Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

diefcatko

ja som dnes spratala az tri buchty..plneni lekvarom..viete tie male aj tak na veceru o siestej, mesiac sa uz drzim, zajtra bude mesiac a teraz totoo:((((

poliewoocka

Martinka:
To je super!Ved aj ja som zacala s tymto stylom..predtym som sa doslova cpala cukrom,najmenej 3 keksy za den+ ine..bolo to strasne..po kazdom jedle som mala chut na sladke.A povedala som si DOST!Obmedzovala som to a teraz vydrzim cely den nejest nic sladke,tak som si navykla..jem mozno ovocie s medom a ovsenymi vlockami,jogurty.Ale niekedy samozrejme,dam si aj cokoladku,keksik,kolacik,v lete zmrzku..sladkosti papam vzdy,ale uz oni neovladaju mna,ale ja ich:) ide o to zvyknut si.A co je velke plus,zlepsila sa mi plet na nepoznanie,sice,nemala som predtym velke problemy,ale predsa a hlavne my,baby si vzdy najdeme na tvari nieco,co nas kvari:)
Jennynkaa:
Vyborne:D v lete sa vzdy lepsie chudne a postava formuje:) viac sa da chodit von,opalit sa..ja teraz cvicim dnu a chodim trosku do solaria,aby som na leto nabrala kusok farbu,ale akonahle zacne leto,vytiahnem rakety,palky a vsetko mozne a ide sa von:D

jennynkaa

poliewoocka..vsak sa aj s frajerom chystam ist na hradzu:-))Uz sa tesim kedy konecne prevetram svoj bike..:-)cez leto sa budem chodievat denno denne bicyklovat..k tomu plavanie a opalene telo..;-)Snad bude hned moje telo vyzerat inak ako v zime:-)

martina_:)

caf chcem sa vam pochvalit
uz mesiac sa stravujem tak ako je tu napisane, a aj chudnem ale zaklad je ze vobec nemam chut na sladke ani nic nezdrave :) aj dnes ma mamina narodky tak mi ponukla doobeda kusok cokolady, tak som si povedala, ze si dam dve tie male kocky ale nakoniec som zjedla len jednu lebo som vobec nemala chut :) som na seba hrda a aj na vas baby, ktore to dodrziavate :)

poliewoocka

Ahoj jennynkaa:
Tvoj priatel ma pravdu,nedrz ziadnu dietu.Po prve: strasne obmedzuju,po druhe: niekedy mozu skor ublizit ako prospiet,najma,ak su drasticke, po tretie: jojo efekt je po ukonceni diety viac nez isty. Nech je teda tvojou celozivotnou "dietou" zdravy zivotny styl. Precitaj si celu diskusiu, najdes rozne tipy na stravovanie bez obmedzovania.Zacni sportovat!Tym si spevnis a vyrysujes partie,ktore ta trapia...a co tak ist aj s priatelom?:)

jennynkaa

mimmka diiky za nazor:-))Potrebovala by som spevnit brusko a stehna. Tak sa teda dam do svojho cvicebneho planu:-)Musim ale povedat ze co sa tyka tych diet, som proste moc k sebe kriticka...si myslim ze mam nejaku strasnu postavu, a pri tom mozem byt kludne spokojna sama so sebou:-)

mimmka

jennynkaa, tvoj frajer ma pravdu. Nemas nadvahu, chudnut nepotrebujes.. ale ak si nespokojna len s castou tela, na to je najlepsie sportovat. Na to ti ziadna dieta nepomoze. Ja som drzala tiez 90-dnovu ale v ten ovocny den som si vzdy dala aj nieco "normalne"... ale nie vela, nech mi to nepokazi vysledky z predchadzajucich dni:)) Alebo si mozes miesto ovocia dat zeleninovy salat...

jennynkaa

ahoojte...chcela by som vediet vas nazor: v poslednych mesiacoch som bola doslova posadnuta dietami...a vlastne to aj pred rokom. vyskusala som uz tolko diet, ale nedodrzala..Skoro denne (!) som sa vazila, ci zaznamenam nejaku zmenu a vzdy som na kazdej potravine kukala kolko ma tukov a kalorii..Myslite si ze to je normalne?Prednedavnom som chcela vyskusat 90-dnovu rozlis. dietu, lebo som pocula ze je uspesna, da sa pri nej schudnut az 18-25 kil a to som chcela aj ja. Pravda je, ze nemam nadvahu. Pri svojej vyske 168cm mam 62kg, co je asi 22 BMI teda normalna vaha, takze som potrebovala dat dole nej. 5 kil. 1 den som vydrzala aj druhy, ale prisiel vitaminovy den, kedy sa je len ovocie. Strasny den..bolo mi zle, brucho ma bolelo, stale som letela na zachod, pri tom som citila prazdno v zaludku a navyse mi bolo aj na vracanie..Nechapem, ze by to bolo tym ze som do seba len ovocie davala?mozno si telo neskor zvykne, hovorila som si..V ten den som sa stretla s frajerom, ktory ked ma videl v akom som stave..do duse mi prehovoril. Nechapal ako mozem taku dietu drzat..Vobec nemam nadvahu, moja vaha je uplne ok a nepotrebujem schudnut 10 kil.Navyse videl ako sa trapim..ja totiz moc velke obmedzovanie nemam rada, proste mam rada sladkosti ale s mierou:-)POvedal, ze by mi uuplne stacilo, vecer nepapat a staale pravidelne cvicit. On napriklad papa vtedy kedy sa mu chce, papa co chce a pri tom fakt chudne. A to je tym, ze chodieva do posilky a na futbal..Zevraj diety moc riesim a harasi mi z nich..no asi mal pravdu...co si myslite vy?

charlotte

preco nie je dobre jest kazdy den jogurt? Ja to jem uz 5 mesiace takmer den co den, neviem si ani nic ine predstavit, a dodava mi to mnoho energie na nastartovanie sa do dna, a pestru stravu, zelenina, ovocie, chude masko mam na obed a veceru..

poliewoocka

Takto-vsetko,co sa tyka stravovania by malo byt vyvazene,nic neprehanat.Jogurty ano,cize uplne nevylucit,ale zato sa neprejedat.Rozhodne by nemali byt tvojim kazdodennym jedlom.Tvoja strava by mala byt pestra,zostavena z potravin najma z pasma,v ktorom zijes.