je mi hrozne do placu koli postave,pomozte mi

danman

Kopyrajtka ma pravdu. Ak sa stravje povacsine tukom a bielkovinami telo sa dostane do miernej ketozy co sice neni ktovieako zdrave ale spaluje tuku ako hlavny zdroj energie. A preto ze je dost a cvici , tak si nespomaluje metabolizmus.

Chudnut svaly ni e je normalne ale dietna chyba, pretoze potom klesa bazalny metabolizmus, a to dava priestor jojo efektu

kopyrajtka

tymto si akoze vyvratila nieco z toho co som napisala??

no to si teda predstav ze som nebehala maraton obden, dokonca som ho nebehala ani raz... lenze pokial je to tak ako lekarka vravi, ze pri takom rozdeleni jedla o tej 17tej posledne jedlo-bielkoviny nastartuju travenie a do spanku je jedlo z toho dna stravene, nevidim v tom problem

(dodavam ze to ze som napisala ze na obed sa netreba obmedzovat bolo myslene ze sa mozu jest aj sacharidy, aj bielkoviny, tym som nemyslela ze si mozme dat vyprazany syr s hranolkami, ci hamburger a podobne... samozrejme ze treba jest najmenej tucne jedla, ale to je snad pri redukcii uplne logicke)

teraz ma este napadlo ze je dobre po tej 17tej vypit aspon 2 litre vody, sice niekedy je to dost problem, ale uz somsi zvykla

a samozrejme ze je to "kalkulacka" tie pristroje, predsa z toho vzidu hodnoty podla ktorych sa potom da zistit kde je problem. po prvom merani ked mi lekarka opisala podla vysledkov moj zivotny styl bez toho aby som jej nieco ja predtym povedala, uplne to sedelo...

vedela ze v pohybe chyba nieje, vedela ze som jedla malo, a vedela aj napriek tomu ze som jedla pravidelne, kde som v jedalnicku robila chyby...

tie mi vysvetlila a ja som to napravila...

ked neveris tym pristrojom... co je potom smerodajnejsie ako podiel tuku v tele??? ja zas neuznavam BMI, riadim sa tym tukom

dokonca aj moja sesternica takto zacala chudnut, este o nieco skor ako ja, mame rovnaky problem so stitnou zlazou a s vahou... jej to ide tiez uzasne, za prve dva mesiace dala tusim 6 kil tuku dole

karioll2

tuk ma taku vysoku energeticku hodnotu,ze by si musela v podstate obden behat maraton,aby si tolko schudla.
stale sa bavime o tuku
ked zacnes menej jest,vo vacsine pripadov je to na ukor sacharidov,a vtedy telo pusta vo velkom vodu z buniek preto kazdy schudne vela v prvych tyzdnoch
o svaly na uvod clovek pride.to je normalne
meraniam na tych vselijakych strojoch neverim,podla mojich skusenosti je to obycajna kalkulacka

169/69

Kopyrjatka,to čo píšeš sa mi zdá celkom logické a jednoduché.Asi na tom fakt niečo bude.
Ja sama by som potrebovala dať nejaké tie kilá dole,ale najskôr by som mala niečo spraviť so svojím spomaleným metabolizmom.Asi najskôr skúsim to indické psilium.

kopyrajtka

este dodam ze samozrejme pohyb je potrebny, bez toho to nejde... ja si kazdy vecer dam tak pol hodinku-hodinku rychlej chodze a dvakrat tyzdenne idem do kardiocentra cvicit na hodinku

kopyrajtka

karioll ako myslis, je to tvoj nazor, neberiem ti ho :)

konkretne za prvy mesiac to bolo 5,6 kg tuku plus 3 kila co mohla byt zial aj aktivna hmota a voda, chodim kazdy mesiac na vsetky tie vysetrenia k endokrynologicke a dietologicke, takze tie udaje si necucam z prsta...

ja som sem len napisala radu ktora mne konecne pomohla, 8 rokov som skusala rozne diety a blbosti vdaka ktorym som sa dostala na 104,5 kila (a to som tie diety zacala drzat lebo som chcela schudnut zo 60kg)

A ak sa smiem spytat, co konkretne ti na tom nesedi? Nech viem argumentovat...

kopyrajtka

skopirujem sem co som pisala nedavno k podobnej teme... ide o rozlozenie jedla v jednotlivych castiach dna:

baby, aj ja som sa dlllho snazila schudnut a nedalo sa. zacala som chodit ku perfektnej endokrynologicke, ktora mi sice dlho vysvetlovala ako sa mi to podai urcite, no zdalo sa mi to chore. Lebo som si myslela ze na schudnutie treba ratat kalorie, ze treba jest velakrat v malych porciach atd... No po rokoch som to predsalen skusila to co mi radila lekarka, a fakt to ide, za dva mesiace som zatial schudla 11 kil, z toho 8 kil tuku, zvysok zadrziavana voda.

Spociva to skratka len v tom ako funguje biorytmus tela a vsetky tie chemicke procesy v nom.

Na ranajky sa netreba bat dat si nieco sladke, sacharidy (ja jedavam sladke musli, alebo babovku, ci rozok s dzemom), tym date telu rychlo vela energie, co je rano potrebne, ale hlavne-cez den uz nebudu chute na sladke a ani vecerne chute.

Desiata nejake jablcko, alebo nieco na styl ranajok, pripadne nic- ja vacsinou nemam chut na nic az do obeda.

Na obec sa vobec neobmedzujte, tam niesu ziadne obmedzenia.

Olovrant a vecera musia byt z (mliecnych najlepsie) bielkovin, napriklad salat so syrom, jogurt, kuracie maso so zeleninou..... skratka ziadne sacharidove prilohy ako zemiaky, cestoviny, ryza atd... a ked niesom vobec hladna, tak si dam len pohar mlieka (tie bielkoviny su tam spon takto potrebne, aby nastartovali travenie ci co (ja lekarka niesom, takze to neviem vysvetlit jak ona))

Lekarka mi kazala veceru jest okolo 17tej hodiny, co sa mi tiez zdalo ako blbost, ale potom som zistila, ze pri taktomto rozlozeni jedla uz potom ani nemam neskor moc chut :)

A udajne sa tymto sposobom este v ten den stravi vsetko jedna zo dna, a nic sa neuklada... a vyzera ze je to fakt pravda :) v podstate je to o tom v ktoru dobu treba ake veci jest

HLAVNE OVOCIE, SLADKE A CELKOVO SACHARIDY POOBEDE UZ NEJEST. NA OLOVRANT UZ JE TO NEVHODNE, opakujem ze olovrant a vecera uz musia byt bielkoviny so zeleninkou.

Drzim palce, a nevesaj hlavu :)) ja som ju uz mala zvesenu milionkrat, no teraz mam za tri mesiace 13 kil dole a je mi neskutocne dobre, niesom unavena, ani nervozna kedze sa v podstate nijak neobmedzujem :)

suzen_

mam vela znamych co uzivali vlakninu a pekne sa im upravilo vyprazdnovanie a netrpeli zapchou..psylium je velmi dobra vec

po pravidelnom uzivani by sa ti mali aj creva ocistit od zvyskou jedal...

a ked chces schudnut staci upravit stravu a k tomu prida pohyb...