Najlepšie kontaktné šošovky

forest.fay

ja nosim uz 7 rokov surevue, poctivo sa o nich staram=) s tym ze som polroka mala air optix a boli tiez ok, len uz ku koncu mesiaca neboli tak pohodlne. Kosicki optici su vsak neznesitelni a vzdy ked chcem vyskusat nieco ine tak pocuvam polhodinovu prednasku a pozeraju sa na mna ako keby som bola jedna z tych co chodia zobrat vsade skusobne pary.... a za skusobny par zaplatit 300sk? to je tiez chore... btw, napr oasys mi nevyhovovali... akoby sa lahsie/rychlejsie natrhnu a tazko sa mi s nimi manipuluje... co sa mi po tolkych rokoch nosenia normalne nestava

prosebnicka

Pridavam link firmy ciba vision, ktora vyraba moje focusy pokusy:) Su zaradene medzi "other lenses". Treba to rozposlat slovenskym ociarom...

age44

prosebnicka, ja ich tiez kupujem, ale cez internet. mne asi najviac vyhovuju, vyskusala som uz kadeco. a aj tie silikonhydrogelove, ktore je mozne nosit kontinualne, bez potreby cistenia - vraj - som vydrzala mat v oku max. 20 hodin. potom museli von a bolo na nich dost prachu a bielkovin. neviem si predstavit mat ich v kuse na oku 30 dni a 29 noci.
moja znama nosi bezne mesacne k.š. aj dva mesiace, niekedy dlhsie. ja svoje dost cistim asi, tiez sa mi casto stava, ze sa mi roztrhne, alebo aspon urobi prasklina, ktora uz reze.

prosebnicka

Pridavam link firmy ciba vision, ktora vyraba moje focusy pokusy:) Su zaradene medzi "other lenses". Treba to rozposlat slovenskym ociarom...

prosebnicka

age44 to iste som zazila, ked som bola v lete doma na Slovensku. Ze focus sa vraj nepredava, povedala mi ociarka a dala mi do ruky aj oficialny zoznam inych sosoviek, ktore sa tiez nevyrabaju...Figu borovu!!! Na Slovensku tak asi vedia, ci americka firma vyraba dane cocky...Na oficialnej stranke firmy som si precitala, ze na mesiac bola pozastavena vyroba kvoli rozsirovaniu firmy, alebo cosi take a nadalej ich pekne kupujem. Je to len typ akejsi marketingovej tlacky, ktora sa snazi na trh pretlacit novy, silikonovy typ sosoviek, vraj vsetci slovenaki sosovkari musia prejst na novy typ. Ja odmiatam, pretoze som spokojna uz 8 rokov so svojim typom a nepojdem do niecoho, co je na trhu kratko, lebo oni povedali. Som rada, ze uz na Slovenku nezijem...Furt tam funguje stary system - bud to kupis, alebo nemas na vyber...
Odporucam sosovky s mesacnou vymenou, raz za tri mesiace je malo a aspon mne nekdy nevydrzali sosovky viac ako mesiac, menich ich castokrat aj po tyzdni, dvoch, lebo sa mi natrhnu.

age44

ja neviem ako to je s nimi, mozno sa len budu predavat pod inym nazvom. mne napr. opticka povedala ze focus sa uz nepredava na slovensku. na internete sa daju kupit, resp. myslim ze uz sa predavaju pod nazvom air optix. surevue su snad jedny z najoblubenejsich k.š., tak neviem. vsak sa porad s optikom alebo lekarom, kam chodis pre sosovky, aj tak ti je lepsie najprv vyskusat jeden par, ci ti vyhovuju.

age44

nie, nie su. silikonhydrogelove su trochu tuhsie, take tvrdsie, ale na oku ich necitis. surevue su velmi makkucke, m aju vysoky obsah vody. ale su velmi prijemne na nosenie. nesmie sa v nich vsak spat, mohli by sa ti prilepit na rohovku. v silikonhydr. mozes aj spat. pisala som ti nazvy silikonhydrogelovych.