Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

veronika

jj, vsak som ale napisala, ze som ta osobne nevidela, tak neviem posudit ci vyzeras ako vyzla ci nie :DDD

no som moc happy, som ani necvicila tento tyzden, napsoledy minulu stredu...a som schudla este kilo..asi s ami rozbehol metabolizmus..alebo neviem...:)ale tesi ma to:)

lea02

poliewocka aký máš názor na 90 - dňovú rozlišovaciu diétu ? tam sa doobeda neje nič len ovocie a pije voda

poliewoocka

Nika:)Ale kdeze!Je uplne normal,ze ta to kusok zarazilo,lebo drviva vacsina si predstavi 177/56 babu ako podvyzivenu anorekticku vyzlu,ktorej trcia kosti.Urazit ma ani nenapadlo:)))Len som komplexnejsie odpovedala naraz na viac otazok...teraz citam,ze si uz schudla 5 kil a citis sa vyborne.Gratulujem:D malokomu sa na prvy pokus podari takto otocit zivot k lepsiemu:)A pritom sa nenicis drastickymi dietami,doprajes si,mas vela pohybu,co ta bavi:)Bola si tu medzi prvymi,ides prikladom:)))

veronika

poliewocka, odkedy som sa vyjadrila k pomeru tvojej vysky a vahy, nereagujes ani slovkom na moje prispevky do tvojej temy....si sa urazila???

poliewoocka

Marlenkaa:
Sila zvyku,ak si doteraz papala cokoladu ako chlieb,nemozes cakat zazraky...mne jablko pomaha.Tykto rychlo telo neoklames:)
Nicki:Od ovulacie do menstruacie sa zadrziava najviac vody v tele.Neboj sa,nevaz sa kazdu chvilku,radsej sa raz za mesiac vzdy rano pomeraj cm pasom.

nicki

ja sa pekne snazim malo ale zdravo jest asi tyzden cvicim ostosest a stale nic ani gram prec nie je ani 1 milimetrik. Neviem co mam uz robit. moze to byt aj sposobene tym ze mam menstruaciu a voda sa v tele zadrziava?prosim poradte

veronika

no ja som obmedzila sladkosti, vobec ich nejedavam, obcas si dam kusok cokolady alebo tak..ale len raz z a tyzden ale max dvakrat...kavu si necukrujem, ani caje...a odvtedy neviem, ci to je tym obmedzenim cukru, alebo vobec, ze s ami meni metabolizmus, nemavam skoro vobec hlad, uvediem priklad, nemavam vobec hlad rano..ale som sa prinutila si ist urobit jest a ked som uz jedla, tak mi to chutilo, cize vse ok:) konecne ziadne vlcie hlady..moje telo si takto prirodzene zacalo regulovat prisun potravy..co si kedy ziada a tak :)no uvidim, ale uz vazim 59 jupii...za mesiac som teraz schudla 5kg :) a udrziavam si to :)

majulinka

a teraz som si prave dala na obedik kuracie masko robene na olivovom oleji s dusenou zeleninkou.mnam:)cize nehladujem...

majulinka

no ja si myslim, ze dat si na ranajky ovocie je to najlepsie co moze byt...dodava to vela energie, ktoru si telo pyta, samozrejme o dve hodinky si dat celozrnny chlebik a o dve hodinky lahky obedik....teda jest pravidelne a male porcie. a ked mam chut na sladke tak si dam ovocie hocikedy pocas dna...telo si lepsie poradi s jednoduchým cukrom a nie slahnut si cokoladu. a ako som uz raz spomenula taka zivotosprava ta musi bavit, ked sa pri tom len trapis tak to je o nicom.psychicky ti to urcite nepomoze. a inak musim povedat, ze kazde rano zacinam ovocim...ale zatial som po cokolade nesiahla, pretože mi vobec nechutila...

marlenkaa

ahojky...poliewoocka mas pekne rady ale ne vsetko z toho je pravda ... napr. tie kecy ze ked mas hlad daj si jablko - skusala som to x-krat a stale som mala este vacsi hlad.. a aj tak som si potom dala cokoladu.. takze vymysli nieco ine lebo po jablku som este hladnejsia:-)) PS: najlepsie sa beha na little of your time od maroon5