Matersky prispevok-3rocna almuzna

mirka 23

Zero 3, si dobrý. Máš pravdu. Golem, fakt hlúpa poznámka. Ak si odviedol toľko daní, tak môžeš ísť na matersku.

zero3

tak s tymto nemozem uplne suhlasit....co som odviedol do statu, tak to ze sme priviedli na svet novych obcanov SR, kt. raz budu zarabat aj na tvoj dochodok a tiez daju zo seba tomuto statu..tak to je podla teba nic.
A to, ze sa zena stara 24 hodin denne o este bezbranneho cloveka a dava mu lasku, vychovu a vsetky jeho potreby uspokojuje, to je akoze nic?
A to ze nejaky europoslanci zarabaju 7000 eur a chodia do roboty az 3 dni, tak to je akoze v poriadku?
Ze ludia ziju od vyplaty k vyplate, to, ze neboli nikde na dovolenke uz peknych par rokov, to je tiez v poriadku.Stacilo by len tu na Slovensko.
Tak nech nasi mili poslanci znizia svoje platy a daju ich rodinam vo forme prispevku!!!Vo vyske tej ubohej minimalnej mzdy, ale aj to by pomohlo!A nemoze kazdy zarabat 100 tis. mesacne.
Manzelka je s vysokoskolskym vzdelanim a ked nastupi do roboty, tak ledva dostane 13.tis. mesacne.Mladi ludia musia zit s rodicmi, lebo ceny bytov su neskutocne vysoke a hypoteky platit od 10 tis. mesacne si nemoze dovolit kazdy!Takze zbohatlikom sa hovori, ked nemusia 3x otocit korunu, ci si vobec kupia maso alebo zeleninu.A to je len zakladna potreba jedla!Nemusim ist na dovolenku, ale chcem davat detom plnohodnotnu stravu a obliect sa!!!A nemusia to byt znackove handry!!!
Takze pozor, tu ide aj o buducnost statu a tie peniaze, kt. sa vlozia do rodin, sa vratia aj v narastom populacie.Takze takto realne zije vela domacnosti a maju co robit, ked chcu vyzit!!!

buduci golem

toto adresujem vsetkym ludom, co ziadaju zvysenie prispevkov:
kolko ste odviedli do systemu prave vy?
lebo inak vyznie staznost cloveka, ktory roky pracuje, ma vysoky plat a teda odvadza dost vysoke sumy
a inak vyznie staznost cloveka, co do systemu nejak vela neprispel
ti, co odvadzaju malo: budte radi, ze vobec nieco dostanete, keby sa to malo spravodlivo pocitat, nedostanete ani to.
je lahke ziadat peniaze od statu, len si uvedomte, ze to su peniaze, ktore namiesto vas odvedu lepsie zarabajuce zeny.

zero3

hehehe, tak to nech sa nam tu cigani namnozia a slovaci vymru podla tvojho nazoru, taku stupiditu som uz davno nepocul...ty mas teda iq, skoda reci sa mozes hanbiť!!!!

A co sa tyka prispevku, je to fakt slabota:( malo by byt vo vyske minimalnej mzdy!!!

smejo

Je to fakt zufalstvo. Ked som bola na materskej tak cely rodicovsky islel iba na malu lebo som nemala mlieko tak za umele som davala okolo 1500 + oblecenie a hotovo. Fakt nezávidím slobodným mamičkám nás aspoň podržia manželia aj to musia robiť nadčasy a pod aby sme vyžili. Uvažujem nad druhým ale neviem. Bolo to o držku a nosiť jedny rifle tri roky do roztrhania a nič si nekupiť na seba to človeka hnevá... Nepotrebujem mať každý mesiac novú garderóbu ale môcť si kúpiť z času na čas niečo na seba alebo manžela aby sme vyšli by nebolo zlé... Fakt by už s tým mali niečo robiť. Vláda by chcela aby sa deti rodili ale podmienky žiadne. Ja by som neváhala ale fiančná situácia nepustí. A skončiť ako bezdomovec tiež nechcem. To sú potom reči čo robili? Nevedia hospodáriť a pod.

martina martinka

Prosim vas potrebovala bi som poradit. ak budem rodit v oktobri a v oktobri budem mat aj osemnast rokov. kolko budem dostavat mesacne ak budem zit ako slobodna matka ,od skoly budem dostavat 1500sk lebo budem dalej studovat dialkovo,mno a od statu? budem rada ak mi odpisete a poradite dakujem Martina

vierka

Jaja,bude len taký aký je-cca 4500 sk.Ale niečo sa hovorí o tom,že od januára by sa mal zvýšiť na úroveň minimálnej mzdy.a čo sa týka toho jednorázového príspevku 25000 pre prvorodičky-súhlasím,ale škoda ,že to nebole už skôr,keď sme mali my prvé deti.Ja som dostala pôrodné pri prvom cca 3000.Nám nebolo treba kočiare,ani postieľky...???!!!