ahojte, čo kebysme si urobili taký malý prieskum akos a volaju naše detičky, ma to tak trošičku zaujíma. a môžme sa ovlplyvňovať pri výbere mien pre ďalšie detičky.
ako sa volalju vaše detičky?
moja dcerka sa vola kristina anna, vobec sa mi nepacia tie mena co sa teraz na slovensku rozmahaju ako eliot, bianca a podobne cudzie
to svetlana6: ja sa veru nenecham deptat, meno vybral manzel, ako som pisala a ja som tiez spokojna :) az nadmieru :D..my dcerku volame aj Betka..a niekedy aj Betko-babatko :D (ked bola este v brusku a nevedeli sme, ci bude dievcatko alebo chlapec, tak sme ju oslovovali babatko:)).ale veru tak skaredo, ze Beta, by som jej nepovedala!ozaj, ako pises, v dospelosti max.Alzbeta..mne to od svokry lezie krkom, ze jej nepovie menom, ale co uz..zacala ju volat aj biba(ze u nich tak volali vsetky deti - aj ked v ich rodine je celkovo dohromady akurat manzel, jeho sestra a co maju taku malu 5rocnu sesternicu..takze neviem, ktore vsetky deti tak volali:D ci aj manzela :D..), to som mala na to neskutocne nervy - vyznelo to ako volanie na sliepku..tak som ju slusne poprosila, aby ju tak nevolala, ze sa mi to nepaci..a ona zostala taka zarazena, ze ona si myslela, ze to je zdrobnelina..tak to ma totalne ze dostalo..ale uz ju tak nastastie nevola..
to dd: nenechaj sa deptat. alzbetka je kraasne meno. a svokry su asi stvorene na to, aby stale len nieco kritizovali, takze tak :) ja by som alzbetu volala jedine alzbetka a nijak inak. ked uz by chcel niekto moc komolit (v puberte napr.) tak este celkom ujde Betty. a v dospelosti Alzbeta. podla mna by ostatni ludia mali detom hovorit tak, ako su tie deti naucene, ked napr. dieta v skolke bude kazdemu hovorit, ze sa vola Alzbetka, neviem preco by mu mali hovorit Beta, no nie? je to aspon moje zbozne prianie, aby to tak bolo :)
Kamilka, ja som myslela tak s tým prihliadaním na priezvisko, že ak sa niekto volá Bryndza nehodí sa k nemu trebárs Mathias a pod.Ale je to každého osobná vec.
:)) to je mile..popravde, ja som Alzbetku nejak nemala v plane..chcela som Moniku..ale manzel zacal asi mesiac pred porodom prosikat, ze chce Alzbetku..nuz, tak som mu vyhovela(a este k tomu sa narodila na Jana, co bol vo Svatom Pisme Alzbetin syn:D)..ked tak prosikal :D samozrejme bolo veela ludi prekvapenych, svokra dokonca vyskakovala, aby sme jej sli zmenit meno na matriku, lebo ze po madarsky sa to povie Erzebeth a ona to nemohla prezit..tiez vravela manzelovi, ze ako ju budu volat, ze ci Beta..ale to sa neda, take malinke zlatunke babatko jednoducho tak skaredo nenazves!neda sa to, pokial ho mas rada :)..takze ju vsetci volame Alzbetka alebo Betka..az na svokru, ta jej menom povedala doteraz asi raz..inak ju vola drobec, mala a pod.a ked si to tak spatne prehravam, som strasna, ze som dala na manzela :)
jeee dd, este babo nemam, ale ja mam uz niekolko rokov vysnivanu Alzbetku :) a vsetci na mna pozeraju, ze co je to za meno, ze aj tak jej vcetci budu hovorit Beta! a ja ze- nebudu!! a tak sa dokola "vadime". tak neviem. ale mne sa Alzbetka veeelmi paci :)
JA SOM PRI VýBERE MENA NA PRIEZVISKO NEPRIHLIADALA,DCéRA SA I TAK MôžE VYDAť ,TAK NAčO,ZMENí PRIEZVISKO A TýM PáDOM Má ZMENIť AJ MENO? JE TO BLBOSť,DCéRA Má ZAHRANIčNé MENO ( NENAPíšEM AKé,EšTE TU SPOMENUTé NEBOLO)