Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

elessar

NAVI...do detailov ti tie veci povedat neviem, na to som malo zbehly aj ja, vo vseobecnosti ale asi plati nasledovne:
ludske telo je tvorene priblizne zo 70% z vody a kedze cinnost mesiaca je najzretelnejsie viediet prave v oblasti vody (more - priliv, odliv), zda sa celkom logicke, ze bude ovplyvnovat aj nas.
ludia kedysi pozorovali vsetky tieto javy (koniec koncov aj 12 etap v kalendari je nazyvanych "mesiace") a vedeli, kedy je spravny cas na mnozstvo veci od sejby cez liecenie a podobne, kedy sa lepsie hoja rany, kedy zbierat bylinky, aby mali co najvacsiu liecivu silu a pod. my uz na to akosi nemam cas a tak nam tato starocia budovana mudrost nejak unika.
napr. spln velmi silno ucinkuje hlavne na ludsku psychiku - kolko ludi je namesacnych, ma problemy so spanim a pod... liecitelia kedysi v tento den resp. noc priamo ocakavali prilev chorych, ktorym bude treba pomoct.
ja som sa nejak nezaoberal do detailov tym, ako to funguje, ale trebars s prilivom a odlivom suvisi aj detoxikacia - odliv = aj odliv toxinov z tela. neviem ci vobec existuju nejake "seriozne" studie zaoberajuce sa vplyvom mesiaca na cloveka, ale vsetky tie veci, co som cital sa mi zdaju velmi logicke. ovplyvnuju nas mnohe energie, o ktorych vieme malo, ale nasi predkovia ich poznali a vyuzivali ich vo svoj prospech...to, ze este dnesnou vedou neboli objavene a popisane podla mna nie je dovodom na ich odmietanie (nielen mesiac, ale napr. aj principy feng-suej a podobne).
teraz citam jednu knihu o vplyvoch mesiaca, tak ak sa docitam nieco blizsie, dam vediet :)))

navi

Takže som si to pre istotu overil u pani Kelemenovej, takže Ginkgo extrakt a Noni momenálne v Lučenci nie je ani v starých zásobách. Ak by ste niekto mal záujem o ne, dajte vedieť, zariadíme dovoz na Slovensko. Ono je rozdiel, či kúpime Noni u Sklepareje, alebo u inej firmy.

navi

Peto28. Dokážeš byť veselý? Pozri sa. Na svete nieje nič, čomu by prospel tvoj smútok. Ani tebe, ani druhým. Mať depresiu neznamená byť zákonite smutný. Depresia je stav, ktorý k smútku ťaha, ale nieje smútkom samotným. Takže sa na smútok vykašli a nedaj mu šancu žiť.

payn

Dobry den RNG, chcel by som ta poprosit o radu pri st.johns wort a 5-HTP. Neni mi uplne jasne davkovanie. Mozem to uzivat pravidelne, kazdy den zobrat 3x1 kapsulu st.johns wort a 2x1 kapsulu 5-HTP a do toho este ginko alebo v buducnosti dalsi potravinovy doplnok? Nebude tych kapsul pre telo vela? A este mi neni jasne ako je to s lubovnikom a slnkom? Cital som ze u citlivejsich ludi moze silnejsie slnecne ziarenie po pouziti lubovnika sposobit kozne problemy. Ked ho beriem, musim sa teda vyhybat slnku, a do akej miery?

navi

Elessar. Napísal si pekný, dlhosiahlý príspevok, vďaka zaň, a teraz zasa ja. My sme ale ukecaný ľudia. Pozri sa, ak by som to mal dať do súvisu s tým mesiacom, tak by si mi musel najprv vysvetliť, o čo presne ide. Aké procesy sa dejú v organizme pri splne a aké mimo spln. V tomto nie som vôbec zbehlý, takže nech sa páči, máš voľné pole pôsobnosti.

navi

Elessar. Ja som platil aj keď som mal odporúčanie. Dôvod? Psychologičke sa málilo. Neviem ako je to s legislatívou ohľadom platieb zo strany zdravotných poisťovní v prípade priamého kontaktu s psychológom, bez doporučenia lekára, ale to zistíš, ak zavoláš priamo na psychológa.

navi

Peto28. Dokážeš byť veselý? Pozri sa. Na svete nieje nič, čomu by prospel tvoj smútok. Ani tebe, ani druhým. Mať depresiu neznamená byť zákonite smutný. Depresia je stav, ktorý k smútku ťaha, ale nieje smútkom samotným. Takže sa na smútok vykašli a nedaj mu šancu žiť.

elessar

JAJA...odporucanie sice netreba, ale vtedy si to platis sama...ak mas odporucanie, neplatis.
FACE OF AGONY...hlavne bacha, aby si mala prisun latok potrebnych pre tvorbu serotoninu, inac sa pri detox. moze tvoj stav zhorsit (viem z vlastnej skusenosti).
NAVI...neviem ci uz si zacal detox. alebo nie, kazdopadne ak nie, tak ta chcem este chvilku pozdrzat :))) pockaj si na najblizsi spln a zacni po nom, v case ubudajuceho mesiaca telo samo prirodzene detoxikuje a ked ho v tom podporis prave v tomto obdobi, malo by to mat vacsi ucinok. inak odporuca sa v den splnu drzat post, a na dalsi den zacat detoxikovat, to je vraj najucinnejsie.
...a co detoxikacia pecene??? pocas tych rokov co si uzival syntetiku, musel tento organ dostat riadne zabrat. RNG odporuca tzv. Protokol dr. Berksona (je mu venovane aj samotne forum, ak chces, tak si to mrkni, je tam presne uvedene, co to obnasa). a pozdravujem dr. bukovskeho...pisal som mu ohladom tej detox. diety aj mail, ale neodpisal mi. myslim, ze by k nej mal napisat obrovske upozornenie, aby ju nepraktizovali ludia, ktori maju co i len nachylnost na depresiu.
RNG...vcera som bol v blave v slimakovi, nuz som si kupil veci na protokol dr. berksona, len neviem, ako dlho to mam uzivat a kedy. pocas celeho dna? s jedlom alebo pred jedlom? pani v obchode mi povedala, ze tzreba vydtrzat minimalne 2 tyzdne, ja chcem detoxikovat iba v case ubudajuceho mesiaca. bude protokol ucinny ked ho budem praktizovat 2 tyzdne, potom 2 tyzdne nie, a potom zasa 2 tyzdne, alebo to treba dodrziavat bezpodmienecne 3 tyzdne v kuse? inac mas moj obdiv...tie ceny su fantasticke...ked mi naposledy jedna doktorka ponukala potrav. doplnky, za 5 baleni som mal zaplatit takmer 5.000 sk!!! nech ti ide biznis, prajem ti to z celeho srdca, nakolko vidim, ze ti ide skutocne o pomoc ludom a nie o ich zdieranie.