale kazdy rok je to iste. dakujem za pomoc.
Velmi suche ruky - praska mi koza do krvi
Výmena kože trvává v priemere 30dní podľa jej hrúbky.
Excelentné výsledky sa dosahujú pri odľahčení trávenia:
1.:pri užívaní ľanového oleja na lačno (min. 20 min. pred jedlom)
jednu polievkovú lyžic.
2.: strava nastavená podľa krvnej skupiny (konzumácia vysoko stráviteľných potravín vhodných pre krvnú skupinu aspoň v objeme 80-90% prospešnej potravy)
3.:6 týždňov piť na lačno 1,5l vlažnej prefiltrovanej vody cez aktívny uhlík BRITA ( rýchlejšia obmena krvi).
4: nepiť min. 20 min. pred jedlom a 45 min. po jedle, dodržiavať pitný režim v dennom objeme 90% čistá voda.
5: dodržiavať 2-3 hodinové prestávky medzi jedlami (podľa skonzumovaného množstva jedla).
Po 4 - 5 týždňoch 80-90% postihnutej plochy zmizlo.
MAZAŤ KONOPNOU MASŤOU
Ku zhoršeniu dochádza najviac na jar, v mesiaci marec keď sa telo začína čistiť.
UVEDENÝ REŽIM SI VYŽADUJE PEVNÚ VÔĽU A DISCIPLÍNU.
Kĺby Vás nebolia ???
Precitlal som vsetky vase prispevky a mozem povedat, ze z vasich rad mi nic nepomohlo a ani lekari. Bol som v Budapesti, Gyori, Bratislave, vo Viedni u viacerych lekarov a nic nepomaha. Trpim suchou pokozkou na prstoch. Strasne ale strasne to svrbi a niekedy si to do krvi rozskrabem. Olupujem si to lebo ma to znervoznuje a zostavaju mi potom rany. Ked uz velmi pokozka zhrubne odstranim ju tak, ze ju opilnikujem s pilnikom na nechty. S tymto zijem uz asi 15 rokov. Lekarka mi predpisala kortikoidnu mast, pomohla iba prvykrat na chvilu. Spavam s nakremovanymi rukami v rukavickach. Asi to skusim liecit z vnutra. Lenze lekarka tvrdi, ze tie lieky skodia na pecen. Alebo navstivim Sarlatana.
Precitlal som vsetky vase prispevky a mozem povedat, ze z vasich rad mi nic nepomohlo a ani lekari. Bol som v Budapesti, Gyori, Bratislave, vo Viedni u viacerych lekarov a nic nepomaha. Trpim suchou pokozkou na prstoch. Strasne ale strasne to svrbi a niekedy si to do krvi rozskrabem. Olupujem si to lebo ma to znervoznuje a zostavaju mi potom rany. Ked uz velmi pokozka zhrubne odstranim ju tak, ze ju opilnikujem s pilnikom na nechty. S tymto zijem uz asi 15 rokov. Lekarka mi predpisala kortikoidnu mast, pomohla iba prvykrat na chvilu. Spavam s nakremovanymi rukami v rukavickach. Asi to skusim liecit z vnutra. Lenze lekarka tvrdi, ze tie lieky skodia na pecen. Alebo navstivim Sarlatana.
Zdravim ja som zacal pozivat indulonu ale rakytnikovu.Fakt moc dobra.po par dnoch zaderi a popraskana koza ustupila.Alebo odporucam len cisto krem z rakytnika.
ja si kremujem ruky v zime kremom bepatnthen care, je hydratacny, mastny a neparfumovany, mne velmi pomaha a natieram rucky aj tvar aj detom.
podelim sa aj ja so svojou skusenostou. Hram roky na gitare a zacala mi praskat koza na koncom ukazovakov a tiez na palcoch. obe ruky. najdolezitejsie prsty ruky a ja som ich mal suche a popraskane. tak som isiel ku koznej. ta mi predpisala kerasal a belisilac, problem odisiel po tyzdni, no potom sa vratil vo vacsej intezite. tak som to mastil indulonou, vazelinou a kadecim a nic nepomohlo. tak som isiel ku inej koznej a ta mi dala kortikoid mastny detsky advantan. pomohlo to a popri tom si to mastim Flexitolom (na päty - 5 €) , kerasalom (3 €) a co mam po ruke. skratka chcem mat premastene ruky a menej si ich umyvam mydlom, ked netreba, neumyjem. casom odisli praskliny a zlte ostrovceky uplne a mam pokoj, ale nezanedbavam to. uvidime, ci nebude problem, ked doberiem ten kortikoid.
tu treba liečiť obličky a pľúca ,akupunktúra
Ahoj, riešim teraz to isté, veľmi dobre spracované informácie má stránka pravdyoatopii.sk, mne to pomohlo. Drž sa! Je to o nervy, ale zvládneš to.