Otázky na RNG

Fallo

Nina26-
uplne s tebou suhlasim a aj to som niekde tu spomenul.,ze nie je lekar ako lekar,ze prave od jeho pristupu a spravnom diagnostikovaní moze mat liecenie dobry efekt...a ako povedal RNG v dnesnej dobe je to hlavne o biznise...
a riziko vedlajsich ucinkov liekov ich nezaujima.Ale nemozme hadzat vsetkych lekarov do jedneho vreca,su aj taky,ktorym zalezi na ludoch a snazia sa im pomoct. Vdaka.

boba77

Ahoj RNG. Chcem sa opýtať ako bojovať pritu Crohnovej chorobe. Môj priateľ ju má diagnostikovanú už druhý rok. Berie Pentasu a Entocort (ten mu chcú postupne nahradiť Imunarom). Príbalové letáky tých liekov majú hororový obsah. Ja nechápem jak to môžu relatívne zdravému človeku predpísať. Veď ten imunar vraj potláča imunitný systém a používa sa po transplantácii orgánov!!! Horšie je, že priateľa neviem presvedčiť aby to nebral. Chcela by som mu pomôcť aj prírodnými vecami. Už dlhšie pečiem celozrnný chlieb a berie probiotiká. Teraz som mu zohnala aj enzými od Now (má ich brať len s jedlom alebo aj na čistenie), betain Hcl (aj keď hovorí, že nemal nikdy problémy s pálením záhy tak si teraz niesom istá či mu to mám dať), selén, zinok a betaglukány od swanson. Rozmýšlala som aj nad oregánovým olejom a GSE (pre prípadmé mikróby a baktérie). Prosím ťa poraď mi ak som na niečo zabudla, čo by mu mohlo pomôcť

Nina26

Fallo, tiež som využívala klasicku medicinu, až kým som asi pred 1,5 rokmi po dobraní širokospektralnych antibiotik mi bolo stále zle, podla lekara som bola OK. Som rada, že som našla tieto stránky, v práci som dala výpoveď, ako som nevládala. Po roku a pol som sa predsa znova rozhodla využiť klasicku medicinu, chcela som vedieť či nemam nejaku potravinovu intolerancii, alebo niečo ako vyšetrenie imunity, boreliozu, chlamidie, mykoplazmy, nech neberiem doplnky, len podla odhadu, keďže mi po jedle bývalo ťažko. Zmenila som stravu zaobstarala kys. enzymi, probiotika psylium a kopu ďalšich, nie je to lacne, ale mam sa lepšie. No tak som sa vybrala za lekárom s obalkou:)) a 50 Euro, neviem či je to málo, poprosila som ho o tieto vyšetrenia, dohodla na odber za týžden a keď som prišla na odber mi povedal, že si ma nepamätá, že prečo chcem tie vyšetrenia a sestrička ma odporúčala na obvodného, že on mi vypíše žiadanku to je ten čo si myslí, že som úplne zdrava. Tak ja chapem, že si lekár nemôže pamätať všetkých pacientov, ale aspon trošičku záujmu, aby sa človek necitil u lekára ako votrelec. To je aj pre kariolla bingham, atď. ktorí to tu tak sleduju a snaď v dobrej viere sa snažia radiť v oblsti klasickej mediciny a čuduju sa ľuďom, že hľadaju radu tu, ja sa teda nečudujem po mojich skusenostiach.

RNG

5qo, ja tu hovorim o nahrade, nie podpore chemickych liekov. Ja sam som nedal nic chemocke do seba uz vyse 15 rokov a ubranil som sa proti hromadam nakaz za tie roky a to ovela rychlejsie a ucinnejsie, ako v casoch ked som pouzival predpisove lieky(chemicke, atb, ...)
Mozno pre to tu mam tolko nepriatelov, ktori sa ma snazia potlacit, vsakze.
A hovotim o prirodnych neskodnych latkach, schvalenych lekarmi ako neskodne(lebo v prirode su aj jedy), ktore maju ucinky ovela lepsie, ako mnohe predpisove lieky, pricom nijak telo nezamoruju.

5qo

presne tak fallo zdraviu skodlive lieky sa oplati brat ako hocico ine-t.j. ak je uzitok vacsi ako skody co by tento pripad bol. a je velmi dobre ze existuje aj par silnych prirodnych ktore ich mozu v takychto pripadoch podporit

RNG

fallo, moje zdroje informacii som uz niekolkokrat uviedol, su to hlavne periodika, ktore si predplacam.Pozri napr tu: www.zdravie.sk, prispevod datovany 6/10/ 2009.
Zialbohu zijeme vo svete penazi a novosti sa mozes dozvediet len za peniaze, alebo ako prehnanu reklamu ludi, co sa snazia nieco nove predat, na co by som sa rozhodne nespoliehal. Tie iste zdroje z casu na cas vydaju aj ucelene publikacie, zhrnutia novsich poznatkov a pristupov k lieceniu

5qo

rng to by aj mna zaujimalo ci by si vedel odporucit niaku literaturu popripade najlepsie nieco online ktora by bola viacmenej ucelena publikacia

5qo

ja ti rozumiem ja som to tiez volakedy skusal takym sposobom ako ty najprv medicina potom alternativa ale teraz ked mam nalomene zdravie a neuspel som s tym pristupom skusam to opacne. vtedy som moc nedoveroval alternativam ...ale kdo by sa cudoval ekd som si kupil napriklad hlivu ustriccovu extrakt bral som to podla prilozeneho a nezabralo to, takze som mal na tieto veci podobny nazor ako. dnes viem ze to bolo preto ze to boli neucne davky. ja to dnes robim naopak najpr alternativa ktora nema skodlive vedlajsie ucinky potom ked nemam navyber lieky ktory maju tieto ucinky. z mojho pohladu je to celkom nelogicke robit naopak