Otázky na RNG

RNG

tem na antiviralne(plati viacmenej na vsetky virusy) tu bolo plno, usetrim si cas a kopirujem:
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar, bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych zhruba podla ucinnosti
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a chaparal(larrea tridentata)

RNG

vova
lanove semienka obsahuju len jednu z desiatich omega 3 kyselin( alfa linolenicka).
Pre mozog je ale potrebna najma EPA a DHA, ktore sa nachadzaju v rybacom oleji.
Nase telo si nevie ziadnu z omega 3 kyselin syntetizovat a velmi malo inych vyrobit z alfa linolenickej .
Pri nedostatku ich nahradzuje omega 6 kyselinami, co je zdrojom roznych problemov v tele.
Preto(a pre ine ziviny tiez) odporucasm brat denne rybacie oleje alebo jest ryby niekolkokrat do tyzdna.

Pozor na zamorenie ortutou hlavne u dravych ryb z teplych mori.

pistalka321

RNG
chcem sa opytat na uzivanie kys. listovej-acidum folicum kazdodenne v tehotenstve...citala som, ze odporucana davka pre dospeleho na je 200 mcg denne a v tehotenstve 400 mcg denne/niekde uvadzaju 800mcg/.
Ja ale uzivam az 10 mg 2xdenne!uz 4 mes v tehotenstve,lebo tak predpisala lekarka. co si o tom myslis? nie je to vela?/20mg-minigramov, nie mikrogramov!/
-a este otazocka: kolko je vlastne 10 mg v mikrogramoch? dakujem.
/ten zdroj acidum folicum mam cesky-Zentiva a je tam pisane ze 1 tableta obden?teda asi kazdy druhy den , ak je to dolezite,tak moja vaha je 43kg-mal by som to uzivat menej vzhladom k vahe? dik/

vova

RNG dakujem pekne za rychlu odpoved. :)Vsetky vysetrenia boli negativne, myslim MRI mozgu a krcnej chrbtice a dalsie rozne krvne testy. Prosim mozes mi doporucit konkretne veci ohladne tych antiviralnych a noortopikalnych pripravkov, pripadne davkovanie? Ide o lieky? Inak o 3-omega kyselinach som uz nieco cital, ze su naozaj velmi dobre aj pre mozog. Vela ich je aj v lanovych semienkach.

RNG

krcovite zovrete svaly su niekedy nasledok porodneho poranenia(klieste), niekedy prechodenej detskej(plodovej) obrny, niekedy roztrusena skleroza(SM/MS), kde je tak isto dnes podozrievana viralna pritomnost v tele, okrem inych mikrobialnych, ako chlamidie a boreliozy.

RNG

vova, to su skraty v mozgu a chrbtici, odkial tie zmatene signaly prichadzaju.
Botulotoxin len na cas umrtvi nervy, ktore tie signaly prinasaju.
Zrejme sa jedna o nejake zapalove procesy alebo deformity v mozgu, takze by som to skusil adresovat antiviralnymi(mame v sebe hromady virusov, ktore lekari nesleduju) a noortopikami, ktore pomozu regenerovat mozog.
Nehovorim, ze to pomoze naisto, ale logicky sa mi zda, ze by na tom nieco mohlo byt.
Netreba zabudnut aj na vacsie davky rybacich olejov a lecitinu.
Inac skraty su aj pri epilepsii, len sa prejavuju kratkodobe.Vacsinu casu si telo vie korigovat(upravit) funkciu mozgu v tomto pripade.

RNG

mimi 33, ja som odporucal kapsule z cistou bylinou Dong Quai, nie vytazkom.

Pri vytazovani sa nieco skoncentruje a nieco vyhodi.
Osobne neviem presne, co je na Dong Quai dolezite a co nie, preto som odporucal prirodny produkt a nie vytazok.
Samozrejme vytazok moze byt ovela ucinnejsi, podla koncentracie aktivnych latok, ale na Dong Quai je zatial nie dost informacii zo zapadneho lekarstva, len tisicrocne informacie s prirodnou formou byliny.

S podobnym problemom sme sa tu na fore stretli s vytazkami s St John's Wort, kde zdanlivo jedina ucinna latka hypericin v mnohych farmaceutickych vyrobkoch nebola ucinna, a alkoholicky standardizovany vytazok bez rafinacie, ktory zrejme obsahoval aj ine sprievodne latky(hyperformin?) bol ucinny podstatne viac.
Pozri na temu Depresia, prispevky "experimentatora " Naviho, ktory vyskusal rozne vyrobky a toto zistil sam na sebe.

vova

Ahoj RNG, prosim ta vies mi poratit co robit pri diagnoze torticollis spastica? Ide o svalovu dystoniu, ked niektory sval (svaly) maju vacsiu aktivitu a sposobuje to napriklad ak ide o krcne svaly, jeho nedobrovolne stacanie do strany. V beznej "liecbe" sa pouziva botulotoxin, ktory docasne ak je spravne injekciou davkovany a do spravneho svalu uvolni spazmus "zblbnuteho" svalu. Podstata a pricina je podla klasickej mediciny neznama a tym padom sa oznacuje ako "zatial neliecitelna choroba". Vopred dakujem pekne za odpoved.

RNG

anezob, krem culevit je vyborny zdroj aminokyselin, aspon podla popisu sa to zda, hoci neuvadzaju skutocne kvantity jednotlivych na posudenie.
Ale v nom nevidim nic protirakovinne, zialbohu, takze nemozem povedat, ci to proti koznym karcinomam vobec pomaha.
Ako regeneracny krem dost pravdepodobne je dobry(aj na to,by som musel vidiet vlastne zlozenie, lebo neviem, ci je dost silny na ucinnost a ci v nom nie su petrolejove produkty, ako vazelina, mineralny olej a rozne skodlive konzervacne latky.
Ako obvykle na mnohe europske produkty je to na temu: "dr ten a ten to schvalil"....

anezob

pan RNG,kym vyhodim cca 600 sk za krem culevit chcem vas poprosit o vas nazor,pretoze artemisin ani produkt skin answer na Slovensku asi nezozeniem a anglicky neviem, takze cez www.puritan siobjednat neviem. prispevky citam kazdy den a nenasla som nic na tu temu.