Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

RNG prosim jodova tinktura

RNG

borko, skusal si to, alebo len teoretizujes.
Ja som zatial nepoznal nikoho, ktoremu by sa to nevstrebalo z trinktury do tela. Niekomu za 5-6 hodin, niekomu za 12 ale nikomu to netrvalo dlhsie ako 1-2 dni.

borko

RNG, prosím Ta, ten jód pod pazuchou asi úplne nevybledne, ked si ho tam nanesiem, čo? Čiže sa asi celý nevstrebe...

RNG

zabudol som poznamenat, kedze obsahuje 2% jodu a 4% KJ, jej celkovy obsah jodu je zhruba 5%, tj 50mg/ml alebo 2-3 mg na kvapku.

RNG

citatel ma opozornil na dalsi mozny zdroj jodu, lugolovy roztok, ktory vyraba firma J.Crow a mozete si ju objednat napr zo swansonvitamins.com
-odkaz odstránený-

RNG

Moja rada na pocet kvapiek bola na 4.5%tinkturu, zhruba to plati aj na 6.5% tinkturu. Ak si ju chces rozriedit na polovicu(menej drazdi) pouzi obycajnu vodku(40% alkohol)
Akekolvek kvapatko je dobre. Ja v podstate nepouzivam ani kvapatko ale tycku na namacanie a pocet kvapiek len odhadujem podla velkosti skvrny.

yurii

RNG, mam 6,5% jodovu tinkturu, len teraz neviem, ako si to naniest a kolko na seba, lebo mi to namiesali do flasticky bez pipety. Ty si to nanasas tyzdenne, cize na den 3mg vychadzaju, neporadis mi, prosim ta, s davkovanim? Ci si mam zohnat hociaku pipetu aj napriklad z kvapiek na zapchaty nos?
Cize jodova tinktura asi nebude zakazana...

RNG

Ludia necitaju v teme spat?

"borko, jod su tmave krystaliky, nie su prchave, vyparuju sa az pri teplote

113,7 stupnov Celzia.

KJ, jodid draselny(kalium jodatum po latinsky) je biela sol, ktora na vzhlad vyzera ako kuchynska sol.

Tieto dva sa davaju do 50% alkoholu, v koncentracii 2% J a 2.5% KJ, Dobre sa to pretrepe v uzavretej flaske a mas jodovu tinkturu.

Dovod, preco sa flasticka uzaviera je aby alkohol nevyprchal. Jod nevyprcha."

jodidka

FARMACEUTKA 1, prosim ta, mohla by si uviest pomer vsetkych latok, kolko a coho treba na tu jodovu tinkturu? Pre pripad, az by mi to namiesali v lekarni. Mam tam znamych, oni mi to urobia, iba potrebujem vediet co a kolko tam ide. Dakujem.