Otázky na RNG

orol

Dobrý deń p. Ing. ( RNG ), poprosím o radu, názor. 1) Niekoľko viac týždňov mám "zapchatý nos", akoby zapchaté dutiny, akoby nejakú infekciu ( nádchu nemám,možno zastavená, skôr mi častejšie slzia oči ) Akurát idem objednávať znovu z iherb nejaké veci a tak Ťa poprosím, čo konkrétne objednať do nosa a v akej polohe, resp. ako to správne užívať.

kiko123

a este jedna otazka mam zaobstarany prirodny kolagen a je zevraj vhodny aj na take vypukle ci vpadnute jazvicky ... nevies vysvetlit toto ?? je to mozne ?? Přírodní kolagen neproniká a ani nemusí pronikat přes pokožku. Zcela vystačí, když k podpoře vlastní produkce pro lidské tělo potřebného kolagenu dodá potřebné řetězce aminokyselin. Hydroxilyzin a hydroxiprolin zůstávají v pokožce jako následek rozpadu spirály rybí bílkoviny, když se prodírala přes těsnou strukturu epidermy. Ty pak také obohacují mezibuněčnou pojivovou tkáň ve svrchní i spodní vrstvě kůže.

Při tomto procesu se relativně málo mění v samotných buňkách. Snad jen mimo tvorbu peptidů, které jsou však následně z buněk vytěsňovány. Teprve v mezibuněčné tkáni vzniká ve fibroblastech prokolagen, který syntézuje do šroubovic. Do buněčných jader tedy kolagen vůbec vnikat nemusí.

Na pokožku aplikovaný rybí kolagen nesrůstá zázračným způsobem s našimi kolagenovými vlákny, neproniká přes pokožku ani nevsakuje do nitra fibroblastů, Nikdo to také netvrdil. Dokáže však obohatit mezibuněčnou tkáň ve všech vrstvách pokožky o cenné aminokyseliny, což vyvolává ještě současnou medicínou nepopsaný mechanismus posíléní aktivity fibroblastů, jinak řečeno extraprodukci vlastního tělesného kolagenu.

kiko123

ahoj RNG...chcel by som sa ta spytat ..preliecujem si teraz jazvicky po akne mierne vpadle a potrebujem k tvorbe kolagenu dost vitaminu C ....staci ked ho bude prijimat z potravy ?? ovocie zelenina jedla...nechcem jest umele tabletky s vitaminim C potravinove doplnky ... som po liecbe akne pomocou vitaminom A a mam ho teraz v tele asi dost moze sa to miesat vitamin A , vitamin C ???

RNG

Vemica.eu je este lacnejsia a maju tam aj rozne vyrobky s vlakninami, ktore odporucam doplnat kazdemu cely zivot, lebo v potrave mame mikrovlaknin zialbohu dnes uz velmi malo. Maju inulin, psylium, ovsennu a ryzovu vlakninu, velmi lacno.
A je to domaci zdroj, nie zahranicny dovoz.

regina92

aha, no to s tým glycerínom som nevedela.. ďakujem za tip, určite si nabudúce kúpim ten práškový od Vemica, na biocare.sk ho aj majú a 250 gramový, teraz však musím tento využiť, takže si dám tak raz za týždeň viac kapsúl, ďakujem za info

RNG

V kapsuliach je lecitin rozpusteny v glycerine, tj ma podstatne nizsiu rozpustnost tukov na stenach ciev. Zaroven je na vahu podstatne drahsi.
Pozri si napr na firmu Vemica na google.sk, domacu firmu, , ktora ma ovela lacnejsi a kvalitny lecitin, cisty v prasku alebo granulate. Davka takeho je 1 az 2 krat tyzdene kopcom polievkova lyzica.Kopcom polievkova lyzica je odhadom vyse 10 gramov.

regina92

Milý RNG, ja by som sa ťa chcela opýtať na jednu vec, kúpila som si dnes lecitín, granulovaný som však nenašla, tak mám kapsule, jedna obsahuje 1200 mg lecitínu, chcem ho brať len 2 krát do týždňa, koľko by som si ich mala vziať? Veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď :)

RNG

Na tomto svete je privela zhniteho, toto je len mala cast.
Masy boli odjakziva ovladane jednotlivcami a malymi dobre organizovanymi skupinami, niwekedy nasilne,diktaturami, dnes rafinovane disinformaciami,ovladanim tlace televizie, vsetkych vacsich institucii a dosadenymi babkovymi politikmi. Takze nic noveho, len je to ovela komplikovanejsie a rafinovanejsie robene v sucasnej takzvanej demokracii.
Povodne hesla dat "masam chlieb a hry" sa proaktizuje aj teraz , kde hry su nahradene tlacou, televiziou, pocitacmi, telefonmi atd, na com ludia stravia/zmarnia vacsinu svojho volneho casu, aby nemohli samostetne rozmyslat
druhe heslo je "rozdel a panuj" co sa prevadzxa dnes tym ze sa vytvara silny individualizmus, rozstepuju sa vstahy medzi ludmi, vytvaraju rozne konkurencne organizacie, polarizuju sa ludia, nicia sa zakladne moralne zasady a napada viera, aby sa nedajboze ludia nezjednotili pod nejakymi principami a nezhodili bremeno nadvlady vlad a vladnych skorumpovasnych institucii, figuriek dirigovanych globalne spoza opony a pomoci napr "politicky korektnych zasad" ktore sa objavia a musia viacmenej dodrzovat, hoci o nich nikto nehlasoval, tj nemaju nic s demokraciou spolocne, ale su nadustavne a nadzakonne.

skrutka

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, cize to sa neberie ani ze umreli na rakovinu pane boze, daju uplne inu diagnozu, ja tomu nemozem uverit prosto ze system je az taky zhnity. a co urobi lekar ked sa dozvie ze robi vlastne zle pacientom

RNG

Inac zda sa , ze musim opat uviest, ze napr v roku 2008 v USA nikto nezomrel na nasledky potravinovych doplnkov,
Na otravu potravinami vyse 5000 ludi a lekari si oficialne priznali 120 000 az 400 000 ludi zomrelo na nasledky farmaceutik=liekov.A ak to cislo je znacne nizsie, ako skutocnost, lebo mnohokrat smrt na lieky napisali ako smrt na zlyhanie ladvin, srdca, pecene a podobne bez spojenie, ze to vlastne bol priamy nasledok chemickych liekov.
Napr pri rakovinach, pri chemoterapii skoro nikdy neuvedu chemicke jedy ako pricinu smrti, ale len ladviny, pecen, srdce a podobne ktore tieto jedovate chemikalie znicili. Tam patria aj umrtia na rozne choroby, lebo chemoterapiou zniceny imunitny system sa nie je schopny ubranit aj celkom beznym mikrobom, co zdravy clovek hravo odrazi.
Napr pri chemoterapii meraju pocet bielych krviniek a ked poklesne hrozivo nizko,, poslu ludi domov, aby im nezomreli v nemocnici pri chemoterapii, ale aby boli o par dni spat napr so zapalom pluc, porazkou alebo zlyhanim pecene a ladvin a to aj zapisu do umrtneho listu.