Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

RNG

navy, chlorela je pestovana v sladkovodnych bazenoch, spirulina v nadrziach, kde je stale prepumpovavana cerstva morska voda v velkej hlbky mora, kde je podstatne cistejsia. Spirulina ma jemnejsie bunkove steny a dobre sa travi.
Chlorella ma velmi silne bunkove steny a bez rozbitia je prakticky nestrqavitelna. Znacna cast tej, ktora je na trhu je roztrhana tepelnym spracovanim, cize hodnoty su ciastocne znicene. Mala cast je ultramleta za studena(dynomilling) a takato chlorella je o bylku bohatsia na ziviny, nez spirulina, ale pravdepodobne viac zamorena-pestovanie v sladkovodnych bazenoch nie je najhygienickejsie.
Velka cast chlorelly dochadza z Ciny(China chlorella) a akosi nemam k tomu vela dovery.
Moja osobna preferencia bola pre to spirulina alebo este lepsie, komplexne zelene zmesy obsahujuce nielen vodne(chlorella, spirulina, dunaliena salina blue green algae...) tiez zelene travy a ine rastliny, pripadne aj niektore ine uzitocne doplnky a probiotika.
To mi pripopmina niecoi, idwem si dat domaci joghurt do ktoreho si primiesam 2 lyzice toho "zeleneho svinstva", ako to moj syn kedysi nazval. Pouzivam zmes Life's Greens, to iste zlozenie som mal v predajniach pod nazvom Good'N Green, obe su vyrobky NBTY, popis najdes v Puritans pride napr.

Navy

ZAUJÍMAVÉ: Jediné, čo som cez vyhľadávač našiel v súvislosti schiofrénia-pupalka, bolo toto: Pupalkový olej sa neodporúča užívať u pa-. cientov so schizofréniou a epilepsiou (rizi-. ko vzniku záchvatu).

Navy

RNG. Po detoxikačnej kúre s DMSA s kyselinou alfa lipoidnou, by som chcel absolvovať aspoň ročnú neurotoxínovú očistu buď spirulinou, alebo chlorellou. Vzhľadom na gramáž vychádza chlorella 2x tak drahá, ako Spirulina od Teba. Má chlorella nejaké výhody oproti spiruline, alebo sú to z hľadiska neurotoxickej liečby úplné ekvivalenty.

Navy

Viackrát som čítal úspech rybacieho oleja pri liečbe porúch, zaradených medzi duševné choroby. Spomína sa regenerácia bunečných membrán, ale ja som našiel ešte jednu súvislosť. Pri riasach sa spomína schopnosť odstraňovať ťažké kovy, chemické toxíny a ďalšie jedovaté látky. Ja sa momentálne chystám na silnú detoxikáciu od ortuti prípravkom DMSA, pretože mám príznaky, prejavujúce sa práve pri chronickej otrave ortuťou. Začínam mať silný pocit, že práve riasy, či rybací olej, by mohli byť kľúčom k riešeniu tzv. duševných porúch. Prečítajte si túto štúdiu Dr. Klinghardta. stojí to za to! www.chlorella.sk

Navy

Takže RNG, je adekvátnou náhradou rybacieho oleja pre vegetariánov napríklad Spirulina, vzhľadom na Epa a dha?

Navy

Jasné RNG, snažil som sa to opísať čo najjednoduchšie. Verím ale tomu, že ak by sa ľudia serióznejšie, samozrejme za podpory kapitálu pustili do tejto záležitosti, tak by medicína bola oveľa ďalej, a mala úplne inú fazónu, než má dnes. Hold, zdravie nie je to najdôležitejšie vo svete, kde sú na prvom mieste peniaze.

RNG

navi, omega 3 olejov je hromada a nase telo zi nevie ich ani vyrabat ani menit jeden na druhy. Takze napr EPA z rybacieho oleja(teda povodne z rias) sa neda lanovym olejom nahradit kompletne, len velmi ciastocne. Preto vegetariani by sa mali sustredit na riasy, ktore rybam tieto oleje poskytuju(ani ryby si ich nevyrabaju), nielen na lanovy olej.

RNG

navy , tie rozne snimace a generatory su este len v stave vyvoja a boli v USA zakazane, lebo neprodukuju vysledky, ake vyrobcovia tvrdia.
Ja sa o toto zaujimam uz vyse 40 rokov(promoval som z Elektrotechnickej fakulty a nervove signaly boli moj konicek)
Zialbohu tych roznych signalov je hromada, dokonca aj patogeny(mikroby) maju vlastne a zatial to vyuzivanie je este viacmenej tapanie. Vyskum v tomto je samozrejme silne blokovany medickym priemyslom. Ale uz v 60tych rokoch sa im "reverznymi" signalmi podarilo ovplyvnit nervovu cinnost a pouzivali to na tlmenie bolesti miestyo narkozy. Kedze poriadne nerozumeli tie rozne signaly, metoda bola niekedy ucinna, niekedy nie.
Zialbohu dosial je to este nedostatocne prebadane, lebo peniaze idu na vyskum inych a dokonca proti tymto metodam. Bodaj by to bolo tak jednoduche, ako tvoje cisla 5, 3 a dva!
Ale skutocnost je velmi komplexna, jedna sa o tisice nervovych signalov, roznych frekvencii,intenzit, roznych trvani a ako to pracuje v tele a mozgu je zatial este stale zahada.

RNG

navy, ta reakcia na koloidne striebro bola ocakavana. Ale autor nerozumie zakladne principy fyziky, ze ciastocky, ktore su mensie nez vlnova dlzka svetla su neviditelne, tj neodrazaju svetlo.
Meranie vodivosti alebo priamo TDS je viacmenej to iste, az na to, ze pristroj je priamo kalibrovany a ukazuje TDS(teda rozpustene solidne latky v ppm).Inac moje merace mozu tak isto merat aj vodivost, ale pre jednoduchost je to priamo prevedene na TDS.
Strieborna chut je citit uz od 1 ppm dost silne, vacsina komercne predavanych ionicko koloidnych striebornych vod maju koncentracie 3 az 10 ppm.
Zariadenie, ktore tam autor popisuje bolo prve, ktore som pokusne pouzil pred dlhymi rokmi.
Zariadenie v maloprevadzke v Lucenci je konstrukcne uplne ine, s velmi silnou cirkulaciou, nie malickymi striebornymi drotikami ale masivnymi plochymi striebornymi elektrodami a napatim pod 12 voltov(autoregulator, elektronicky). Nuz co sa tyka ucinnosti pre tych ktori nerozumeju detailom, vyslednu produkt je podstatne stabilnejsi, nevyzaduje ziadne tmave sklo(inac sklo nie je najvhodnejsie na skladovanie, lebo sklo aj ked malo, ale je ciastocne rozpustne, tj luhuje do vody iony(to bolo diplomova praca mojej zeny pred vyse 40 rokmi, kde som jej pomahal a tak sme sa zoznamili) co zaroven limituje cistotu vody destilovanej na sklenennych aparaturach.
Preto su vhodnejsie niektore plasticke hmoty, ako napriklad HDPE, co su bezne priesvitne flasky na vodu.
Pri plastikoch si treba ale davat pozor, niektore plasticke latky s vysokym polarnym momentom, napr PVC su uplne nevhodne.
Na jednom z mojich experimentalnych zariadeni som vyrobil vody az do koncentracie 56 ppm, tam uz bolo zretelne vidiet, ze prudy boli privysoke a voda mala slabucko hnedy odtien-teda vysledok odstepovania sa velkych ciastociek z elektrod.
Metodou vysusenia a odvazenia( mikrovahy s citlivostou 0.1 mg) som na mikrovahach odmeral skutocne mnozstvo solids, lebo elektricke merania zistuju len iony, nie neutralne castice. Tam som stanovil celkove mnozstvo striebra az 5x take, nez mnozstvo ionov prepocitane na vahu.
V tych kalnych roztokoch, ktore autor popisuje z tych primitivnych zariadeni je pravdepodobne pomer ovela horsi a ciastocky musia byt az velkosti presahujucich 300 nm, tj masivne, nie koloidy ale suspenzia, inac by neboli viditelne a laserovy luc by sa na nich neodrazal.