Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

slecna_xy

no uz to tu pomaly bude vypadat ako pokec medzi nami ale:D:D:D ...xixi kazde rano ranajkujem jogurty a v jednej podobnej diskusii mi napisali, ze by som nemala....hm je to pravda?

poliewoocka

Naliem,
vitam Ta medzi nami:)Prvy krok k uspechu je snaha a odhodlanie:)
Slecna,
nad tou bublaninou sa absolutne netrap!Zjedla si len 2 kusky,bol by rozdiel,keby si sa jej prejedla.Bolo to s mierou,lepsie po castiach,ako keby si sa mala tyrat a potom by si do seba natlacila kopec sladkosti.Nemas sa coho bat,nic si neskazila.A-toto nie je dieta,ale zivorny styl,styl zdravia:D

slecna_xy

a este otazocka...tak ako som pisala predtym tri ttyzdne sa uz takto stravujem a schudla som kolo 4 kila..lenze..dnes som neodolala a zjedla 2 kusky bublaniny..viem ze to neni zas az taka hrozna katastrofa ale nechcem aby mi to pokazilo cele tie tri tyzdne co som jedla len zdravo...tak postaci ked budem v tom stravovani pokracovat alebo mam jeden den si urobit ocistny alebo...?? hm....?

naliem

Ahojte,som velmi rada ze existuje takato stranka,pre nas zeny ,ktore sa navzajom podporuju,je to super.Strasne rada by som chcela schudnut,len sa mi to nejako nedari.Som len 3 mesiace po porode,ale moja vaha ide akosi hore
som stale hladna ,cvicit nemam kedy,lebo moje krasne dvojcatka ma plne zamestnaju na cely den a vecer som uz velmi unavena na nejaketo cvicenie,stale rozmyslam na nejakej tej diete ale dietam velmi neverim,takze sa budem riadit tym ,co odporucate,zacnem zajtra,drzte palce

poliewoocka

Samozrejme,ja sama papam zo 2 jablka denne,su vynikajuce:)a zdrave!Skus si na googli pohladat nejake info,daj si,ze "jablko" a citaj...ma to kooopec vyhod:)
Tami,aj ja som bola tyzden mimo:(chytila ma nejaka zakerna nadcha a mala som zapalene aj hrdlo,ale uz som fit a akurat idem cvicit:)

slecna_xy

poliewoocka:)

mam este jednu malu otazocku....teraz ked chudnem tak stale jem jablka..no stale nie ale take 3 za den spapam..lebo mi dodavaju energiu a ked si neake nedam asi nemam dost curku alebo co a citim sa unavena....takze je to spravne?? povedzme take 3 jabka za den...?? :)) dikk

tamarka

och boose....ako na potvoru som dostala chripku a uzivala som antibiotika, tak som 3tyzdne nemohla cvicit...pretoze potom ucinok antibiotik klesa, a hcoroba sa vam rychlo moze vratit pri malom ofuknuti...
dobre je, ze som nepribrala...horsie ze som si zvykla na lenivost....boze zasa odznova :( :( :(