ako bolí pôrod?

Mia25

Mala som veľmi ťažký pôrod preto už ďalšie bejby ani radšej neplánujeme.Bolesti boli neznesitelné a ľutujem že som si nedala epidurálku.Okrem zdravotných komplikácií ma úplne zabil prístup personálu ako píše fredericca.Vôbec nebrali do úvahy že žena je po pôrode úplne vyčerpaná a budú ešte po vás vrieskať za každú maličkosť.Môj najhorší zážitok v živote /popôrdoné depky nevynímajúc/,aj keď časom sa už tešíme z bábatka a na to zlé sa snažím zabudnúť.

fredericca

Hlavne aby to doktori spravne odhadli.Nie ako minule jednu zensku v spitali roztrhalo a umrela na vykrvacanie len preto, ze doktor bol proti cisarskemu a do poslednej chvile ju nutili rodit normalne aj ked dieta bolo velke - nepomer medzi vnut.cestami a dietatom. Pri sebemensom riziku by mal doktor volit cisarsky, urcite si radsej odtrpiet operaciu ako byt dotrhana. Na rekonvalescenciu to vyjde rovnako co som pocula od kamosiek kt. rodili. A polovica z nich povazuje porod za priserny, vraj nikdy viac. Mimo bolesti su najvacsie traumy z pristupu lekarov a sestier.

odpoved

otazka.
vsetko je mozne...
zalezi od toho kde xces "rodit" alebo aj u koho.
niekde su tomu nakloneni, niekde nie.
oficialne si ho vyziadat nemozes-lekar rozhodne o sposobe, ale dohodnut sa da, aspon niekde urcite ano-podla toho odkial si

titi...

ssissulka máš pravdu príde tá naskutočná uľava,emocie,plač z radosti ani opísať sa to nedá.Ja som sa len dívala na ten batôžček a mala som taký zvláštný pocit je to moje!!!Ja som mala ľahké pôrody.O polnoci mi odtiekla plodova voda v posteli ked som pozerala film.Predtým som necitila nič len mi na chvíľku stvrdlo bruško.Malá o piatej už bola na svete.Druhýkrát ma vyšetrili o 17-ej a o 19-ej som mala dcerku.No asi aj preto tak rýchlo,že som sa skoro otvárala,pesar som mala nasadený od 28-ho týždna,2.krát od 30-ho.Takže bolesti netrvali dlho.Prajem každej všetko dobré.

ssissulka

mám dve deti, obidve spontánny pôrod bez epidurálu. Raz som sa pred prvým pôrodom pýtala sestričky na pôrodnici, ako by sa dali popísať bolesti na rebríčku od 1 do 10 a ona mi vtedy povedala, že tie najsilnejšie 15.... strašne som sa bála, v duchu som si pred pôrodom hovorila, že rodiť nechcem, nech to zo mňa vyberú...., smiešne ja viem. Prvý pôrod trval 24 hodín, bolo to fakt hrozné, samotný pôrod ani neviem ako, ale 4x som zatlačila a malá bola na svete. Vtedy som povedala, že druhé dieťa nikdy v živote, dlho som nevydržala a po 2 a pol roku som porodila druhú dcéru, trvalo to asi 3 hodiny. Samotný pôrod príšerný, som myslela, že ju ani nevytlačím, pritom bola ešte o 50 g lahšia ako straršia. Sú to už 3 roky a keby som mala pocit, že mi 2 deti nestačia, idem aj na "trojku". ničoho sa netreba báť, je to chvíľa bolesti, po ktorej príde neskutočná úľava, emócie, plač, radosť....držím všetkým palčeky.

titi...

Baby dá sa to vydržať.Cisársky len v nevyhnutnom prípade nie ešte podplácať doktorov.Ja som bola 11 týždnov pred pôrodov v nemocnici,ženy išli rodiť,ked sme sa dozvedeli už aj sme išli ich navštíviť.Neoplatí sa podplácať lekára,zvládnete aj normálny pôrod.To je iná vec,ked zo zdravotných dôvodov.Ja som mala 2 spontánne pôrody,nebola som najmladšia,skoro35 a 37,no tu som.Najlepšie je v pohode sa porozprávať so svojím gynekologom.Ja taku gynošku naštastie mám.Je tam dosť vecí za ale aj proti...

mya24

baby nechodte na cisarak, ja som porodila pred 6 tyzdnami- normalne bez akejkolvek anestezy ci co to je a da sa to prezit, ani ma nenastrihli, nemam ziadne stehy, uz ani neviem ze som rodila, a to moj syn mal 3,7 kg a 52 cm..

lea

no taka Anbelina j. rodi kazdy rok cisarskym, naposledy dokonca dvojicky, tak to asi nebude take tragicke. alebo Beckhamova- 3 chlapcov po sebe cisarskym. aj ked ony maju inu lekarsku starostlivost ako my tu, ale maternice maju ako ine zeny, nie?