Otázky na RNG

RNG

Martina T, cholesterol v jedlach nie je podstatnym zdrojom kalorii na tlstnutie. Dokonca nie je ani podstatnym zdrojom cholesterolu v tele, lebo telo ho vyraba velke mnozstva hlavne z prebytocnych cukrov.
Takze pri chudnuti cholesterol nehra ziadnu rolu, ale skroby cukry a tuky ano.
Jest viac zeleniny,
chude maso,
s mierou a len panenske tuky, obmedzit sladkosti a jest
hrubozrnne /celozrnne produkty je navod na znizenie hmotnosti a celkove zdravu stravu

RNG

gabika 23,
zialbohu ja som uz z dovozu na Slovensko a predaja von. Takze ti nemozem pomoct inac, nez sa obratit priamo na katalogove zdroje, z ktorych som to aj ja kupoval vo velkom.

RNG

leerka, po brani antibiotik sa mozu rozmnoizit rozne parazitne kultury v crevak ako plesne a kandida. Tieto potom vytvaraju toxiny, co moze poskodzovat telo.
Pozri na temu kandidiza a podobne.

RNG

ds, problemy s chrbticou su obvykle z nedostatku mineralov na kosti a pripadne aj zo slabych sliach.
Ber doplnky na kosti a klby.

RNG

navi, ja len citujem tych ktori sa s travenim zaoberaju, tj ludi pracujucich na vyskume enzymov. Rozne enzymi potrebuju urcitu kyslost na ucinok a ked sa zaludocne kyseliny prilis rozriedia v case, ked sa vylucia aj enzymi, tak nemoze nastat poriadny rozklad jedla. Naviac aj mnohe bakterie znesu len urcite koncentracie kyselin, cize pri rozriedeni kyselin to preziju a kvasne procesy a hnilobne pokracuju v zaludku. Z toho je grganie, kvasenie v zaludku a pridlhy pobyt jedla v zaludku cakajuceho na vyvinitie dostatku kyselin.
Tym nehovorim proti dostatku vody, len casu, kedy ju ma clovek pit podla tych lekarov.
Sam na sebe som si to castejsie vyskusal, ked som zjedol vela masa a nic ineho. A az po dvoch hodinach som sa napil a po troch jedol sladke ovocie a pil rozne stavy. V kazdom pripade som nemal ziadne zazivacie problemy, co mam, ked normalne obvykle jem najprv poluievku, potom maso, potom zeleninu a nakoniec zakusok a ovocne stavy. Vtedy mam zarucene zazivacie problemy, ked nezoberiem dostatok extra kyselin a enzymov.
Pijem az 2-3 hodiny po jedle a hlavne rano na vyplachnutie organizmu od splodin travenia(tak to robia aj Japonci, ako som pocul)
A nekombinijem bielkovinne jedla so sladkostami a vodou(napojami) lebo to je zarucena metoda na kvasenie v zaludku, kedze pri mojom veku sa mi nevytvara uz dost kyselin na to.
Ako mladsi som si to mohol dovolit, dnes uz nie.Po styridsietke som mal pravidelne paly a na radu lekarov som bral skodlive protikyselinove lieky, ktore na chvilu zastavili priznaky ale situaciu celkove zhorsili.
Teraz uz paly nepoznam, lebo sa snazim si zaludok nepreplnit, ked jem tazkostravitelne veci a beriem doplnky na podporu travenia.

martinaT

ahooj NRG ,rada by som vedela ze jedla ktore obsahuju vysoky cholesterol tak sa z nich pribera urcite??

Dakujem,ak odpoviete.

gabika23

Ahoj RNG. Vo viacerych prispevkoch som citala, ze na padanie vlasov odporucas Mega vitamins for hair. Da sa to prosim ta objednat aj cez teba? V tych zahranicnych strankach sa totiz dajako nevyznam a pytaju sialene postovne. Ak ano ake balenie a kolko by to stalo? Dakujem

leerka

ahojte, chcela by som sa spytat, ci by mi tu niekto nemohol pomoct alebo poradit, co by mi mohlo byt.... uz asi mesiac pocitujem hroznu unavu, stale sa mi chce spat, aj ked prespim aj 10hodin... a okrem toho mi je stale zima a mam pocit ako keby som nedokazala ani hlavu udrzat....akoby mi stale padala nabok alebo tak...ako keby od unavy...ale unavena nemam byt z coho.... okrem toho som mala v oktobri a novembri mala anginu a v decembri mi zistili streptokoka.... robili mi aj rozne krvne odbery, ale vysledky som mala dobre.... na toho streptokoka som brala naposledy antibiotika na vianoce... tak sa chem spytat, ci niekto nevie, co by mi mohlo byt, alebo z coho som stale unavena a je mi zima....za odpovede dakujem

mira

Navy, tentoraz sa musím zastať RNG. Lekári často tvrdia veci, ktoré nie sú dokázané a pitie počas jedla je jednou z nich. No a obéznym by som doporučovala radšej zmeniť skladbu jedálnička, než sa dolievať vodou počas jedla.
Mali by sa vystríhať hlavne živočíšnych a stužených tukov a všetkého kde je repný cukor. Zamerať sa na nerafinované potraviny, potom sa hmotnosť upraví sama.