Ako moze nastat hypoglykemia?

hybe

"Vymret a dalsia generacia stravujuca sa len "zdravo " tento problem mat nebude?"
nechapem RNG,prečo si dal za tou vetou otaznik,ked tam ma byť bodka.
Myslim,že sme si svoje už povedali a len sa opakujeme...ako stare platne :-))...ty nechceš pochopiť,že zo surovej stravy sa cievy neupchaju a ja nemôžem pochopiť,že jablko chceš nahradiť umelym jablkom a že to bude vraj to iste,ba dokonca lepšie ako pôvodne jablko,lebo bude v tom ovela viac jablk(omyl)...
Kedže končiš ,tak chcem ti podakovať,lebo tiež si prispel hodnotnymi informaciami a niečo sa na aj mna nalepilo (doplnky som bral,napr pangamin milujem a zopar vitaminov,ale budem ešte možno trochu odvažnejši v buducom brani...ved ked sa nad tym zamyslim,tak stejnak už nemam čo stratiť...skušam všetko možne a slinivku nie a nie uplne vskriesiť,je pravda že som nedôsledny a dam sa ovplyvniť rodinou,ktora nema o zdravej strave žial ani paru a nechce o tom nič počuť,to odobera človeku elanu,to mi ver...možnosti však ešte zopar su,čo by som chcel skusiť)ludia ako by sa bali tuna vyjadriť svoj nazor...alebo citia,že je to omnoho zložitejšie a asi nemaju k tomu čo povedať...tak sa maj dobre RNG v tej amerike....a chudni v pohode :-)
ps: škoda,že sme sa nemohli pochopiť...ale to je život..........ale pačilo sa mi ,že sme si zachovali dobru konverzaciu,bez zbytočneho napadania sa...to vyzdvihujem...dik...bolo to fajn

RNG

hybe, tie cisla zialbohu su rovnake aj v Europe, len sa este nenasiel odvazlivec medzi lekarmi, ktory by tuto statistiku uverejnil. Je mozne a pravdepodobne, ze USA vedie v roznych tendenciach, ale zialbohu aj v zlych a na nestastie sa prenasaju aj do Europy.
To je hlavny dovod, preco hladam(v mojej malej snahe, je tak isto na svete vyse 64 tisic lekarov z mnoho milionov, ktori hladaju nahradu za chemiu medzi prirodnymi vytazkami, tj takymi latkami, na ktore organizmus priaznivo reaguje.
Ako vidim, este stale hadzes do jedneho mecha prirodne potravinove doplnky a chemicke lieky. Nie je pilulka ako pilulka. A ked sa ti nepaci kapsula, mozes to dostat v prasku na mixy, tak je to pre mnohych menej hrozivo vyzerajuce.
Spominal si narast srdcovych chorob, ja(z mnohych zdrojov, reputabilnych) to kladiem za vinu hlavne tzv. zdravych rastlinnych olejov a masiel, kde tepelnym a chemickym spracovanim vyrobia "stabilne"(tj ani bakteria ich nenapadne) oleje, ktore s prirodnymi nemaju uz nic spolocne a tieto daju vsade.
Stanu sa doslova tukovymi polymerami, ktore zapchavaju zily a vedu k porazkam, infarktom a zlyhavaniu jednotlivych organov.
Nuz a ja na to ponukam radu: jedzte len panenske, tj za studena vytlacane a podla moznosti chladene oleje a vyhybajte sa vsetkym ostatnym.
Skody napachane doterajsim usadzanim tuku a tukovobielkovinnych nanosov sa daju odstranit emulzifikatorom tukov, lecitinom.
Ale nie v povodnej prirodnej forme, kde je nasyteny tukmi, ale suchom cistom granulate, lebo len tato forma sa spaja v zilach s tukovymi nanosami a postupne ich odstrani zo stien.
Tu hned vidis priklad uzitocnosti latky, ktora bola izolovana z potravin na specificky ucel.
Zialbohu, neda sa zacat spat od zaciatku, treba napravit chyby civilizacie casto inymi civilizacnymi nastojami.
Inac co by si navrhol ty pre tych 80% ludi so zapchatymo cievami?
Vymret a dalsia generacia stravujuca sa len "zdravo " tento problem mat nebude?
Alebo brat tyzdenne 1-2 lyzice lecitinu a ocistit si cievy od tukovych nanosov?
...
Ja tu vsade propagujem LEN potravinove doplnky, ktore podla definicie a kriterii NESMU mat skodlive nasledky. A ty ma chces namocit do nasledkov chemikalii odporucanych lekarmi(zdrave "rastlinne " oleje, bez chlesterolu, alebo vyborne skroboviny a serialy z "prirody", alebo ucinne moderne mediciny(samozrejme "kazda medicina ma svoje zle stranky ale tie su zanedbatelne voci dobrym"= typicka hlaska lekarov).
A to dokonca spiatocne za poslednych 50 rokov.
Ukaz mi jeden doplnok, ktory propagujem, zeby mal akekolvek zle nasledky a potom mozeme diskutovat dalej. Inac z terjto temy odchadzam, lebo je to len zbytocna polemika, nikam neveduca. A moj cas je velmi obmedzeny.

hybe

RNG,thanks ta odpovede,niektore ma zaujali,niektore nie,ale nebudeme to už riešiť.Problem USA je naozaj v tom,že uplne vo všetkom chcu byť megalomani,teda aj v brani doplnkov k vyžive,ba čo horšie:
Denne sa v amerike spotrebuje 90 milionov tabletiek aspirinu,to je približne 36 000 ton ročne.
Ročne sa tam spotrebuje 5 miliard praškov na spanie a 13 miliard tablet barbituratu,"pilulky šťastia" potrebuje 10 milionov američanov.
25 milionov sa ročne vyda napospas skalpelu chirurga.
To boli ale štatistiky z roku 1990!
Dr.Laura Newmanova podava spravu o naraste nemoci za poslednych 50 rokov:
epilepsia o 450% cukrovka o 1800% degeneracia ladvin o 650% anemia o 300% srdečni poruchy o 308 %......
Aj tato sprava je však z roku 1990-teho...dnešne čisla su už uplne ine.Priroda je dlho dobrosrdečna,ale skôr,či neskôr si uroby z každym poriadok....

mira

Som rada, že si priznal, že neviete, koľko brať a čoho.
Ja neberiem nič.
V prirodzených neobrúsených potravinách to za mňa vyriešila múdra príroda.

RNG

Ja som velmi za prirodzenu potravu. Otazka je co je dnes este stale prirodzene?
Izolovane vitaminy a mineraly odporucam len ked sa to neda urobit inac, a zialbohu casto sa to neda.
Nedavno v teme "draslik v krvi", viaceri konstatovali, ze aj ked sa budu ako snazit, max co vedia bezne dostat zo zelenin a bananov je 2500 mg a optimum podla viacerych vyskumnych zdrojov je niekde okolo 4 az piatich gramov.
Preco to nemozeme dostat je ze poda je na draslik ochudobnena, iri mali napr pred 2 storociamimv zemiakoch 4 krat tolko draslika, nez je dnes.
A draslik sa da doplnit jednoducho, kedze napr stredoeuropania vyse 1000 rokov pouzivali nie rafinovane NaCl, ako dnes, ale mineral sylvin, ktory je povacsine KCl.
Co sa tyka brania doplnkov, este stale vlastne nevieme, ani co vlastne potrebujeme a kolko coho.
Povodne odporucene denne davky sa dnes velmi napadaju, ze by ich bolo na case zrevidovat z hladiska novych poznatkov.
Chorob je viac a viac hlavne pre to, ze lekari vymyslaju nove a nove, abu im pribudli pacienti.Napr pala je odrazu GERD, hnacky su irritable bovel syndrom, predmenstuacne problemy su PMS, , proste kazdy je prehlaseny za choreho a mnohonasobne a odporucia mu hromadu chemikalii(liekov).
Tie sa so svojimi bocnymi ucinkami a roznymi vzajomnymi interakciami postaraju o realne poskodenie tela, ktore potom treba liecit-atd.
Za historie intenzivneho pouzivania potravinovych doplnkov, ktore sa defakto zacalo az v roku 1996 v USA(dovtedy bolo len zopar slabych vitaminovych a mineralovych zmesi na trhu)nevidno, ze by pribudali choroby alebo sa skracoval zivot ludi.Teda tych , co beru doplnky rozhodne nie.
A nahradzanie chemikalii, ktore sa predtym v prirode nenachadzali (pouzivaju sa ako patentovane lieky) tymito neskodnymi potravinovymi doplnkami rozhodne nevidim, ako skodlive.
Tak isto ich pouzitie na doplnenie v tele chybajucich latok(dokazane, ako efektivne)nie je zly napad.
Ma to samozrejme aj ciernu stranku, vyrobcovia doplnkov(je to nakoniec priemysel, podobny ako potravinarsky) pustia casto na trh zamorene vyrobky, neefektivne zlozenia-daleko od klinicky ucinnych a su ochotni narobit falosnu a zavadzajucu reklamu zlym vyrobkom.
Tam je realne nebezpecenstvo, na ktore pomoze len silna kontrola takeho typu ako napr nnfa, kde sa zdruzuju vyrobcovia, ktori maju zaujem na buducnosti tohoto pola a tym na kvalitnych vyrobkoch a prisnych kontrolach, aby to neposkodilo meno celeho priemyslu.
Preto sa snazim brat len vyrobky oznacene GMP, ktore su podla sucasnych vedomosti neskodne, kvalitne a s presnym zlozenim.
Na adresu doktorov: pracuju v rizikovom pracovisku, su v blizkom kontakte cely cas s chorymi ludmi, takze nemozno ocakavat, ze by sa dozili dlhsie ako druhi.
A co sa tyka doplnkov vyzivy, o tom nevedia zo skoly nic, to sa tam nevyucuje. Takze okrem vitaminu E a C a par mineralov neberu dokopy nic . Ak maju problem, obratia sa so svojimi vedomostami na chemikalie(lieky), podobne, ako to predpisuju svojim pacientom povacsine.

hybe

Ked som si teraz prečital po sebe,čo som rano tuna rychlo napisal,tak riadny chaos xixi...ospravedlnujem sa...musim si davať pozor a pisať menej a konkretnejšie.
RNG,rozumiem ako to mysliš z tymi doplnkami,ale skus odpovedať.... 1)aj ked svet berie izolovane doplnky pilulky a vitaminy už dosť dlhe roky vo velkom,ako je podla teba možne,že chorôb je čoraz viac?...prečo neriešia pričinu ak su spravne a komplexne a ludstvo ich berie na tony??...žeby bolo ešte stale malo tej chemie a treba to ešte zvyšiť aby sa dostavil žiadany efect?...alebo naopak,zvlada vôbec ludske telo tolko umeliny?
2)Doktory,ktory maju vo všeobecnosti lepšie a vždy najnovšie informacie a beru tie "doplnky" vo vetšom množstve (napr vit E,enzymi atd...)tak isto zomieraju na infarkty a na "bežne" choroby ako bežni ludia...naš obvodny lekar dokonca zomrel pred časom na rakovinu... toto môže zostať bez komentara...
Ja si naozaj myslim,že je rozdiel,či človek berie živu potravu aj ked v nej nie je take velke množstvo latok,ako izolovane umelo vyrobene doplnky aj ked v niekolko nasobne vätšich davkach,najmä ak viem,že ludstvo živu surovu stravu odmieta jesť...žije na doplnkoch, mäse a rafinovanych potravinach,(vo všetkom su dnes pridane stabilizatory atd...)ale žial,počet chrôb stupa a nie klesa...ako je to možne??? uvedomujem si,že od komplexneho pohladu to ma ešte hodne ďaleko...su to len uvahy a otazky....

RNG

Tie morske riasy je asi jedina moznost, ako dostat niektore stopove prvky v dostatocnych mnozstvach, more totiz nie je (zatial) vycerpane na ziviny, ako polnohospodarska poda. A divych rastlin je pomenej, a ked, tak su pestovane intenzivne na tej istej polnohospodarskej pode.
Jedine, ze by si ich nazbieral na nepolnohospodarskej pode sam, co je dost neprakticke.

mira

Ja ten nedostatok zinku vidím tak, že ľudia konzumujú veľa cukru jednoduchého a dvojitého a ten im ho kradne z tela. A nejedia zeleninu, celé zrná a byliny divorastúce, ktoré ho majú dosť. Dosť ho majú i morské riasy.
Viem, že doplnky sú na prvý pohľad ľahká cesta. Či sú takou ľahkou aj po čase, to zistia sami.
Želám všetkým, aby boli zdraví.