Vegetarianstvo - Ano, Nie?

Príspevok v téme: Vegetarianstvo - Ano, Nie?
Vegetarian

Ahojte, som vegetarianom uz cez 10 rokov. Dostal som sa k tomu v podstate cez rodicov, kedze nic ine sa doma nevarilo a tak mi to uz nejak prischlo.
Teraz skor rozmyslam nad tym, ci je vegetarianstvo naozaj tak zdrave ako niektori tvrdia. Rozmyslam nad tym preto, lebo v poslednej dobe mam mierne kozne problemy na ramenach a neviem ci to nema nejaku suvislost s tym, ze mi nieco chyba.
Aky je vas nazor?

hallooo

maso nejem od 8 rokov(mam 15)nemam pocit,ze mi nieco chyba.prave naopak.citim sa vyborne,a vobec mi nechyba sila(mam jej na rozdavanie).ale kezdy je iny a telo jedneho sa nemusi dokazat vysporiadat s tym,co pre druheho nieje najmensi problem.maso som prestala jest,lebo mi pripada dost primitivne jest zive tvory,ktore maju pravo zit rovnake ako my ludia.veda je uz dost rozvinuta na to,aby dokazala nahradit niecim latky,ktore su pre ludi neyhnutne a maso ich obashuje.viete si predstavit,ze vas cely zivot krmia len pre to,aby vas mohli zjest????!!!!!

malicka

caute ludia..no ja mam 13, a masu sa vyhybam vsemozne ako mozem. Nasi mi to nechcu dovolit, vraj sa este vyvijam a potrebujem aj maso. Ale podla mna, ked budem jest ine potraviny ktore obsahuju tie iste latky, nic mi nemoze hrozit. A este k tomu soja..tak je to ok..no nie? A ja nedokazem zjest dake maso, ked si predsztavim, ze to nieco bolo predtym zive a behalo po dakom vybehu..fuuuuuj. Co mam ropbit? ako ich presvedcit? len sa koli tomu hadame...

Bambulka

Ahoj, Vegetarian, ja som vegetariankou uz 12 rokov. Nemyslim si, ze tvoje kozne problemy suvisia s vegetarianstvom. Skus pit zihlavovy caj, precistuje krv.

Niva

Chrobacik, ides na to dobre, drzim ti palce.
Vcera som nekupil v obchode inak velmi chutne jablka, lebo boli tak mastne od nejakeho konzervacneho sajrajtu, az sa mi klzali po nich prsty.
Treba sa sustredit na znamych, aj babky a kupovat ovocie a zeleninu s domacich zdrojov, ked sa uz neda si ich vypestovat samemu.
Zastavam tiez nazor, ak su teda znecistene vsetky potraviny, tak ovocie a zelenina je na tom lepsie, lebo okrem ineho sa vyznamne podiela na ociste organizmu.
Len tak mimochodom, dopestovat doma cisti zeleninu je ovlea jednoducsie ako ciste prasiatko alebo hoviadko.
Maso, aj ked je ciste, v crevach zahniva a znecistuje creva. Toto je jeho hlavne minus. A druhe velke minus, je silne kyselinotvorne.

Chrobacik

Nakupujem v specializovanych vegetarianskych obchodoch.V Blave je ich uz plno.So zeleninou a ovocim je to tazsie, v lete si sama pestujem v zahrade zeleninu, alebo ju kupujem od babiek na trhu. Ovocie je postriekane vsetko, ale je to vzdy lepsie ako toastovy chleba s tavenym syrom a salamou. V obchode so zdravou vyzivou mi povedali, ze niektore potraviny je lepsie uvarit, ako jest surove.

Niva

Ľudia, čo jedia všetko (všež…doplňte si), vegetariáni (nejedia mäso), vegáni (nejedia ani syry, a vajcia), vitariáni (jedia výhradne surovú stravu –ovocie, zeleninu, sem-tam orechy…).
Zdravie má šancu byť najlepšie u tých posledných, ale je to aj najťažšie, lebo sme ako živočíšne bytosti stratili inštinkty, čo je dobré a čo zlé a praktikovať takúto stravu naozaj nie je jednoduché.
Reklama nás dusí samými hlúposťami, v obchodoch je cca 95% nevhodných potravín. Ono tak aj vyzerá zdravotný stav obyvateľstva.

Vegetariánstvo je určite krokom vpred oproti strave drvivej väčšiny.

Obsahuje však v ešte dosť veľa „ústupkov“, ktoré sú nie vhodné pre náš organizmus. Napr. problematické pasterizované a homologizované mlieko a výrobky z neho. Alebo príliš veľa varenej stravy, niekedy aj zle kombinovanej.
Ak sú kožné problémy môžu ti chýbať minerály radu B alebo vápnik, alebo naopak máš problémy (možno aj skryté) s trávením.
V každom prípade sa osvedčuje aspoň mierna očistná kúra, zameraná na tenké a hrubé črevo a prehodnotiť podiel surovej a varenej stravy ( v prospech surovej).
Vápnik – mak, mandle, sezam, brokolica – všetko n-krát viac vápnika ako mlieko, alebo aspoň porovnateľné čínska kapusta, vlašské orechy...
B-čka: prakticky všetky klíčené zrná - pšenica, fazuľa, ovsené vločky …, pivné kvasnice (Pangamín) ale aj výživové kvalitné doplnky radu napr. unikátna riečna riasa Chlorella

Vegetarian

Tie potraviny bez chemikalii by som chcel veru aj ja. Dnes je tazke nieco take zohnat pokial si to sam nevypestujes na zahrade a ani tam nemas zaruku, ze to bude bez chemikalii.