RNG prosim jodova tinktura

tpch

marika a ako chces liecit akne jodom? Halogeny vratane jodu mozu akne aj vyvolat.
Alebo si to chces natierat? To budes cela zlta.

kamoska

Síce toto tu je stará diskusia, ale dnes som si kúpila jódovú tinktúru 6,5% , stálo ma to 0,8 Eur/10 ml, lebo som viac nechcela. Vraj to majú iba lekárne pri nemocniciach, Auparkové, Polusové alebo malé lekárne to nedržia, lebo to lekáreň nakupuje/resp. pripravuje vo veľkom a potom podľa potreby zákazníka prelieva do fľaštičiek.

Beulina

Ludkovia, v Anglicku jodovu tinkturu predavaju normalne v lekarni a lacno, 2% jodu a 2,5% KJ, takze asi to nebude zakazane v EU. Ale tu podla mna ani nevedia na co to rpedavaju, lebo to mali uplne zahrabane a asi ani nevedia co to je:-) Este sa to vobec ale pouziva niekde? U lekara alebo? Moja mama lekarka hovorila, ze kedysi davno s tym potierali kozu pred pichnutim injekcie, no neviem, ci sa to teraz este nejak pouziva, kedze uz dlho nezijeme v SR....

RNG

borko, cim hrubsia a suchsia koza, tym pomalsie vstrebavanie. Ale ked roztok obsahuje len vody aklohol, jod a KJ, musi sa po case vstrebat a skvrna uplne zmiznut.

borko

skúšal som to, je pravda, že som si to nedal uplne pod pazuchu, ale trochu nižšie, žeby som mohol sledovať, za koľko sa mi vstrebe do tela. A ostali mi tam take vyblednute, ale viditeľné "pozostatky" z jódovej tinktúry.