Ahojte, ma niekto skusenosti s cystami?
Bola som prijata na chirurgiu podozrenie na slepe crevo. Pre istotu ma poslali na gyndu. Lekar oznamil ze mam cystu na pravom vajecniku velkost 40 mm odporucil aby na dalsi den prelozili na gyndu. Nestalo sa tak lebo som v noci zvracala. Pri kontrole o 2 dni mi iny lekar zistil zvacsenie cysty no povedal ze nemusim byt prijata na gyn. oddelenie. Co si o tom myslite?
Cysta na vajecniku
Opakujem, cysty su smetiska v tele, smeti sa odstranuju enzymami, doplnky alebo stimulacia(podporenie tvorenia) vlastnych extra jodom bolo popisovane na podobnych temach v tomto fore mnohokrat.
Silne enzymaticke zmesy dnes su natolko cenove pristupne, ze ich mozno pouzivat nielen na enzymaticke cistenie tela v propade roznych zamoreni, ale aj na podporu travenia.
dievcata, skuste akupunkturu, ja som sa tak vyhla operacii cysty
aj mne zistil gynekolog cystu na lavom vajecniku, pred 1,5 mesiacom mala 7cm, teraz 7,4 cm, ale povedal, ze este pockame mesiac. je podozrenie na cokoladovu cystu. povedal, ze ak ju tam budem mat aj o mesiac, tak sa bude musiet laparoskopicky operovat. nechcel ma vopred strasit, ale naznacil aj riziko spojene s otehotnenim. /mam 23 r., deti zatial nemam/ chcela by som sa spytat zien, ktore si tymto presli, ako dlho po laparoskopickom zakroku museli byt v nemocnici, ako dlho trvalo kym sa zacali lepsie citit a hlavne ci mali problemy s otehotnenim. dakujem za vase skusenosti a rady!
Ahojte,mam strach ,boli ma na lavej strane brucha,citim take tlačenie,mam dost velke bolesti a popri tom ma štipe konečnik,bola som na vyšetrenie na urologii-v nemocnici,tam mi povedali,že mam všetko v poriadku,potom som bola na vyš.konečnika,tiež v poriadku.U mojej gyn.som bola ta mi k to mu nič nepovedala,len to,že to neni jej,tak som z to ho dost zničena,už je to dlho ,čo ma to boli.Ugyn.som bola už dost davno,teraz sak nej chystam znovu,ale mam dost velky strach.Tak sa chcem spytat,ako boli cysta,pomožte,prosim.
tyzden mi meskal menzes, uz ho mam,ale strasne ma boli cele podbrusko..myslite si,ze by sa to mohlo tykat cysty???mam strasne bolesti,uaz 3.den :( a neviem co robit..bolia ma oba vajecniky a mam vypucene bolave brucho,poradte prosim..nie ze mi praskla cysta, o ktorej som ani nevedela a mne sa teraz stane nieco hrozne :(((
ahoj, ja som mala dost neprijemny zazitok s cystou. zacalo sa to pred piatimi rokmi, ked som vchadzala do puberty a dostala som prvy menzes, mala som trinast rokov, vsimla som si ze sa mi pomaly zvacsuje brusko no vsetci mi hovorili ze som tucna...az kym som mala 17, moje brucho bolo obrovske, akoby devatmesacne, dovtedy som nemala ziadne problemy, nikdy som nebola chora..no posledny polrok som mala kazdy mesiac anginu a stale som bola slaba, citila som sa zle, menstruacia bola coraz bolestivejsia (vzdy bola bolestiva aj predtym), brucho ma bolelo, mala som hnacky a zapchy...moja lekarka mi len nadavala aka som tucna..taka som na nu nahnevana... a koncom augusta 2007 ma poslala v inej vseobecnej na kramare, s tym bruchom. ta mi tiez povedala ze mam strasnu obezitu, pobuchala ma po bruchu, dost to bolelo...az na chirurgii mi v ten den, na prvy pohlad zistili, ze ide o cystu. na ultrazvuku povedali, ze ma 1 liter. ten tyzden v nemocnici bol strasny pred operaciou. az po operacii som sa dozvedela, ze cysta mala napokon az 5 litrov, to je nepredstavitelne, ja som ju mala vlastne plne brucho, od pluc az uplne dole...po operacii som bola neuveritelne slaba , ucila som sa odznova sediet, chodit, zit... po dvoch mesiacoch som bola ako tak funkcna a zacala som chodit do skoly...kazdy na mna pozeral cudne, ze ci som schudla alebo co..a kazdy s ama pytal co mi bolo..bolo mi z toho zle... nevedeli vobec, a ani som to nikomu nepovedala, co som zazivala, ze som bola tri tyzdne bez jedla, ze som sa citila zle a nikto nebol pri mne, rodicia ma vinili... teraz odvtedy ubehol polroka, spravilo to velky zvrat v mojom zivote...
ahojte. ja som mala cystu na vajecniku teda mi zasahovala trosku vajecnik. ja som vobec nemala predstavu o tom ze neco tam mam. jeden vecer som sa proste milovala s partnerom a zrazu prisla neznesitelna bolest. tak sme prestali myslela som si ze ide len o nejaku bolest tak som si zobrala ibuprofen. milovali sme sa tak okolo 3 rano. po zobrati tabletky mi bolo aj tak velmi zle a bolesti neprestavali. o 6. rano boli bolesti este neznesitelnejsie a bolest mi udierala do lopatiek. hned som s partnerom utekala na gynekologiu bola som tam okolo 7,30 lenze vtedy sa robia este len odbery a doktorka tam nebola. povedala som sestricke ze mam strasne bolesti a ze hned jak pride doktorka tak nech ma zavola. nevolala ma asi 40 minut som tam sedela len tak so strasnymi bolestami a revom. ked ma doktor vysetril tak mi povedal ze pravdepodobne mi praskla cysta na vajecniku alebo ze mam mimomaternicove tehotenstvo. hned ma poslal na prijem. doktor na prijme ma pri otazke ci nie som tehotna ked som odpovedala ze nie fajne zdrbal ze jak viem. hned ma poslali na gynekologicke oddelenie. tam som musela cakat vyse 40 minut kym mi uvolnili postel tak ma to strasne bolelo. potom ma poslali na ultrazvuk z vnutra a tam zistile ze sa jedna o prasknutu cystu. poslali ma na lôzko s tym ze idem na okamzitu operaciu. potrebovala som ist na WC a sestricka ma nechala ist samu. jak som vychadazala z WC som skoro odpadla len tak tak ma stihla chytit sestricka aby som sa im tam nerozlozila na zemi. pri operacii mi odobrali aj kusok vajecnika a museli mi premyvat creva lebo som velmi krvacala do dutiny brusnej. doktor mi povedal ze keby som este chvilu otalala vyrkvacala by som. mozno mi neuverite ale kym som nevedela ze mozem zomriet tak som sa hrozne bala ci budem moct pokracovat v studiu na VS. a ked mi mama povedala ze som mohla umiret a ja sa strachujem o skolu strasne som sa rozplakala. no od operacie mam stale nejake problemy. najvacsi je asi ten ze som sa bala po operacii milovat s partnerom a teraz mam pri milovani hrozne bolesti. to je na tom najhorsie ked si to raz clovek prezije ma potom strach ze sa to moze objavit znova.
Natriet na spodok brucha flak asi ako dlan(5-10 kvapiek).
Raz do tyzdna, ked zmizne za viac, nez 12 hodim, 2 x ak zmizne rychlejsie
ako sa uziva jod na vajecnik.cysty rng prosinm
Ja som uz mala cystu 2x a za kazdym operaciu a to mam len 20 rokov. Prvy krat mensiu to sa mi robilo len laparoskopicky a druhy krat uz bola prilis velka a zasahovala mi aj vajecnik, z ktoreho mi aj
polovicu odrezali. Nie je to sranda, preventivne proti cystam posobi HAK a samozrejme pravidelne kontroly ultrazvukom.