Otázky na RNG

RNG

Hranica draslika je velmi vysoka, lebo ho ladviny nevedia zadrzat, ako zadrziavaju sodik.
Odporucana davka na den je od 2000 az po 4500 mg, ale ked zoberies napr domorodcov v Amazonskych praslesoch, ti dostavaju z divokychj plodin az 7500 mg draslika, takze predavkovanie je otazne. Samozrejme to nemozes zobrat naraz, ale len postupne pocas celeho dna, aby sa to stacilo vylucovat.

RNG

Nuz ja takej vody vypijem denne az 1.5 litra, takze pravdepodobne dostanem tych 15 gramov mikrovlaknin v tom v priemere.
Naviac jem jablka a hrusky, ktore obsahuju tiez pektiny(3 gramy na jablko) vyhryzam bielu duzinu z kozky pomarancov, to su tiez pektiny, jem casto strukoviny, pripadne lanove semeno, a to tiez obsahuje urcite mnozstvo mikrovlaknin. Aj celozrnne produkty ich obsahuju nieco a dokopy je to iste v priemere aspon 15 gramov denne, mozno aj 20 gramov.
Moj brat napr pouziva zmes vitaminu vo forme askorbovej kyseliny a polovicu tolko KHCO3(na Slovensku kalinat) dom vody, co neutralizuje kyselinu askorbovu a zaroven doda extra draslik. Pridavat postupne, lebo sa to speni a prekypi

martinsos

A to si dávaš celú dennú dávku do toho pitia? Nezhustne to moc ? Inak si chcem dávať tiež do pitia C vit a draslík , koľko gramov draslíku by si mi odporučil? (pri prednisone sa všetok odplavuje tak asi viac ako 2 g?) neviem koľko je hranica draslíku aby som sa nepredávkoval zase.

Ďakujem

RNG

Ako som povedal viackrat, ja si davam mikrovlakniny do vody, ktoru nosim zo sebou a cely den z nej pijem. Pripadne do nej pridam aj vitamin C, MSM a ine doplnky, podla potreby.Casto to ochutim koncentrovanymi nesladenymi ovocnymi stavami, najma kvoli obsahu antioxidantov a ovocnych kyselin, ktore su dobry chelator v tele.

martinsos

Aha takže mi to vychádza pol litra na cca 2 čajové lyžičky (9+-g) (beriem 2x2lyžičky denne čo je cca 18g) pil som 3 dcl. Od zajtra teda pridám vodu. A treba to okamžite naraz zapiť pol litrom však?

martinsos

JJ určite to musí trvať kým sa to napraví , keď si zoberiem že mám 7 rokov zdevastované črevá :-/ Len som sa radšej spýtal či niečo nerobím zle :) Tak tie 3 dcl stačí zapiť tie mikrovlákniny?

Ďakujem

martinsos

Rng ja to robím tak , že tie mikrovlákniny v jogurte zapijem ešte 3dcl vody stačí to či mám ešte pridať? A stretol si sa už s takýmto , že začali s bratím vlaknin a probiotik ľudia viacej behať na wc? Je to niečo ako počiatočný detox čriev , že sa to musí celé vypratať dobre? Alebo len skratka potrebujem brať ešte aj tie ďalšie doplnky čo zatiaľ nemám doma a až potom môžem čakať , že sa zníži počet stolíc?

Ďakujem.

RNG

Simka, na napuchanie je velmi vela roznych pricin, od roznych zapalov,infekcii, zamoreni, az po poruchy ladvin. Dokonca aj nedostatocne pitie a presolovanie to moze sposobit.