neda mi nezaregovat ako si oznacila doktorov s uvodzovkami. "doktori". to snad nemyslis vazne. nie je chyba doktorov,ze ti stanovit diagnozu alebo predpisat vhodny liek a to z toho dovodu,ze sa nevie,preco afty vznikaju. najpravdepodobnejsim predpokladom je to,ze je to dosledok alebo prejav oslabenej imunity. a taktiez ak lekar predpise lieky niekomu zabrat mozu,inemu nie. chyba je v tom,ze stale nevieme,co afty sposobuje a mozno sa tak rychlo ani nedozvieme.
ja mam s nimi tiez problemy a neobvinujem doktorov,mozno preto,lebo mam k tejto profesii blizko,ale aj preto,lebo viem,ze jednoznacna pricina nie je. odporucam zmenit celkovo svoj zivotny styl-sport-aspon 30 minut pohybu denne,idealne takeho,ze sa spotite,zdrava strava bez zbytocnych sladkosti,tukov a vyprazanych jedal a najma ! vela ovocia a zeleniny. po case by sa celkovo stav mal upravit. mne osobne to zabera,pretoze som mavala pomerne vela aft,bolestive na mandliach a dokonca takmer na perach,ale odkedy som sa pokusila o zmenu zivotneho stylu,tak sa mi afty robia skutocne len prilezitostne. a navyse zdravy zivotny styl je nielen ochrana pred aftami,ale aj pred inymi zavaznejsimi civilizacnymi ochoreniami.