RNG prosim jodova tinktura

RNG

Borko, lepsi je cisty etylalkohol rozriedeny na 50% vodou, ale nemyslim, ze by bol problem aj s 50% vodkou.
Naco sa s tym chces babrat? Skus veterinarske potreby, tam by to mali mat bezne.A cistota musi byt dostatocna, ved ani zvieratam nemozu dat zamorene produkty.

RNG

peto jod nie je liek na rakovinu ani ine spominane. Je to len dolezity a potrebny mineral, bez ktoreho sa mnohe funkcie tela zhorsuju.
A v odporucenych dennych davkach je hrubo zanedbany.
Vsetka literatura, co mam na jod je len v tomto zmysle. Teda na podporenie toho, ze potrebujeme pre dobru funkciu tela ovela viac jodu, od 2 az do 6 mg denne podla vyskumu roznych lekarov.

RNG

peto jod nie je liek na rakovinu ani ine spominane. Je to len dolezity a potrebny mineral, bez ktoreho sa mnohe funkcie tela zhorsuju.
A v odporucenych dennych davkach je hrubo zanedbany.
Vsetka literatura, co mam na jod je len v tomto zmysle. Teda na podporenie toho, ze potrebujeme pre dobru funkciu tela ovela viac jodu, od 2 az do 6 mg denne podla vyskumu roznych lekarov.

surne///

prosim vas,niekto tu pisal ze vyrobky aviod swanson sa daju objednat na www,uzdravit.cz,ale tato stranka sa neda spustit.Poradi niekto? Dakujem

Peto T

RNG, prosím Ťa, ten článok je dobrý, veľmi zaujímavý, ale slabo podložený odbornými publikáciami. Nemal by si nejaké "publikovateľnejšie" zdroje o účinkoch jódu, napríklad na uvádzanú rakovinu, fibromyalgiu, depresie, kongestívne choroby srdca, cukrovku? Nejaké odborné články o skutočnej spotrebe a chybnosti 150mcg tvrdení?

RNG

trvanlivost jodovej tinktury dobre uzavretej je neobmedzena. Ja som mal balicek prvej pomoci 40 rokov stary a flasticka s jodovou tinkturou bola perfektna.
Flajstre som mohol vyhodit,snurka na zatiahnutie koncatin proti vykrvacaniu bola stale fajn, tak som tam doplnil len nove flajstre.

RNG

Inac jodova tinktura v USA nie je zakazana, len ju dost zriedka dostanes. Musis ist do stvrti, kde sy napr ludia z Juznej ameriky, lebo tam sa to este stale pouziva ako lacny a ucinny dezinfekcny prostriedok. Takze obchody v tych stvrtiach maju jodovu tinkturu, len nasa FDA prikazala na flasky namalovat smrtky a upozornenie, ze je to jedovate aby ludi odradila od pouzivania jodu
Pritom samozrejme na Jodisol smrtky nemaluju a predavaju ho ovela drahsie.
Nemyslim, ze je nebezpecny, lebo iste ma molekuly povidonu(plastik) tak velke, ze sa nemozu dostat cez kozu a len uvolneny jod z neho sa dostane cez kozu. Ale je to podstatne mensie mnozstvo, ako z jodovej tinktury.A naviac tam nie je KJ, co telo tiez potrebuje ako inu formu jodu.

RNG

borko, jod su tmave krystaliky, nie su prchave, vyparuju sa az pri teplote
113,7 stupnov Celzia.
KJ, jodid draselny(kalium jodatum po latinsky) je biela sol, ktora na vzhlad vyzera ako kuchynska sol.
Tieto dva sa davaju do 50% alkoholu, v koncentracii 2% J a 2.5% KJ, Dobre sa to pretrepe v uzavretej flaske a mas jodovu tinkturu.
Dovod, preco sa flasticka uzaviera je aby alkohol nevyprchal. Jod nevyprcha.

borko

Tak som sa tam bol pytat, ale mi odpovedali, ze jedine na recept... Cize dalo by sa to asi predpisat, len sa naskyta otazka, ze ci mi to lekarka predpise, ak jej poviem, ze si nou chcem doplnat jod v tele. Nechcem pouzivat Jodisol, ak nie je naisto bezpecny.

Dalej som cital clanok od Teba, ze sa da v USA aj u nas dostat pravdepodobne aj u zverolekara, kedze v USA je zakazana, na SVK s najv. pravdepodobnostou nie. Len ma teraz napada, ci ho mam pytat pre seba, alebo mam povedat, ze to potrebujem pre mojho domaceho milacika. Ci nebude problem, ak poviem, ze pre seba, ze mi ho nepredaju.

Alebo tak som este aj rozmyslal, ze by sa to dalo aj namiesat. Len neviem, aku presne sa to vyraba/miesa, ci vsetko sa da zohnat v lekarni (ale tak jodova tinktura sa pridava aj myslim do akvarii, cize nemalo by to byt az take tazke asi).
Kebyze som to namiesal, tak by som to musel mat asi v uzavretej flasticke, lebo jod je velmi prchavy, co? Zeby sa to nahodou neznehodnotilo a mohol to pouzivat dlhsi cas...
Dakujem.