Ako moze nastat hypoglykemia?

RNG

Keby tie pilulky naozaj boli blud, tak by nemali tisice lekarov s nimi klinicky zistene pozitivne ucinky. A tro na milionoch pacientov!
A su medzi nimi aj nositelia Nobelovych cien, ktori rozhodne vedia jasne mysliet a maju vo veciach aj prehlad.
Alebo si nedajboze namyslas, ze tvoj "jasny pohlad" je hodny viac, ako ich celozivotne prace....

hybe

....z tym vit E je to tak aj na našom Slovensku...asi je to normalny ľudsky jav všade na svete hehe (prirodzeny jav)
Stači sa zamyslieť ako to bolo napr pred 1000 alebo 10000 rokmi a hned je človeku jasne že tie vitaminy pilurky a preparaty su čiry blud,skôr naopak,nezda sa že by vtedy bola rakovina alebo civilizačne choroby...kôli zlej hygiene mali sice mor atd...ale nebol všade a nie vždy,to tiež o niečom svedči.
Nezabudnem ako som pred 30-timi rokmi ešte na zakladnej škole pisal slohovu ulohu na temu "ako bude vyzerať svet roku 2000", ja som napisal že človek bude na baterky....a mame to tu...ak dnes pumpar si nevimeni baterku v pumpe (asi ras za 3 mes) tak skončil....

RNG

Nuz okrem toho prepotrebneho inzulinu, "anorganicky " izolovaneho su tisice inych uzitocnych "anorganickych " Izolatov medzi potravinovymi doplnkami, klinicky dokazanych uzitocnych tj.
Uznam, ze ked ma clovek dostat nejake latky a nachadzaju sa v prirodzenych potravinach v dostatocnom mnozstve, netreba siahat za izolatmi.
Ale mnohe izolaty boli preukazane za ucinne a uzitocne v davkach tazko dosazitelnych prirodzenymi jedlami.
A kedze to bolo mnohonasobne dokazane(napr vitamin E 200 az 400 IU, vyse 10 000 studii), nemozno o tom pochybovat. Kto o tom nasilu pochybuje je vacsina medickej komunity, aspon navonok, lebo oni(aspon v USA) su prave najvacsi konzumenti percentualne vitaminu E na cievne problemy, hoci svojom pacientom na to iste predpisuju aspirin...

hybe

ešte niečo k tym amputaciam :
40-70% amputácií nôh na svete pripadá na chorých na diabetes. Výskyt amputácie nôh v súvislosti s diabetom je 5 - 25 na 100000 obyvateľov ročne. Strata nohy v dôsledku diabetu nie je len medicinsky problém. Je to problém ekonomický a sociálny. Približne 3-4% ľudí s diabetom má problém s nohami a ich liečenie a starostlivosť o nich spotrebuje až 12-15% zdrojov na zdravotnícku starostlivosť.
Každých 30 sekúnd dochádza niekde vo svete k strate nohy následkom cukrovky. Na diabetickej nohe dochádza k častému výskytu vredov a hoci sú liečiteľné, vedú mnohokrát k amputácii končatiny. V roku 2005 dochádza k posunu kampane na celý rok. To umožní energicky podporovať posolstvo tak, aby mohli vlády s malými investíciami zlepšiť vzdelávanie a prevenciu a aby sa znížili neprijateľné vysoké počty v súčasnosti vykonávaných amputácií. Výskyt amputácií je možné zredukovať v rozsahu od 49% do 85%.

hybe

...ak v skutočnosti maš diagnozu DM2 tak po schudnuti by si nebol len"chudy cukrovkar" ,ak maš diagnozu DM1 ,tak po schudnuti by si isto bol iba chudy neliečeny diabetik.Všetko zaleži od toho kolko beta buniek a kolko Langerhansových ostrovčekov sa ešte nachadza v/na pankrease,lebo tam sa nam tvori ako vieme onen prepotrebny inzulin.
To je naozaj take ťažke hybať sa pre radosť? iba tak ,všetko na 2 hodky nechať všetko a isť si napr zahrať..... čo sa mi prave pači....?
Ano inzulin z vonku je umely,aj ked sa pekne vola,že synteticky,ale je to pre x miliony ludi život zachranujuci nastroj lekarskej vedy....a čo je hlavne,je to spôsob ako predisť pozdnym komplikaciam...dialize,brutalnemu skracovaniu nôh...atď...alebo len proste udržať ludi (ktori nadalej nepoznaju slovo dieta) pri živote.

RNG

Povodne som mal cukor medzi 12 a 20, napriek jedenim len 50 gramov sacharidov, len pomocou doplnkov specificky na regeneraciu pankreasu a odstranovanie nasledkov glykacie sa mi to podarilo dostat takto nizko. A kazdy mesiac to ide kusok nizsie. Keby som dnes chcel klesnut na 4-10, stacilo by mo obmedzit sacharidy pod 100 gramov denne.
Samozrejme, keby som cvicil hiodinku denne alebo chodil kazdy den na prechadzky, tak by to bolo lepsie.
Ja viem, ze mam cukrovku, ale podarilo sa mi obist "synteticky"(je izolovany, tj podla tvojej definicie umely alebo "anorganicky"...) inzulin a zlepsit podstatne stav.
Samozrejme najucinnejsie by bolo zhodit este ale zo dvacat kil, (zatial sa mi podarilo len 10, lebo mam stale este 30% nadvahu-tam je ten najvacsi problem povodne.
Ale aj keby som schudol, bez regeneracie pankreasu by som bol stale len "chudy cukrovkar"...

hybe

ano RNG,ale napr.všetko čo bolo izolovane z niejakej rastliny,prestava byť organicke a vo vzťahu k telu sa stava jedom....(nepotrebnou zaťažou,toxicitou)mal som na misli všetky tie pilurky,prašky.......učinne by aj boli,lebo aj ked je to anorganicke,tak predsa tam niečo asi je...tak ako v homeopatii 1:1000,no telo aj to malinko aj tak ťažko spracovava...
Nechcem teraz aby si to bral ako utok alebo čo,ale 5,5 - 12 mmol cukru v krvi je zle,najmä ak je to dlhodobo takto,všetko čo je nad 8,je zle,no nad 9 je už jednoznačne choroba a ako je zname,ked je to dlhodobe tak nastavaju komplications ktore su vraj už nevratne a to je na tom najhoršie,lebo človek ked si to až vtedy poriadne uvedomi,že sranda sa nadobro skončila,je už neskoro.Pri takom stave nad 9mmol su dnes 2 jednoduche možnosti,pripichovať si malinko inzulinu,alebo schudnuť na normalnu vahu a počkať si až sa to samo upravi...lenže ako vravim pri mrtvej strave je ta druha možnosť asi ťažko dosiahnutelna,z tymi doplnkami je to jednak nie u každeho uspokojive a jednak,je to spracovavane ktovieako....ale kto by dnes jedol iba čisto živu surovu stravu však? najprv by to musel v sebe človek prijať (to nie je možne,ved každy okolo to predsa papa),potom prisť novej strave na chuť,potom bojovať z okolim a nakoniec najsť protiargument aby to nemusel absolvovať...všetko je jasne....a myslim si,že trvalo by to dlkšiu dobu kym by sa telo prečistilo...no a pri prečisťovani tela od nanosov su vetšinou negativne pocity a vtedy sa človek velmi lahko vzdava...ale ved to už vieme ako to funguje...

hybe

pre miru
Hybe, rada by som vedela, odkiaľ si zobrala tie SJ pretože ide o kaše z C E L Y C H ZRN. Napr. cele zrno pšenice - koľko má taká kaša SJ ?
Z tvojej otazky je jasne,že absolutne nevieš čo su SJ (sacharidove jednotky)tak teda: sj je INFORMACIA ktora hovori,kolko cukru na ake množstvo potravi je v potravinsch obsiahnute ,aby si diabetik mohol na každe jedlo aplikovať potrebne množstvo inzulinu (aby ho nebolo zbytočne vela alebo zbytočne malo,lebo z inzulinom sa neradno zahravať) je to relativne novy pojem a z kvalitnuje život jednoznačne DM1.SJ obsahuje každa potravina na svete,teda aj tvoje obylne zrno,1sj obsahuje 22g pšenice, alebo v 100g pšenice je 4,4 sj,(ak je pomleta na kašu nevadi,ma to iste množstvo sj,ide len o nmožstvo tej ktorej potraviny)no ak je uvarena tak v tej kaši už nie su žiadne enzymi a vitaminy,mineraly by tam mali byť zachovane.
To,že niekoho ťaha po mäse za cukrom,je len nazor makrobiotiky,teda nie všeobecny...ak by to ale bola pravda,to by ale znamenalo,že naopak po sladkostiach,(ktore vegetariani radi papaju)by ich to ťahalo k mäsu a to je u vegetarianov blud...no nie?
Samozrejme,že aj ti,čo si varia mäso(lebo surove ho jesť isto nebudu) a ti čo jedia chlieb,takisto jedia mrtvu stravu.Šalaty ako spravne tvrdiš je živa potrava,pamätaj hrniec na varenie=choroby z nedostatku vit a enzymov...jedine ak si ich kupiš v anorganickej(pre telo nestravitelnej)forme za drahe many.

mira

Kaše z celých obilných zrn nevyvolávajú vysokú hladinu cukru v krvi a ani tie dalsie následky.
To potvrdzuje PRAX.