Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

Navy

Elesar. Zisk farmaceutického priemyslu tkvie v tom, že výrába lieky na potláčanie a nie odstraňovanie chorôb.
Práve si tu predostrel príklad, kedy v chorom tele nie je zdravý duch. Som toho názoru, že ak je telo fyzicky zdravé, vrátane mozgu, žiadna situácia ho nepoloží do polohy patologická depresia. To sa stane len vtedy, ak je telo oslabené chorobou. Vtedy človek nemá dostatok potenciálu, na bezdepresívne zvládanie záťažových situácií. To, čo Ti napríklad vytvára záťažovú situáciu, by Ti v prípade plného fyzického zdravia záťažovú situáciu nevytváralo. Samozrejme, že existuje aj metóda zvládania záťažových situácií, aj pri chorej telesnosti, je to schopnosť ovládania emócií a myšlienok. Ja tomu hovorím efektivita mozgového procesu v záťažových situáciách. Dá sa to naučiť do dokonalosti. Viem to podľa seba.

vivien

Prosim Vas pomozte mi.. Predtym som bola uplne normalna baba, ktora vedela co chce a bola som vyrovnana a spokojna. Zaciatkom tohto roka sa vyskytli v mojom zivote problemy. Nie su to len take, su vaznejsie, ale myslim ze je kopa horsich. No ja som sa zacala spravat inak, stale som bola nestastna. Kazdy vecer som bola hore dlho a dlho a stale som len plakala plakala a hockedy som sa bola schopna rozplakat aj cez den pred inymi ludmi. Stale som sa len trapila, zacali mi vypadavat vo velkom vlasy a vzdy som sa len bala a bola v strese. Problem je ten ze to trva doteraz, ale ja uz nevladzem dalej, naozaj. Nedokazem viest takyto zivot, kazdy den sa len trapim a ani sa nechcem radsej prebudit a cele noci len placem. Uz som v koncoch. Pritom vo vnutri viem , ze je zbytocne sa takto trapit, ze to nepomoze a svet je v mnohych veciach strasne krasny ale ja proste nedokazem prezit ani jeden den v pohode. Ja uz som zufala. Co mam robit?! Myslite, ze je to na psychiatricku alebo co mi pomoze?:( Myslenie som skusala zmenit tisickrat, strasne vela citam , aj o roznych filozofiach, ale proste tu bolest neviem zastavit.Nechcem uz dalej takto zit, poradte mi prosim...

elesar

OLI...vdaka za tip, 5-htp a sjw zatial mam. trapim sa vsak tym, co bude, ked tu RNG nebude. budem dufat, ze bude :)))

elesar

...rybaci olej...aby mal AD efekt, je vhodne vyberat si taky, ktory ma co najviac EPA voci DHA. podla niektorych autorov prave EPA posobi antidepresivne, pricom je predpoklad, ze DHA ju "brzdi".
...no a tiez treba davat pozor na to, aby bol minimalizovany obsah ortute.

elesar

NAVI...ako som uz pisal, moje depresie a uzkosti vyvolavaju negativne myslienky...staci si pripustit, ze nieco nezvladam, ze je to nad moje sily a pod., a uz sa to so mnou vezie. no a nie a nie tie myslienky ovladnut, skrotit, znicit alebo nieco podobne. kedysi som pisal, ze toto je zaklad a vsetkym som to radil. zaklad to aj je, ale som zistil, ze mne sa to darilo realizovat najma ked som bral AD. oni totiz sposobovali to, ze hoci som zazival stresy, tie sa neprevalili do depresie. odkedy neuzivam AD, je to omnoho omnoho tazsie a uz som pochopil, preco sa AD uzivaju dlhodobo. ono to nie je celkom tak, ze je to iba biznis farmacie, ale aj tak, ze vlastne tvoria ochrannu barieru proti stresu.
...clovek dnes bez stresu prakticky nemoze existovat. mne sa zda, ze pri akomkolvek vacsom strese prichadzaju na mna stavy depresie. nakolko to neviem ovladat, pomaham si doplnkami. ak ich vsak uzivam narazovo, o par dni alebo tyzdnov pride dalsi stres, dalsia depresia a ja ich musim uzivat opat. ak by som ich vsak bral dlhodobo, mozno by na mna ten stres az tak nedoliehal. ja viem, ze to nie je riesenie, ale kym najdem skutocne efektivny sposob, ako sa tomu branit (stresu, negativnym myslienkam), snazim sa to aspon nejako prekryt. este raz... viem, ze to nie je riesenie problemu, ale takto si aspon pomozem, ked je zle.

gapetini

Takže homeopatia sa používa aj na depresiu, účinkuje ale nie je to žiadny zázrak ako všetko ostatné. Proste o pár percentent zlepší tvoj stav ale je vhodné ju použiť aj s inými prostriedkami...Najvhodnejšie je keď ti homeopatiu pridá tvoj lekár, ktorý rieši depresiu a pozná čo všetko berieš. Tiež vie kedy homeopatiu naordinovať, nakoľko najprv dôjde k zhoršeniu stavu a na to sa treba pripraviť.

Navy

Mariaj, ty si myslela rybí tuk, nezávisle od kvality omega 3 mastných kyselín? Alebo si mala na mysli skôr kvalitné omega 3, nezávislé na veľkom množstve rybieho oleja?

mariaj

Martinka,ja mam velmi zle skusenosti,ale potvrdzujem,ze aj ked o homeopatii hovoria,ze je to vyprate nic,tak ja hovorim,zo svojej skusenosti,ze to ucinky ma,hoci na mna opacne.Pravda je ale taka,ze som mala vtedy aj inu diagnozu,ktora ma s depresiou u mna suvis.

farmaceutka

my v lekarni predavame aj klasicky rybi tuk v tekutom stave, moze si pacient kupit, kolko chce. ak chces v kapsuliach, dobry a za celkom dobru cenu je tiez od generiky, viac sa vyplati 100 cps balenie.