Vegetarianstvo - Ano, Nie?

Príspevok v téme: Vegetarianstvo - Ano, Nie?
Vegetarian

Ahojte, som vegetarianom uz cez 10 rokov. Dostal som sa k tomu v podstate cez rodicov, kedze nic ine sa doma nevarilo a tak mi to uz nejak prischlo.
Teraz skor rozmyslam nad tym, ci je vegetarianstvo naozaj tak zdrave ako niektori tvrdia. Rozmyslam nad tym preto, lebo v poslednej dobe mam mierne kozne problemy na ramenach a neviem ci to nema nejaku suvislost s tym, ze mi nieco chyba.
Aky je vas nazor?

hmm2

no ja som tize na isty cas prestala jest maso a mala som anemicke priznaky potom som jedla aspon kura ani to mi moc nechuti obcas si dam sunku, ale nejak extra moc to maso nepotrebujem k zivotu a zima mi je stale

Karamelka_M

Tak to je pravda, že každý je iný. Každý na to môže reagovať rovnako. Ale mne to ublížilo a treba zvažovať dopredu, či sa na to dať, alebo nie.

AlexFizz

Kazdy organizmus je iny: su vegani, makrobiotici a su zdravi, su ludia, co nacas vysadia maso a maju problemy s vyzivou. Treba sa poznat.

Karamelka_M

Ja skúšala vegetariánstvo a dopadla som s anémiou, takže už nikdy viac. Len to človeku ubližuje a nie je to zdravý životný štýl. Som rada, že okolo mňa mali ľudia rozum a donútili ma jesť to mäso. Takže, určite vegetariánstvo nie, človek nie je bylinožravec.

RNG

Vegetarienske jedla sa podporuju oficialne nielen pre to, ze su casto zdravsie, ale aj pre to, ze na ne sa minie menej polnohospodarskej pody, nez na zivocisne produkty.
Teda je to politicky korektne v dnesnej situacii, ked je zem preludnena na mnohych miestach
Uprednostnovanie vegetarianskych jediel ale z nas nerobi este vegetarianov. My sme a vzdy sme boli vsezravci a vegetariani boli len z nabozenskych dovodov a nedostatku zivocisnych produktov.

jaja:)

Mam suseda ktory je vegetarianom uz dost dlho a ma problemy s kostami a aj ine zdravot. problemy...podla mna nahradit maso sa neda..vsak aj zvieratka jedia maso (vsezravce) a my sme vsezravi takze co je natom zle ekd si sem tam dame nejake to maso nehovorim ze kazdy den....napr ani ja nejem maso iba hydinu a ryby...ine mi nechuti...ale v mase su dolezite prvky ktore sa nahradit nedaju a ked hej tak nie v dostatocnom mnozstve a hlavne vo vnutornostiach...ja viem ze je to krute ejst nieco co bolo zive a behalo to ale proste podla mna uplne vegetarianstvo nieje zdrave

sade8

ja tiez nejem maso, sem-tam si dam ryby......ale inak nie....ja som za vegetarianstvo - je zdravsie, nejem maso asi dva roky a citim sa omnoho lepsie.....to staci nie???

sade8

ja tiez nejem maso, sem-tam si dam ryby......ale inak nie....ja som za vegetarianstvo - je zdravsie, nejem maso asi dva roky a citim sa omnoho lepsie.....to staci nie???

sikaka

pre vsetkych vegetarionov : som medik a akurat mame biochemiu..nikdy mi nikto este nepovedal ze vegetarianstvo je dobre,zdrave atd..vzdy profsori biochemie,docenti su za ze mesove proteiny obsahuju aminokyseliny ktore sa nedaju proste ziskat z rastlinnej zlozky jedla..a soja je najvecsi blud ...ked nemate essencialne aminokyseliny potrebne je proteosyntezu je to dost zle..

Petersen

Vedeckí pracovníci aj medzinárodné inštitúcie stále častejšie vydávajú prehlásenia v prospech vegetariánskych potravín. Viac informácií sa dočítaš na:
-odkaz odstránený-

Sú tam odporúčania WHO (Svetovej zdravotníckej organizácie) a FAO.