Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Elesar, tak som rada, že si to nevzdal a odovzdávaš skúsenosti ďalej :)
ja vseobercne skor doverujem produktom nosiacich pecet kvality GMP, lebo tie presli cez prisne kriteria a nezavislu dvojitu namatkovu kontrolu.
Cisty lososovy olej z divych lososov alebo sardinky zijuce v severskych moriach za polarnym kruhom je menej zamoreny ako peruanske ryby(tropy) hoci aj okolo Peru tecu studene morske prudy.
Molekularna destilacia neporusi triglyceridovu strukturu olejov a moze byt nastavena tak, ze zvysi pomer EPA alebo DHA podla potreby.
Navy,ten rybaci tuk som mala na mysli taky,ktory z tych druhov co mavaju v lekarni je kvalitny,hlavne na zapaly a regenraciu nervov,co som nenapisala.
CAT...ak existuje prirodna nahrada AD, preco si nicit telo napchavanim sa syntetickymi AD???
...taky je moj pristup...pristup inych ludi moze byt odlisny :)))
VIVIEN... len pred par dnami som pisal, ze som s "radenim" inym skoncil, no a uz som v tom zasa :))) hlavne vsak nejde o "rady", ale o skusenosti, ktore som ziskal, aj ked niekedy mam pocit, ze by som sa bez nich velmi rad zaobisiel :)))
...k psychiatrovi nechodim, ale chodil som, bral som lieky, no sekol som s tym a presiel na "alternativu". nie je to vzdy jednoduche, ale minimalne som spokojnejsi, ze si sam hladam cesticky.
...ak by sisi pozrela toto forum smerom do historie, najdes tam kopec dobrych veci. medzi inym by si sa docitala, ze nie su b-vitaminy ako b-vitaminy...tie, co su bezne v predaji su iba na oklamanie pacienta, lebo vitaminov v nich je velmi malo na to, aby mali ucinok.
...samozrejme existuje viacero znamych AD doplnkov - napr. je fajn vyskusat magnesium, ale opat nie hocijake, ale vo forme dobre zabudovatelnej do tela. taktiez stoji za povsimnutie uloha vapnika a draslika pri predchadzani depresiam.
...pri sezonnej depresii treba skusit vitamin D. nezanedbatelne je aj C-cko.
...tie najsilnejsie AD doplnky vsak priamo suvisia s neurotransmitermi ako serotonin, noradrenalin, dopamin. opat zavisi od toho, co ti sposobuje depresie. tu su najsilnejsimi prirodnymi AD extrakty z rastlin, ktore pouzivam aj ja - 5-htp (extrakt z griffonie), st. johns wort (extrakt z lubovnika). okrem toho existuju dalsie, s ktorymi vsak ja osobnu skusenost nemam.
elesar: a preco uz neuzivas AD?
elesar ja viem , teda skoro som si ista co to sposobilo, pretoze v mojom zivote nastal jeden zlom, a odvtedy to zacalo vsetko. Stale mi prichadza na rozum len to zle , vsetky spomienky ma nicia. Vacsina ludi berie tych co su smutni a na vsetko sa stazuju negativne , ze na svete je kopa horsich problemov ako maju oni, ale odkedy mavam depresie viem, ze nic nie je horsie a ovplyvnuje to celkovy stav cloveka, v poslednej dobe som stale chora, a nemozem sa z toho dostat, dokonca sa mi po 2 rokoch vratila spat astma. Beriem vitamin B dlhsie, skusala som aj napr. persen, , ale nejak sa nic nemenilo. Proti psychiatrom nemam nic, ale pride mi to ze mi umelo zblbnu mozog, a co som citala o tych liekoch, ma to aj vedlajsie ucinky. neviem ako na to ist. Ty chodis k psychiatrovi alebo ako?
Inak dakujem Ti velmi za rady:-)
VIVIEN...myslel som... tazko povedat, co sposobilo tvoje depresie, moznosti je viacero...
VIVIEN...ak mas cas, skus sa preluskat historiou tohto fora, bol tu kopec dobrych a hlavne ucinnych rad. hlavne vsak nezufaj, si aj nadalej normalna baba az na jednu malickost - nieco v mozgu nefunguje tak ako ma a to ti sposobuje depresie. tazko povedat, co to je, moznosti je viacero:
- emocionalny zlom (obrovsky stres, s ktorym si telo nevedelo poradit a to sposobilo zmeny v chcemii mozgu)
- uzivanie horm. antikoncepcie
- uzivanie drog
...
je toho vela, priciny mozu byt najroznejsie.
nizsie NAVI pisal o tom, ako si nepripustit negativne myslienky, to je podla mna zaklad (ktory aj mne zatial chyba :)))). meditacia, aerobne aktivity,... no a k tomu vsetkemu by som pridal asi aj nejake prirodne antidepresiva vo forma potravinovych doplnkov. to tak na zaciatok, aby si bola vobec schopna zacat hladat pricinu svojich depresii za ucelom jej odstranenia. cesta, ktora ta caka nie je prave jednoducha, ale s pozitivnym myslenim a vierou vo vlastny uspech ju zvladnes.
...druha alternativa, omnoho jednoduchsia, je ist za psychiatrom a nechat si predpisat klasicke antidepresiva. aj ta ma vsak svoje uskalia.
nech sa rozhodnes pre cokolvek, prajem ti, aby si sa z toho dostala co najskor. existuje iba malo veci, ktore su horsie ako depresia.
Raz som písal svojej známej list, ohľadom Epa a Dha. Keď si ho chcete prečítať, tak je tu: zahramesa.wgz.cz