prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Marcelina 78, telo si vyraba neurotransmitery z roznych latok, vcitane aminokyselin. Najma ked niekto nema dobre travenie a neabsorbuje dostatok aminokyselin, moze mu doplnok pomoct.
Ale je to adresovanie problemu " na dlhe lakte"
Travenie si treba napravit, tak ako aj spravnu skladbu potravin, potom si velmi pravdepodobne netreba nic ine doplnovat, okrem toho, coho je v potrave dnes malo, tj selen, zinok, jod, vitaminy C,E D-3, mikrovlakniny, probiotika a pripadne na mozog a nervy rybacie/krill/calamarine oleje.Pomahqa aj alkalizacia, najma s extra dodanym draslikom z KHCO3, to najdes vo vinarskych potrebach ako odkyslovac vin, napr pod nazvom Kalinat.
IPG, enteritis tj zapal tenkeho creva je sposobeny ci uz roznymi mikrobami, alebo chemikaliami
www.nlm.nih.gov
Ci si sa ho efektivne zbavila, neviem, ja by som pre istotu pouzival najmenej 15 gramov mikreovlaknin, mate dobre a lacne napr psylium a najma inulin a kvalitne kyselino a tepelne odolne probiotika. Lebo iste si si znicila probioticku floru antibiotikami a dosial ju nemas vratenu spat a miesto dobrych probiotikm sa ti tam rozmnozili rozne neziaduce mikroby.
Pripadne na vyhojenie criev ber aloe vera, DGL a Triphalu. Mozno by ti pomohlo aj precistiot si pecen protokolom dr Berksona.
Marcelina, neradoil ti zle veci, len neviem, ci by ti odporucene dost ucinne pomohli.
Na odmorenie od ortuti je najma cilantro z rastlin, MSM, jod, selen, ALA,modifikovane citrusove pektiny a podobne.Pomaha aj spirulina a chlorella.
RNG prosim, kedysi na fore jeden chalan pisal, ze ho z uzkosti a depresie zbavilo uzivanie aminokyselin pre sportovcov a ked uz bolo lepsie, pridal troska sportu, je mozne, zeby to ozaj mohlo zaberat?
Dobry den RNG, este nikdy som neprispievala do fora, ale citam si ho uz dost dlho, prekonala som infekcnu enteritidu po dobrani antibiotik, odvtedy mam strasne bolesti klbov, ktore postupne migruju po celom tele, z krvnych testov mam zvysene CRP 36,76 a zvysenu sedimentaciu 20/43, trosku zvysene neutrofily a trochu znizene lymfocyty, ostatne vysledky mam vsetky ok. Uz neviem, co mi moze byt, lekar ma posiela na reumatologiu, ale reumaticke faktory mam v norme. Viem, ze nie si lekar, ale neporadil by si mi? Dakujem.
Dakujem RNG, tak som vyhodila zbytocne peniaze, bola som u jedneho terapeuta co diagnostikuje Vollovou diagnostikou pristrojom , ano mi nepovedal dokopy, ake mam problemy, len aluminium ze mam vela, nejake mineraly co chybaju a ze nieco s krvou, odporucal jest cierny sezam, kurkumu, palinovy caj, zazvor, lanove semeno, zelerovu stavu a ze sa to upravi a ked som sa pytala na tie plomby,lebo DMSA mi nerobilo dobre, tak mi dal Reishi 500 mg ale nejak sa mi to nepozdavalo a vidim, ze asi nie je taky odbornik, ako sa tvaril, neviem, naco mi to Reishi bude, vyvalila som zan 25 eur..
Reisi nie je detoxifikator, ale dost silny adaptogen a obsahuje betaglukany(specialne sacharidy, co zvysuju aktivitu a pocet bielych krviniek, nasej obrannej armady.
Takze je to nie vyziva, ale skor ochrana.
Inac never tomu co tvrdia vyrobci a predajci, to je povacsine alebo prehnane, alebo sa casto nestitia ani lzi aby svoje vyrobky predali. Najma davky a obsahy casto nezodpovedaju tomu, s cim bol robeny lekarmi na tych latkach vyskum.
RNG prosim naco sa pouziva cinska huba Reishi, je to detoxikator? pocula som o tom nejake chvaly, velmi sa mi to nezda, kedze je to huba a huby rychlo rastu a mavaju mnoho toxinov a ziadne vyzivne latky . Jeden teraeut mi to odporucil uzivat pri odrtavani amalganovych plomb, ze tri dni po sebe 8 tabliet denne , ze nemam skusat agresivne pripravky ako DMSA, co mozu aj poskodit vylucovacie organy. Ake davky su denne povolene? Dakujem pekne.
rng, dakujem este raz za radu. Ospravedlnujem sa, ze az dnes, ale nebola som na PC.
Pekny den.
Darina, odporucam samozrejme nielen kyseliny, ale aj enzymy, lebo to ide ruka v ruuke, ked clovek nedostatocne travi neznici v zaludku rozne skodlive mikroby a neabsorbuje ziviny v tenkom creve, do hrubeho sa dostanu rozne ziviny, co tam, uz nemali byt a tym sa podporia rozne parazitne kultury v crevach na ukor uzitocnych probiotik.
A tak mas zapal zaludka, zapal criev(hnacky), znizenu imunitu, nedostatocnu absorbciu zivin a z toho vyplyvajuce stovky moznych zdravotnych problemov.
A nezabudni, ked beries s jedlom kyseliny, v inom case musis brat alkalie na prazdny zaludok, lebo v nasom zaludku v parietalnych bunkach sa tvoria nielen kyseliny, co idu do zaludka, ale rovnake mnozstvo alkalii, co idu do krvi
A ked mas nedostatok kyselin vytvorenych, mas aj nedostatok alkalii, tj obe si treba dodat, aby si si neokyslila telo, samozrejme nie naraz!