Komu rastie zub múdrosti? Alebo ako ste to prežívali, mali ste nejaké ťažkosti? Ja sa s tým trápim už asi rok a zdá sa mi že začína rásť aj na druhej strane. Pobolieva ma ucho, zvačšená uzlina...
Zub múdrosti
mne rastie treti,ale ta bolest fuuuj :((((
hm, ja mam 25 a este ani jeden zub mudrosti...:-/ bude zle ked mi nenarastie ani jeden??? verim ze na inteligencii sa mi to neodrazi:-)
no mne rastli zuby mudrosti cca 4 roky aj s prestavkami ,mala som obdobie ,že som sa ani napiť nemohla tak ma bolela čelusť,ked prešiel zapal dala som si ich vytrhnuť aj ked neboli celkom vyrastene,zubar narezal dasno a jednoducho ich vybral a už mam pokoj
neuverite ale mne uz rastie treti zub mudrosti ani neviem ci je to mozne...
a mne prave rastie :) ... prerezava sa pomalicky :D
ja mám 19 a všetky štyri zuby múdrosti vonku. ja sa tomu teším, lebo mi dosť zubov vôbec nenarástlo a je vlastne paradoxné, že akurát tieto mám všetky. Menšie ťažkosti som mala len s jedným - posledným (ten ešte zubárka nevidela ;)), ďasno ma bolelo keď sa prerezával a rástol trochu dovonka tak mi orezával vnútornú stranu líca, ale už je to OK. Teraz má s jedným problém priateľ, bolí ho celá pusa, zle sa mu prehĺta a to sa blíži skúškové!! Dúfam, že sa to nejak umúdri.
mne narastli zuby mudrosti vsetky tak po dvadsiatke, rastli pomaly, asi tri roky, ale nic ma nebolelo, len obcas trosicka. Ale ked mi narastli, zacali sa rychlo kazit, hoci inac kazy nemam, a este k tomu mam velmi malu pusu, tak tie horne isli von, a bolo to dost brutalne, lebo boli cele zatocene :) ale za tyzden sa to zahojilo. Dala by som si von aj dolne, lebo sa mi´krivia zuby, ale zubarka povedela, ze uz by sa mi aj tak nenapravili a spodne sa trhaju na chirurgii.
Je mozne, aby ma zo zuba mudrosti bolela mandla (?). Mam ju zvacsenu, bolestivu na dotyk. No zaroven sa mi tlaci aj zub mudrosti. Bola som liecena (tyzden dozadu) antibiotikami na anginu, tak sa bojim, aby to neznamenalo, ze sa mi to opat vratilo. Prosim, mali ste podobne problemy, ked vam rastli tieto zuby???
mne hore zubky mudrosti narastli a zaradili sa pekne za sestky, kedze sedmicky mam obe vybrate, dole mi zubky mudrosti este nenarastli, priatel ma vsak zle skusenosti v 30-tke mu zacala rast dolna osmicka a tak nestastne, ze musela ist von, pri snimkovani sa vsak nasla aj druha osmicka dole, ktora lezi a tlaci na ostatne spodne zubky, ta pojde von asi o mesiac...mame vsak skveleho zubara, takze je to bez obav
Ja mam 26 a jeden zub mudrosti kompletne vonku, dva sa tlacia a jeden este nic, ale vraj tam je. Nemam absolutne ziadne problemy, aj ked sa mi zubari vyhrazaju, ze mam malu pusu, ze mi tam nevojdu a samozrejme chcu, aby som si ich dala vyrezat (no ved by to stalo 5000 dolarov, tak aby nechceli). Ja si v ziadnom pripade nenecham robit nic, na prehliadky chodim kazdych 6 mesiacov, tak som pod kontrolou. ocko ma 67 rokov a vsetky osmicky...neviem, co by ti zubari trhali, mne v zivote nic take nerobili, mam z toho panicky strach, na osmicky nenecham siahnut:)