Otázky na RNG

RNG

Bolest je z pretazenia ci uz klbov alebo kosti. Bolest ta upozornuje, ze sa kost prehyba prilis a moze sa zlomit.
Alebo je je privelky tlak na klb a moze sa poskodit puzdro.
Clovek si vie vybudovat svalstvo ovela vacsie, nez mu kostra unesie.
Pocuvaj na signaly zo svojho tela, nesnaz sa ho znasilnit, lebo na to doplatis.
Ak budes brat extrq mineraly na kosti a materialy na klby, mozno sa ti trosticku kostra spevnie, a tak isto klby. Ale nesmies mat privelke ocakavania.
Sval mozno zdvojnasobnit, ale nie kost.

Martin_242

RNG prosím Ťa, roky posilujem, ale mám problém v oblasti kľúčnej kosti a ramena, pri tlakových cvikoch ako benchpress s vysokou váhou tam cítim pomerne silnú bolesť, ktorá ma núti nedokončiť sériu, poprípade rapídne znížiť váhu. Silovo na to samozrejme stačím, atm problém nieje.
Mohol by si mi prosím Ťa poradiť, čo je na to vhodné?
Nie je to nijaké zranenie, jendoducho to pociťujem niekoľko rokov a nelepší sa to.
Lieky proti bolesti asi najlepšie riešenie nebudú.
Ďakujem veľmi pekne!

RNG

Betain HCl vyriesi nafukovanie(kvasenie) v zaludku, ucinok je okamzity(tj s prvym jedlom a dost Betainu HCl.
Kolko je "dost" je individualne, podla jedla a nedostatku kyselin.
Ja beriem od dva do 5(pri velkom jedle zoberiem 3 a o hodinu a pol ked sa mi zacne grgat pridam este 2, podla potreby)
Enzymi a probiotika vyriesia nafukovanie v crevach.

vaneska

RNG.
pred nedavnom som pisala o tom mojom nafuknutom bruchu. skusam ten betain, ale necitim ziadny rozdiel, dnes som to zvysila a s jedlom som si dala po 2 tabletky.
nechcem by netrpezliva,ale ako rychlo by to malo zabrat? alebo to mam este zvysit na 3 tabletky?
dakujem krasne a pekny den do USA zelam

RNG

Jaja, v USA kebu dokazali, ze akykolvek potravinovy doplnok ci prisada(ecka) su akokolvek skodlive, tak ich FDA okamzite stiahne z trhu. Pravidla o bezpecnosti na ne su presne rovnake, ako na potravinu.
O skodlivosti doplnkov pravidelne pisu agenti farmaceutickeho priemyslu na pomylenie verejnosti a aby si verejnost neuvedomila, ze doplnky neskodia a skoro vsetky chemicke lieky skodia.
A lekari im v tom casto nevedome, ale aj vedome pomahaju.

jaja

mám kamošku, kt. je zásadne proti potr. doplnkom, a vravela mi o nejakých rakovinotvorných účinkoch, ževraj to bolo aj v pravde... čo to má byť? ten článok som nečítala...:-))) ja som momentálne za to, že namiesto liekov použijem radšej niečo takéto, prípadne homeopatikum (proste náhrada), ale zarazilo ma jej tvrdenie...