ako bolí pôrod?

kalia

Poznam jednu pani co si vopred dohodla a zaplatila cisarak,bolo to pred cca. 8rokmi. Ale si uvedomte ze vam nenarezu len vasu kozu, ale aj maternicu. Viete si predstavit ako dlho sa taka maternica vo vnutornom vlhkom prostredi hoji? Sice je to pre vas pohodovejsie,ale ta rekonvalescencia, no neviem.....

LILIANKA

mna by zaujimal taky fakt, ktory je stale dost tabu-kolko podplacate, aby to malo nejaky ucinok pri porobe...za dobrotu a kolko za cisarak?

otázka

posúvam otázku..moju (dve otázky dozadu)..môžte odpovedať...ci viete o nejakých konkrétnych prípadoch? lebo veobecne som o tom počula..ale konkrétne nič

zmurka

Tak ja som rodila úplne prirodzene - nemala som inú možnosť (kvôli zdravotným komplikáciám). Kontrakcie som mala tak nepravidelné, že sa v tom dodnes nevyznám. Ale pri každej bolesti existuje nejaká úľavová poloha... A je pravda, že keď to žena neberie ako katastrofu a myslí na bábätko, je to "ľahšie". A čo sa týka nástrihu - ja som bola tiež nastrihnutá a ani som nevedela. Pri zašívaní mi dali injekcie na lokálne umŕtvenie a bolo to vyriešené. Podľa mňa je fajn, ak sa s pôrodníkom dohodneš. Ak mu povieš z čoho máš konkrétne strach môžete to vyriešiť spolu - veď sme ľudia... Keď dôveruješ svojmu doktorovi a počúvaš čo ti hovorí a "nestváraš", tak to napriek bolesti môže byť znesiteľné.

otázka

ahoj, chcela by som sa opýtať či existuje nieco také ako zaplatenie(podplatenie) doktora na cisársky rez..nehovorím že to chcem, nepýtam sa kde sú aké riziká-to viem..je to len taká otázka..

veronika

ja napisem pravdu,tie bolesti su neznesitelne,keby mi 2 hod pred porodom nepichli epidural tak asi zomriem a keby tam bola pistol tak sa asi odbachnem a to vazne..nie som ziadna padavka,nahodou bolest zvladam bravurne-ale tie kontrakcie to ina palka...ak ti mozem poradit-epidural je super,vraj boli najviac zasivanie,ale ja som nic pri epiduralke necitila,vazne keby som ju nemala tak neviem ako to dopadne.som drobnejsej postavy a maly ked sa narodil mal 4070g a 52 cm,tak ma dost nastrihli..a este jedna vec-ked budes mat kontrakcie tak mysli hlavne na dietatko-ono sa tiez trapi kym prejde porodnymi cestami a ste v tom spolu..bolest prejde ta par hodin a potom ten pocit ked ho uvidis vsetko zle zmaze..ten pocit zazije len zena a len po porode,tak si to vychutnaj.pa