Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
navi,super,aspon niekto :)
peto - to chce čas...
navi --toto vsetko si ja uvedomujem a ale napriek tomu mi ta potvora ostala kdesi hlboko v hlave a neviem na nu zabudnut...
Face of agony. Absolutne ti rozumiem.
Peto28. Baby boli a budú. S tým si hlavu nelám. Je dobré myslieť na prítomnosť, a nie na minulosť. Najdi si druhú.
navi---som aj vesely dokazem sa normalne smiat v pohode mna uz najviac trapi ze sa nedokazem odputat v mysli od mojej EX a to ma dost vycerpava myslim ze to je moj najvecsi problem...
je viacej veci co sposobuju fotosenzitivitu. Radil by som ti na kompenzaciu brat vitamin E(400 IU denne, pri expozicii na slnko aj 800 IU denne) a prilis sa neskvarit.
Odhalene telo na viac nez 30 minut na plnom slnku je ziadanie si o koznu rakovinu aj tak.
Clovek dostane aj v tieni na hole telo aspon 4000 luxov, co je 1/25 plneho slnecneho ziarenia a za par hodin mu telo vytvori aj 10 000 jednotiek vitaminu D, co bohato staci pre telo aj do zasoby.
Ti, co sa "skvarili " v mojej generacii to dnes oplakavaju a kazdu chvilu maju kozne operacie.
Ja dnes chodim zahaleny na slnku, s klobukom/sombrerom, tak ako ini ludia v tropoch.
A vzdy sa natriem kokosovym olejom, ten ma prirodny filter 4 az 8(tj znesies 4 az 8 krat tolko slnka)
Aj v mori plavem v tricku s dlhymi rukavmi.
Tmavi domorodci znesu ovela viacej slnka, ako my bieli severania, to nesmieme nikdy zabudnut
A chemicke kremy s vysokymi filtracnymi hodnotami su velmi skodlive na kozu. Nejeden to zistil sam na sebe. Hlavne tie "vodotesne" zapchaju aj pory.
elessar, jasne, davam si na to bacha. prave mi prislo 5-HTP, juj, uz sa tesim. pre niektore veci sa viem nadchnut ako male dieta:D moja doktorka si sice mysli, ze robim velku chybu, ktora ma moze zabit, ale ja si myslim, ze konecne zacina nova etapa mojho zivota. (klop, klop) ani neviem, preco si to myslim. je to taky moj vnutorny hlas. to dieta vo mne, co sa chce zachranit. neviem, ci mi rozumiete.
ok dik, uz mi je to snad jasne. A este mi prosimta vysvetli ako je to s tym lubovnikom a slnkom, kedze sa blizi leto.
Payn, doplnky sa nemusia brat pravidelne ale vtedy ked citis ich potrebu. St Johns Wort napr pre moju zenu znamena , ze ked citi, ze na nu ide stres, panika alebo depresia zoberie 3 kapsule naraz, skusala menej, ale to nezabralo dostatocne.Niekedy to opakuje az 3 krat denne. Inokedy cely tyzden nezoberie ani jednu kapsulu.
Co sa tyka 5 HTP,tam je to podobne az na to, ze ucinok necitis tak rychlo, ako pri St Johns Wort(lubovniku), kde to citis aj skorej ako za hodinu.
Ja beriem 50 mg 5-HTP zriedkavo, ked neviem niekolko dni spat pre prilisny stress.Vtedy si zoberiem na vecer 2-3 dni po sebe 5-HTP, jednu alebo 2 kapsule. Tym sa cyklus spanky napravi a dalej ten 5-HTP nepotrebujem pri normalnej strave.