Aké kontaktné šošovky sú podľa vás najlepšie(Značka,doba výmeny)?
Najlepšie kontaktné šošovky
ale pokial ich nepouzivas, a nechas ich len tak v roztoku, tak tam mozu byt aj mesiac a potom ich normalne dopouzivaj tolko dni kolko ti este na nich ostava.....teda ak mas 30 dnove, a mala si ich na sebe 5 dni, v roztoku budu mesiac, mozes ich potom este pouzivat tych 25 dni, ale s tym, ze ked ich po mesiaci vyberies z roztoku tak ich normalne precisti, ako ked si isch vyberies z oka......dni sa rataju iba tie, kedy to mas v ociach...takto mi to teda bolo vysvetlene a takto som to aj citala o svojich sosovkach
Zdrzim sa pripomienok voci farebnym sosovkam, ktore povazujem za jednu z tych zbytocnych kravin (spolu s piercingom a tetovanim), a radsej ti zodpoviem otazku.
Zavisi od typu sosoviek, ty sama snad vies, ci pouzivas 14dnove/mesacne/3mesacne. Ked uz raz sosovku otvoris, tak podlieha fyzickym zmenam, preto maju stanovenu idealnu dobu pouzitelnosti. Ja pouzivam 14dnove a naozaj po tych 2 tyzdnoch (aj ked som ich mala naociach len 2krat) si ich v ociach citim a po par hodinach mi vyslovene vadia.
Chcem sa opitat ci sosovky mozu byt v roztoku s puzdrom aspon meisc alebo niekolko tyzdnou lebo mi dosli farebne a chcem nosit tie tak ci normalne mozu bt v roztoku a ci ich potom mozem nosit normalne mesiac lebo len vsera som si ich dala nove
ivka, existuju aj multifokalne sosovky, treba sa na ne opytat oftalmologa. su ale podstatne drahsie ako jednoohniskove. mozno ti vsak prave bude treba len plusovu dioptriu. kludne sa opytaj lekara alebo optika, poradi ti.
ahoj no ja mam sosovky,ja zle vidim do dialky,a ked mi slzia oci je to v pohode vsak ked ich mas v ociach ani nevies ze ich tam mas a nevidis zahmleno iba ak mas daku spinku pod sosovkou tak ale to by ti zas skor vadilo ako by si videla zahmleno, a na blizko sosovky asi niesu ja neviem nepocula som o tom ze by niekto nosil na blizko sosovky iba do dialky
odpovedzte mi prosím.
ahojte.chcela by som sa opýtať, ako je to s šošovkami, keď napríklad zle vidím čítať ale do diaľky vidím dobre. Lebo napríklad okuliare si dám dole keď dočítam a pozerám do diaľky. To šošovky robia tak, že viem s jednými čítať aj pozerať do diaľky?
-
a ešte jedna otázka, ako je to keď mi slzia oči pri vetre, alebo keď plačem. utriem oči a je to OK. Nevidíte potom zahmleno?
-
prepáčte za primitívne otázky, ale nepoznám nikoho kto by ich nosil a nemám so koho opýtať. ďakujem.
Vieš, keď sú šošovky určené na 14-dňové nosenie alebo na hociakú dobu nosenia určite to má svoj význam a neriskovala by som nosiť ich dlhšie ako je určené. Veď šošovky sa predsa nosením opotrebúvajú a na oku je to cudzí predmet, od ktorého si potrebuje oddýchnuť, preto sa majú na noc vyberať a dať čistiť. Možno teraz s tým problémy nemáš, ale čo, čakáš na to kedy problémy budeš mať a budeš mať poškodené oči? No neviem,ako myslíš...
ano, tak som to myslel.. ale mne vydrzia ovela dlhsie..myslis, ze si mozem sposobit problemy, ak ich mam na oku 3 tyzdne vo dne aj v noci? zatial s tym nemam ziadny problem
Otazocka, myslis nosenie cez den aj v noci? Ano mozu byt v oku aj v noci, potom je teda nosenie nie 14 dni ale 6 dni a 7 noci ci naopak.