už dlhšiu dobu mám problemy s obidvomi kolenami. Ak mám nohu dlhšie v určitej polohe začne ma bolieť koleno. V noci keď spím tak sa zobudim na silnu bolesť kolena.
Bolesť kolien
Na hojenie klbov je dobre brat materialy na klby, su rozne zmesy doplnkov, podla potreby vyssie a nizsie davky.(glukosamin, chondroitin, MSM, bromelain,hyaluronicka kyselina, vitamin C...)
Dobrý deň môj syn hráva hokej aktívne asi 8 rokov teraz ho začali bolievať kolená a u lekár mu oznámil diagnózu: Porucha Pately - Jablčka - chondroalácia pately, hokej veľmi miluje a chcel by sa čím skôr vyliečiť. Lekár mu však povedal, že je to dlhodobá liečba a môže trvať aj dva roky. Prosím Vás nepoznáte nejaké prípravky, alebo metódy, ktorými by sa liečba dala urýchliť. On sa vôbec nechce zmieriť s tým, že by mal prestať hrať, ale bolesť mu to na druhej strane nedovoluje. Ide mať len 14 rokov. Ďakujem
Bromelain(enzym z ananasu)1300 gdu/den v delenych davkach . Ciastocne, by mali pomoct aj enzymi s papaje.
Najlepsie je ich brat na prazdny zaludok.
mna bolelo koleno,poslali ma na RTG a zistili ze mam koxatrozu a z tej ma boli to koleno
Nie vzdy.. Ziadna metoda nie je 100%-na. Aj uspech doplnkov samotnych je od 40 do 90 percent , podla toho, co a v akej forme ludia beru.
Statistiku na akupunkturu nepoznam, ale iste nezaberie 100% ludom, aj keby odstranila docasne bolesti kazdemu.
Metody a prostriedky treba kombinovat pre zvysenie ucinku.
Nespomenul som este tzv proloterapiu(proliferation therapy=namnozenie).
To je terapia, kde na postihnute miesto sa urobi seria vpichov s ihlou namocenou do roznych latok(casto rybaci olej), ktory oblast mierne zapali, podrazdi ,a telo sa stimuluje k hojeniu a regeneracii. Tak sa vedia zosilit slachy a puzdra klbov az 40% .
Tiez, mnohym (starsim ludom hlavne) to nepomoze, telo im nesyntetizuje dost latok na regeneraciu, alebo maju znizenu absorbciu. Pomoze im dodat vselico, hlavne "polotovary".
Znizena absorbcia starsich ludi vyplyva prirodzene zo starnutia organizmu. Cela cinnost sa znizuje.
Ked sa nevyrobi dost traviacich stiav a roznych enzymov, telo nevie vytazit z jedla to, co pred tym. Takze napriek plnohodnotnej strava bez zmeny stravovania,nastava u nich podvyzivenost, zacnu stracat svaslstvo, kostnu ci klbovcu hmotu.Vraskavenie je stratou kolagenu, tj pruznych zvaskov v tele, v kazdom organe ci vazive. Tak aj v klbovej hmote. Vtedy doplnenie ci uz enzymov a kyselin na zlepsenie travenia=vytazovania potrebnych materialov zo stravy, alebo priamo "polotovarov" na regeneraciu pomaha.