prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Dodatok k mojm dolunizsiemu prispevku o 14:05
5)zhruba ako dlho uzivat berberin? Staci tyzden, dva?
6)je nutne pri uzivani berberinu brat na noc aj probiotika? Alebo brat probiotika az po skonceni liecby berberinom? Ako dlho?
Mamado, problem je,ze zijeme vo svete mikrobov, ktore su stale okolo nas, na potravinach vo vzduchu aj v nas a nasa jedina obrana, aby sa nerozmnozovali v zaludku a crevach je kysly zaludok, kde rozne mikroby neznesu kyslost a kyseliny ich znicia.
Ak sa to nestane a v zaludku sa ti premnozia niektore zo skodlivych mikrobov, tak mas otravu zaludka, a tieto mikroby sa dalej posunu do criev , kde znacne poskodia probioticku floru a budu sa dalej rozmnozovat, lebo tam uz nie je kyselina, co by ich znicila ale plno nedotravenych materialov na ich vyzivu.
Je ti dufam jasnem, ze naopr hnilobne bakterie rozkladaju jedlo a produkuju pre nas jedy
RNG
nechápem tú otravu žalúdka, nakoľko kyseliny beriem s väčším jedlom. Väčšinou jedávam menšie dávky jedla a pijem až dve hodiny po jedle. Tak sa snažím aj s tými prír. produktami len aby som si pankreas vyliečila. Okrem tých čo som nižšie písala dávam si každý deň aj mikrovlákniny, probiotiká s jablkom na noc aspoň raz do týždňa, teraz po tej otrave žalúdka každý večer.
Môžem pokračovať s Curcuminom, Boswelinom, Triphalou ďalej?
Ďakujem moc.
Kajulka, naraz vyssia davka citricidalu moze niektore probiotika v crevach potlacit. preto odporucam pit alebo nizsie koncentracie/viac rozriedene, alebo postupne, nech sa to do criev nedostane v privelkej koncentracii.
1. mopzes samozrejme.
2. viacere latky sa zlucenim s HCl stanu vodorozpustne. Pozri napr na rozne aminokyseliny, ktore su inac nerozpustne vo vode, tj slabo absorbovatelne.
3.Berberinu odporucam pri crevnych a urinarnycy nakazach 2 x 1 gram, priblizne.
Pri cukrovke DM-2 1/2 az 1 gram denne.
4. Berberine je velmi neprijemne trpky a moze ti napadnut zuby(HCl) takze ho neodporucam pit v roztoku.
Dakujem za odpoved Rng a treba Citricidal pit po glgoch? Ja to robim tak ze nakvapkam synovi 5 rocnemu 4 kvapky do mlieka a dam mu to,tu horku chut to prerazi,keby to ma pit po chlgoch tazko by to vypil. Robim to teda zle, ked mu dam taku davku naraz ze 4 kvapky rano a 4 vecer nezabere to ako ked to pije po cely den? Dakujem
Ahoj RNG
1)idem nasadit berberin HCL 400mg. Mozem ho brat spolocne s NAC, je to vhodne ?
2)co znamena to HCL pri berberine ?? (zeby vodorozpustna forma)?
3)davkovanie berberinu, kolko kapsul denne 1-3 ? (je mi jasne, ze musim pomaly! )
4) da sa uzivat berberin aj tak, ze vysypem z kapsule prasok do vody a pomaly, po glgoch pijem cely den? Je to takto ucinne? Do 1/2 l vody staci, ked vysypem prasok z 3-4 kapsul ? (Je 400mg)
Sorry, priamo mi to vyrobky maze takze to uvediem takto
-odkaz odstránený-
-odkaz odstránený-
Aleo si to vyhladaj v iherb pod colagen, kde prosukt firmy jarrow ma kolagen 2
Dos tazko sa nahradza nieco, kde nie je uvedene mnozstvo ucinnej latky, tj v tomto pripade collagenu 2. Ale rozne kolageny su v tele potrebne na rozne casti tela, telo si ich aj vyraba z roznych zivin, najma aminokyselin ako glycine, proline atd, podrob
nejsie o tom hovori napr
en.wikipedia.org
Takze mozes mat doplnky tychto polotovarov alebo zmes roznych bioavailable(biologicky ucinnych) kolagenov ako doplnky
Pozri na vyber napr z iherb,
-odkaz odstránený-
kde priama nahrada a asi o vela obsaznejsia na kolagren 2( tj polotovar na slachy a chrupavky) je tento
-odkaz odstránený-
Prosím ťa RNG, nevieš o nejakej dobrej rovnako spoľahlivej prírodnej náhrade tabletiek Versan + ? Respektíve, je treba hľadať za to náhradu? Ďakujem.