Antidepresíva strácajú účinok

Príspevok v téme: Antidepresíva strácajú účinok
agnes

Máte skúsenosti s braním AD, zabrali vám natrvalo? Ja som na citaloprame od marca a v posledných týždňoch sa moje psychické problémy pomaly začínajú znova vynárať. Začínam byť depresívna, dokonca som mala aj záchvat úzkosti. Ale nechcem začať brať zase nejaké iné lieky, dúfala som, že po pol roku už ich budem môcť vysadiť a skúsiť byť bez nich.

tish

dievcata dakujem, tuto stranku som objavila nahodou a ked mi bude tazko tak sem urcite pridem.
barunka: to je ten najvacsi zadrhel, ze som tu sama a je tazko sa s niekym zblizit ked nemas chut ani dychat. nejaky cas chodim na brusny tanec, je to jedine co ma bavi a aspon tam naberiem trosku energie a tam aj stretavam inych ludi ale je trosku tazke zapadnut do uzavretej partie aj vekovo trochu inych ludi. som tam asi najmladsia a je mi neprijemne ak sa ma ludia vypytuju co mi je a preco som cudna.

damaxy: obcas som rada ked vobec mozem vstat z postele. mas pravdu, tu kadejake vtlkanie nepomoze, skor este viac znechuti. vacsina si totiz, urcite ste sa s tym nazorom stretli, mysli, ze co tam depka, to prejde a rano zase vyjde slnko. ono vyjde ale depka neprejde.

damaxy

ano tu vždy niekto je ,niekto kto vie o čom hovoríš a nebude ti vtlkat do hlavy mysli pozitívne a to je tá najvačšia pomoc ,ktorú ti poskytnem.Lebo ked si na dne nemôžeš ani mysliet a si rada ked si vieš uvarit čaj.Takže sem sa.

barunka

tish.to je to,že si sama.Ja mám síce rodinu,ktorá je úžasná,ale tiež sa niekedy cítim sama.Preto si v škaredom počasí doprajem masáž,kozmetičku a kaderníčku.Sú väčšinou veľmi ukecané,nerozmýšľam vtedy ako mi zle,ale vychutnávam si pohodu.A zabudnem.Taktiež mám kolegov,ktorí často organizujú rôzne opekačky,grilovačky.Keď mi je trochu dobre,hneď idem s nimi.Môžem kedykoľvek odísť,nikto sa nenahnevá,lebo vedia,že mi býva zle.(nevedia presne čo mi je-nemusia)Musím proste preto niečo urobiť.
Ak ti bude zle,máš predsa nás.Len ten kto PP má alebo mal vie najlepšie pomôcť.maj sa

tish

jolanka: no s lekarkou sme dosli k tomu, ze to nie je sezonna depresia. a ja sa aj snazim, len clovek obcas potrebuje vykecat a nie je to lahke ak nemas komu. ved v podstate aj robim vsetko sama. zvladnem to. musim.

jolanka

Tush,sezonna depresia s prejavuje nie len na jesen ale aj na jar,ide o obdobie kedy chyba slnko, na jar je to z nedostatku slnka v zime a na jesen z nahlej straty toho letneho. Takze pises ,ze si daleko od priatelov a rodiny a co to takto skusit to sama, chod sa von prejst a skus v tychto obdobiach napriklad horske slnko, solarko ak ti ovsem neskodi.

tish

barunka: ja viem moja ako to je aj, ze to trva chvilu, vzdy ked som zacala brat AD trvalo mi asi 2 mesiace kym som bola ako tak v normale, beriem to iba druhy mesiac, predtym som mala pauzu pol roka. to je aj interval v akom sa mi to stale vracia, vobec to nezalezi ako dlho som AD brala. myslela som si, ze je to aj vplyvom pocasia, lebo depresia sa mi stale vratila v jeseni, ked su dni kratsie a pocasie je o nicom. avsak teraz to prislo koncom jari, presne opacne. chvilu som s tym bojovala a udrziavala sa na Persene ale uz to potom ani tak neslo a bala som sa aby som uplne neupadla do uplnej letargie ako sa mi uz stalo, nema ma z nej kto vytiahnut. byvam sama, daleko od rodicov a tu mam kamosov malo, takze sa nemam ani komu zdoverit a nikto nevie co so mnou vlastne je.

barunka

tish.Neviem ako dlho berieš túto novú kombináciu liekov,ale z osobnej skúsenosti viem,že to nejakých pár dní,možno týždňov potrvá,kým si telo zvykne na nové lieky.A ak si nezvykne-potom treba hladať iné.Napríklad citalec je vraj liek,ktorý začne poriadne účinkovať najskôr po troch mesiacoch,takže s tými liekmi je to všelijaké.Ale dobré to bude,neboj sa.Každá z nás vie,že je to o psychike a ten pravý liek je v hlave.Len mi samé musíme dojsť na to ako začať inak žiť,čo je pre nás dobré a čo nie.Takže-POHODA.

tish

barunka: pytam sa preto, lebo predtym co som asi 5 rokov brala AD, vsetky boli fluoxetinove (deprex, deprenon, magrilan) a teraz mi dala lekarka tieto, nemam s nimi skusenost. kym som brala iba tretinku bolo to v pohode, horsie to zacalo byt az po tyzdni ked som mala zvysit davku na 2/3, zacala som sa citit uz fyzicky zle co som dovtedy vedela ovplyvnit. uzivam to vecer spolu so xanaxom, ktory mam na spanie. ten som zacala brat uz davnejsie, ked mi uz lieky typu hypnogen, stilnox atd... prestali ucinkovat, co sa stava, ak sa beru dlhsie. a aj tak uplne zle spavam, v kuse sa budim, mam zle sny a problem znova zaspat. tu stranku poznam. neurol som tiez nejaky cas brala ale uz v tom mam dost zmatok co a ako na mna za tych par rokov vplyvalo.