Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Matersky prispevok-3rocna almuzna

sedmikraska

ako to teda robia slobodne matky co uz nemaju rodicou? poznate niekoho takeho? ja totiz tiez uz nemam rodicou a viete stat sa moze hocico...existuje nejaka pomoc od statu v takomto pripade?

almuzna

tak to je rozdiel oproti nam....A to ani niesme ekonomicky tak vzdialeny.Hovorí sa ,ze cielom tejto vlady je dosta vysku RP na hranicu minimalnej mzdy no kedy to pude????,Asi tesne pred volbami ratam tak mesiac dva pred...:))))

almuzna

Mna by skor zaujimalo ako to je v inych krajinach.V cechach:Rodičovský príspevok je štátna sociálna dávka, ktorá sa do cudziny nevypláca. Samotná skutočnosť, že oprávnená osoba sa po určitú dobu zdržiava v cudzine, nemá však bezprostredne vplyv na nárok na jednotlivé dávky štátnej sociálnej podpory; nárok na tieto dávky vzniká splnením podmienok ustanovených v zákone. Po návrate z cudziny musí oprávnená osoba preukázať, že spĺňa podmienky nároku na dávku po celú dobu, za ktorú si nárok na dávku uplatňuje (vrátane hlásenia pobytu na území Českej republiky a výšky príjmov). Od 1. januára 2007 sa výška rodičovského príspevku určuje ako 40% mzdy v nepodnikateľskej sfére – v súčasnosti tak činí 7600,- Kč.

almuzna

No len ak ma matka sama zaplatit jednoizbovy byt ak ostane sama a ak nieje jej rataj 6000sk....tak vtedy nastava problem.Ine ked je zarabajuci manzel,ale tiez zalezi ako zarabajuci 10 000 ,15 000...atd

hula

Ano ,máš pravdu,treba sa držať témy.Dnes je rodičovský príspevok 4560 korún,čo si myslím,že to nie je až taká almužna.Každý trochu rozumný si to zariadi,tak aby to vyšlo.Predchádzajúca diskusia na túto tému skončila s tým,že sa aj tak na tom slovensku máme ako za socíku.A ja si myslím,že sa nemáme veľmi na čo sťažovať.A aj tak na tom nezáleží,všetko to vynahradí šťastie z detí,a keď sú zdravé je to najväčie šťastie.

sedmikraska

fuuha, tak to je doslovne trapne, ked si predstavim len cenu plienok a sunaru a vyzit z toho ma akoze aj matka???

almuzna

+500sk pridavok na dieta+manzel si moze uplatnit 500sk ulava na dani co prirataju k jeho vyplate ,ale to sa da len ked muz pracuje.