Mám problém, ktorý sa týka potenia rúk! Či leto, či zima furt ich mám mokré. Umyjem si ich a za moment, stačí, keď dačo chytím do ruky zas sú mokré. Ale sú aj chvíle, keď ich mám zas naopak úplne vyschnuté, ale to mi vôbec neprekáža. Dokáže mi niekto pomôcť s týmto problém... Má niekto skúsenosť???
Potenie rúk! Má niekto skúsenosť?
hahaah dr gazmus, myslis si, ze ked mas titul tak mas nejake pravo ma tu zhadzovat? viem, ze sympatektomia nevznikla vo svedsku, ved prve operacie sa robili uz v 19.st, ale vo svedsku sa prvy krat zacala vykonavat tato nova modernizovana operacia o ktorej zbytocne pises v celej druhej polovici svojho druheho prispevku. nic si do tejto diskusie nepriniesol, je mi luto. a skus mi vyvratit, ze ta nova metoda nevznikla vo svedsku :D stavim sa, ze od hanby tu uz ani neodpises.
fgf
24.10.2008 13:17
fgf
22.10.2008 16:12
fgf
20.10.2008 18:57
Operacia nepochadza zo Svedska. Mate, tak ako aj v dalsich Vasich tvrdeniach, nepresne a nedoveryhodne informacie. Velmi pravdepodobne ste Vase vzdelanie tykajuce sa chirurgie vegetativnych nervov ziskali poctivym studiom odbornych clankov v odbornych casopisoch a na renomovanych strankach. Je pravda, ze trunkalna sympatektomia mala niekedy velmi neprijemne neziaduce ucinky. Dnes sa vsak sympatektomia robi uplne odlisnym sposobom a ovela cielenejsie nez kedysi, a operacia sa uz ani neda nazvat sympatektomiou. Vyuziva sa pri nej preparacia ultrazvukom a aplikacia drobnych titanovych svoriek, co drasticky znizilo vyskyt kompenzacneho potenia. Hoci nie som extremnym zastancom chirurgickeho riesenia hyperhidrozy, ak vsetky ostatne konzervativne sposoby liecby zlyhali, torakoskopicka blokada sympatiku klipmi (ESB) ma vynikajuce vysledky. Velmi ma pobavilo Vase erudovane odradzanie pacientov od operacie, o ktorej viete naozaj len velmi malo. Ale keby som bol 15 rocna pubertiacka, asi by som Vam to zozral.
Ahojte,
ja som tiež mal problém s potením /ruky, nohy, poodpazušie/, ale odkedy používam Driclor, tento problém sa u mňa výrazne eliminoval. Nemám z neho žiadne vedľajšie príznaky. Treba ho používať podľa návodu, ak nechcete zošalieť od štípania, čo sa mi skoro stalo:), keď som si ho prvýkrát dal hneď po sprchovaní. Treba vyčkať, najlepšie si ho dajte pred spaním, keď ste v kľude. Už ho používam možno 2 roky, najskôr som si ho do podpazušia dával aj 4 dni za sebou, no teraz stačí raz za 2-3 týždne, podľa vašej potreby. Odporúčam ale pravidelne používať antiperspirant, ja osobne mám Rexonu.
Čo sa týka rúk, tam si dávam Driclor častejšie, dám si ho 2 dni po sebe, a potom mám na pár dní od potenia pokoj.
Na nohy si ho nedávam, mne osobne zatiaľ stačia kvalitné bavlnené ponožky, v ktorých aj spávam.
Myslím, že pri používaní Dricloru sa so štípaním dlaní alebo podpazušia asi stretnete /ak je to fakt na nevydržanie, umyte si ruky a podpazušie a dajte si Driclor až na ďalší deň/, no za ten pocit suchých rúk a podpazušia to určite stojí:)! Do nového roku vám všetkým želám suché dlane, nohy, podpazušie,... :)) Tom
Ahojte, tiez som mal problem s potenim ruk. Vyskusal som dost vela kozmetickych pripravkov, ale nic nezaberalo. Odvazil som sa podstupit operacny zakrok (sympatekotomiu) cca rok dozadu 12/07. Tohto rozhodnutia nelutujem. Ak chce niekto pokecat, pripadne zikat nejake info, piste na mato2x (azet).
no zhorsenie moze prist v podobe velkeho kompenzacneho potenia a namiesto ruk sa bude potit napr. tvar, chrbat, podpazusie a brucho, ale takisto sa moze stat, ze na niektorych miestach bude koza uplne sucha, ze zacne praskat, niektorym robi tazkosti, ze sa vobec nepotia od pasa nahor(ma to horsie nasledky, ako sa moze zdat) a tak dalej...inac v svedsku(krajina povodu sympatektomie) uz je ta operacia zakazana
Ja by som vam odporučila homeopatický liek SILICEA 30CH 2 guličky 1x za týždeň. Už som to v takýchto prípadoch úspešne podávala.
ja som cital, ze skoro vsetci su spokojni po operacii, ale po 1-2 rokoch sa to zhorsi tak, ze by radsej na tu operaciu nesli