je to pravda o akné?

Príspevok v téme: je to pravda o akné?
lolilo

používal som tie čistiace veci na pleť ako clean a clear a tak mam mastnu plet teraz si umývam len rano a večer a mám omnoho krajšiu pleť a robí sa mi menej akné ako predtým...len velmi dlho sa mi hoja tie staré vyrážky podkožné alebo aj normalne cervene flaky po vyrážke mi tam dlho ostanu čo nato?..prosim poradte..

----------------------------
www.zdravie.sk
Stručný článok o www.zdravie.sk

ethel

pentium:pokial chceš odstániť akné-vysušiť,ale ak máš suchú pleť,natieraj si ju,najlepšie hydratačnými mliečkami...ale najprv vyčistiť a potom mliečko

cedric

Pentium tak ahoj.no ja make-up vobec nepouzivam.ale mam teraz taku jednu fakt velku buncu na tvary joj a ma to riadne stve.si ju budem musiet asi kus zakryt.sa neda ani vytlacit.tvar zatim stele na tom istom.po sampone sa mi dost vysusia lica lebo na nich mam tie vyrazky inac pohoda len tie lica no.tak si dam olejcek a niveu tak to riesim.je to ok?no a mi povedz co je ta T-zona bo neviem.

pentium

klara16 Inak chcel by som este dodat k akne a sponinanej T-zone.Akne sa v t-zone tvori najcastejsie kvoli nevhodnemu make-upu.Viem zda sa to ze to nemoze byt celkom pravda,ale ano je.Dievcata(aj chlapci),ktori pouzivaju make-up sa castejsie stazuju na tvorbu akne v T-zone.Plati to aj pre korektory.
Takze chcem sa ta cedric spytat tvori sa ti akne v spominanej T-zone???

daadka

Tak par zasad pre boj s akne :)
1. navstiv dermatologičku, nech ti nasadi liecbu (vodicky, masticky... )
2. nezabudaj na pitny rezim, najlepsie zihlavovy caj (precistuje krv) alebo ocistne caje. (telo treba zbavit vsetkych skodlivin, ktore sú pricinou vzniku akne)
3. obmedzila by som (alebo na isty cas aj vylucila tropicke ovocie). Radsej jedz jablka, hrusky.. kazdy vecer spapaj nastruhanu mrkvicku
4. maj cisto uterak len na tvar.. neutieraj si tvar do uteraku, kde aj ruky. A aj ho casto vymienaj
5. Je dobre si na vankus prehodit nejaky rucnik alebo plachtu a tiez casto vymienat
6. nechytat sa tvare, pre baby je vhodne pouzivat make-up, aby necistoty z okolia sa nedostali priamo na vyrazky
7.dobry je harmancek.. naparovat sa nad vyvarom z harmančeka a potom nim umyt celu tvar
8. no a veeela trpezlivosti.. tieto pravidla treba dodrziavat dlho, aby sa dostavili super vysledky.. takze nie tyzden, mesiac, treba aj dlhsi cas.. ale vysledok dobry, liecit vsak aj u dermatologa :)
drzim prsteky