prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Must be strong, 5-htp je podla mna najlepsi. Mam vyskusane aj L-theanine aj L-trypthophan. L-trypthophan sam o sebe nula bodov u mna, jedine v CZ a SR ho najviac predava brainw....mne nezaberal vobec. L-theanine, po nom sa dobre spi, ale hlavu ti na o potrebne neurotransmitery nedobije. Najlepsie reagujem a nabija ma 5-htp. Su s nim najlepsie vysledky. Ja som mal problemy 3roky,ak chces, precitaj si tu moj clanok z 9.10.2014. Je to nieco ako volnopredajne AD. Ako opisuje RNG, 1 krok ku serotoninu, a nie niekolko. Viem napr. ze v NEM je napr. zakazany. Ale v USA je odbyt velky a vela na nom funguje. Ale velmi dolezita rada: Ked si dam 3 tabletky za den, nema taky ucinok, ako ked si dam 1 pred spanim a na druhy den citim "nabitu hlavu" a mam aj cely den bez starosti. Ako keby sa serotonin najlepsie tvoril z 5-htp pocas spanku. Vyskusaj. Teraz ho berem uz pol roka s prestavkami. Ked mam lahsie obdobie, neberem ho aj 2 tyzdne a serotonin sa mi akokeby nemina a ked mam zasa stresy v praci+deti - starosti :D, za 2 dni som vybity a zasa si ho sam vecer.
Potom odpis, ci ti zabral.
Este jedna poznamka, nedostatky serotoninu su alebo zo zvysenej spotreby, alebo zo znizenej vyroby. No a na vyrobu potrebujes suroviny/polotovary z jedla a tak casto rozne problemy, aj tieto su spojene zo zlym travenim a absorbciou, alebo z nezdravej stravy, nedoatatocne pestrej.
Escitalopram je chemikalia s ucinkom SSRI, tj na hladinu serotoninu.
Osobne neodporucam ziadne chemicke lieky ani ich kombinovanie s prirodnymi, najma ked posobia na rovnaku latku serotonin.
Ale telo si vyraba serotonin najma z L-tryptophanum a ten sa nachadza prakticky vo vsetkych jedlach a teda keby tam mala byt nejaka neziaduca reakcia z polotovarov na serotonin, tak by si nemohol jest vacsinu roznych jediel Tu ich mnas zoradene podla mnozstva L-tryptophanu
nutritiondata.self.com
Orol himalajska sol je tiez len NaCl, ale ju predavaju draho, lebo ma vraj stopove prvky. Ja viem len jedno, ze neobsahuje ani jod ani selen, takze osobne davam prednost nerafinovanej morskej soli zmiesanej 1:1 s KCl, lebo sodika mame obvykle az privela ale draslika ktorweho treba viac primalo.
Marcela, doplnky sa beru dovtedy, kym ich potrebujes. U kazdeho je to individualne. Niektore doplnky treba brat dokonca cely zivot, ako napr selen jod zinok, vitaminy C E D-3 K-2 mikrovlakniny a probiotika. Ine, ako rozne antimikrobialne beries pokial nevyhubis tie skodlive mikroby.
Ahojte všetci, zvlášť RNG.. mám otázku. Priateľ začal brať AD - escitalopram..je tomu týždeň. Môže k tomu primiešať 5 HTP? Príp. som rozmýšľala nad tradičnou čínskou medecínou, ktorá mne onehdá dosť pomohla pri úzkosti. Skrátka otázka je či môže kombinovať AD s prírodnými prípravkami. Ďakujem za rady.
Ahojte všetci, zvlášť RNG.. mám otázku. Priateľ začal brať AD - escitalopram..je tomu týždeň. Môže k tomu primiešať 5 HTP? Príp. som rozmýšľala nad tradičnou čínskou medecínou, ktorá mne onehdá dosť pomohla pri úzkosti. Skrátka otázka je či môže kombinovať AD s prírodnými prípravkami. Ďakujem za rady.
Pozdravujem Ta , dovol mi otazku.
Pri priprave jedal som sa rozhodol vylucit z pouzivania kuchynsku sol (chlorid sodny)a nahradit ju napr. Himalajskou solou, (alebo inou?)
Na co si mam davat pozor pri vybere Himalajskej soli (resp. ktora prirodna sol by este pripadala do vyberu?)
Mam objednany oreganovy olej, NAC, berberine, doma citricidal , samozrejme probio s inulinom.... toto vsetko mam uživať naraz (myslím v priebehu dna)? a kolko teda dní? Po tejto liečbe by som sa toho mala zbaviť na stálo? Prosím Vas ešte nemám jasno s užívaním oreganoveho oleja. Objednala som si od NOW s 55% karvakolu, takže 3 krat 2 tabl? Ďakujem za odpoveď
Ďakujem. ešte otázka ako dlho to treba užívať, koľko dní?