prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Escitalopram je chemikalia s ucinkom SSRI, tj na hladinu serotoninu.
Osobne neodporucam ziadne chemicke lieky ani ich kombinovanie s prirodnymi, najma ked posobia na rovnaku latku serotonin.
Ale telo si vyraba serotonin najma z L-tryptophanum a ten sa nachadza prakticky vo vsetkych jedlach a teda keby tam mala byt nejaka neziaduca reakcia z polotovarov na serotonin, tak by si nemohol jest vacsinu roznych jediel Tu ich mnas zoradene podla mnozstva L-tryptophanu
nutritiondata.self.com
Orol himalajska sol je tiez len NaCl, ale ju predavaju draho, lebo ma vraj stopove prvky. Ja viem len jedno, ze neobsahuje ani jod ani selen, takze osobne davam prednost nerafinovanej morskej soli zmiesanej 1:1 s KCl, lebo sodika mame obvykle az privela ale draslika ktorweho treba viac primalo.
Marcela, doplnky sa beru dovtedy, kym ich potrebujes. U kazdeho je to individualne. Niektore doplnky treba brat dokonca cely zivot, ako napr selen jod zinok, vitaminy C E D-3 K-2 mikrovlakniny a probiotika. Ine, ako rozne antimikrobialne beries pokial nevyhubis tie skodlive mikroby.
Ahojte všetci, zvlášť RNG.. mám otázku. Priateľ začal brať AD - escitalopram..je tomu týždeň. Môže k tomu primiešať 5 HTP? Príp. som rozmýšľala nad tradičnou čínskou medecínou, ktorá mne onehdá dosť pomohla pri úzkosti. Skrátka otázka je či môže kombinovať AD s prírodnými prípravkami. Ďakujem za rady.
Ahojte všetci, zvlášť RNG.. mám otázku. Priateľ začal brať AD - escitalopram..je tomu týždeň. Môže k tomu primiešať 5 HTP? Príp. som rozmýšľala nad tradičnou čínskou medecínou, ktorá mne onehdá dosť pomohla pri úzkosti. Skrátka otázka je či môže kombinovať AD s prírodnými prípravkami. Ďakujem za rady.
Pozdravujem Ta , dovol mi otazku.
Pri priprave jedal som sa rozhodol vylucit z pouzivania kuchynsku sol (chlorid sodny)a nahradit ju napr. Himalajskou solou, (alebo inou?)
Na co si mam davat pozor pri vybere Himalajskej soli (resp. ktora prirodna sol by este pripadala do vyberu?)
Mam objednany oreganovy olej, NAC, berberine, doma citricidal , samozrejme probio s inulinom.... toto vsetko mam uživať naraz (myslím v priebehu dna)? a kolko teda dní? Po tejto liečbe by som sa toho mala zbaviť na stálo? Prosím Vas ešte nemám jasno s užívaním oreganoveho oleja. Objednala som si od NOW s 55% karvakolu, takže 3 krat 2 tabl? Ďakujem za odpoveď
Ďakujem. ešte otázka ako dlho to treba užívať, koľko dní?
L tryptophan potrebuje az 4 enzymaticke premeny, nez sa zmeni na serotonin. Tj je to ovela menej ucinne, ako branie 5-HTP, kde staci jedina premena na serotonin=5-HT
Mozno mas oslabene travenie alebo jes jedla s malym obsahom tryptophanu Alebo mes neucinnu premenu L tryptophanu na serotonin.
Iste mas problem aj zo spankom, levo na vyrobu spankoveho hormonu melatoninu potrebujes serotonin.
Must be strong, Sertraline zvysuje hladinu serotoninu ucinkom SSRI.
Helex je bezodiazepine tj oblbovak. 5 HTP tiez zvysuje hladinu serotoninu, ktory si z neho , podobne ako aj z L-tryptophanu telo vie vyrobit. Ked ches nieco, zo znizi spotreebu serotoninu, tak skus extrakt zo st John's wort, ktoreho zlozky, hypericin a hyperforin (poZri na vyrobok firemy Paradise Herb, co tieto obe zlozky obsahuje, kde narazova davka v pripade potreby su 3 kapsule a ucinok je vyse 8 hodin)maju ucinok nielen SSRI, ale aj SNRI, tiez na hladinu GABA aj dopaminu. Nie je to navykove, tj beries len v pripade potreby.
To su vsetko ukludnujuce neurotransmitery.
Vplyv na opiove centra v mozgu, ci je tiez zdroj ukludnovania ma napr L-theanine v davkach 2 x 400 mg. Bez uspavania, a navykovosti