JODISOL ROZTOK Solution Povidonum iodinatum je to ten jod na kozu o ktorom Ty pises v prispevkoch?Alebo tam musi byt TRANSDERS MALINE?
RNG prosim jodova tinktura
marika a ako chces liecit akne jodom? Halogeny vratane jodu mozu akne aj vyvolat.
Alebo si to chces natierat? To budes cela zlta.
v kazdej sa zohnat neda...rozpisuje sa to a v tejto teme
zeby len v kazdej lekarni?
posuvam
kde v nitre sa da zohnat jodova tinktura? kto ma s nou skusenosti? konkretne ma zaujima ucinok na akne
Síce toto tu je stará diskusia, ale dnes som si kúpila jódovú tinktúru 6,5% , stálo ma to 0,8 Eur/10 ml, lebo som viac nechcela. Vraj to majú iba lekárne pri nemocniciach, Auparkové, Polusové alebo malé lekárne to nedržia, lebo to lekáreň nakupuje/resp. pripravuje vo veľkom a potom podľa potreby zákazníka prelieva do fľaštičiek.
Ludkovia, v Anglicku jodovu tinkturu predavaju normalne v lekarni a lacno, 2% jodu a 2,5% KJ, takze asi to nebude zakazane v EU. Ale tu podla mna ani nevedia na co to rpedavaju, lebo to mali uplne zahrabane a asi ani nevedia co to je:-) Este sa to vobec ale pouziva niekde? U lekara alebo? Moja mama lekarka hovorila, ze kedysi davno s tym potierali kozu pred pichnutim injekcie, no neviem, ci sa to teraz este nejak pouziva, kedze uz dlho nezijeme v SR....
borko, cim hrubsia a suchsia koza, tym pomalsie vstrebavanie. Ale ked roztok obsahuje len vody aklohol, jod a KJ, musi sa po case vstrebat a skvrna uplne zmiznut.
skúšal som to, je pravda, že som si to nedal uplne pod pazuchu, ale trochu nižšie, žeby som mohol sledovať, za koľko sa mi vstrebe do tela. A ostali mi tam take vyblednute, ale viditeľné "pozostatky" z jódovej tinktúry.