Mojmu stvorrocnemu synovi diagnostikovali pred dvoma tyzdnami cukrovku, a preto sa chcem spytat ci moze prist hypoglykemia kedykolvek necakane aj napriek tomu, ze dbame na stravu a pichanie inzulinu...
Ako moze nastat hypoglykemia?
Omluvam sa , v teme na cukor som mal spomenut radsej chrom, ktory stabilizuje hladiny cukru miesto zinku, ktory je najviac spojeny s imunitou(okrem inych funkcii v tele)
Nuz ja mam radsej "zaludne prekryty problem" nez pretvrvavajuci. Ked sa neda zo stravy(nech je akokolvek plnohodnotna a ziva) dostat klinicky ucinna zlozka, treba brat "neprirodzeny " izolat, lebo pomaha.
A kedze doplnky potravin sa daju bez problemov brat cely zivot, nevidim ten problem s docasnostou alebo nevhodnym riesenim.
Napr, ked mas malo zinku v "plnohodnotnych potravinach", lebo intenzivne vyuzivane polia su vyrabovane zo zinku a nikto ho tam nepridava,telo ho potrebuje a je ho lepsie dodat vo forme dobre absorbovatelneho doplnku, nez trpet bez neho znizenou imunitou.
Az budu polnohospodari pridavat zinok do pody aby plodiny boli naozaj plnohodnotne, nebude treba doplnkov. Ale zatial nemaju ani len naznak ochoty take nieco robit a zivot medzitym plynie dalej.
Otazka je teda ci si ochotna cakat a trpiet, alebo si to "nedokonale a neprirodzene" doplnit.
Stare porekadlo je: Ucel svati prostriedky.
Doplnky majú len jeden problém, že sú doplnky čoho ?
Doplnky nestimulujú ľudí k tomu, aby odstránili príčinu choroby, zlú stravu, ktorá nie je plnohodnotná a potrebuje doplnky. Ľudia nezmenia životosprávu, len pridajú niečo a zostávajú na zlých návykoch, ktorým učia i svoje deti atď. Doplnky tieto chyby načas prekryjú a to je ich záludnosť. Prepáč, RNG.
Aha, mozno nevedomky, ale jasne je tu spomenute, ze pankreas a jeho cinnost sa da stimulovat a regenerovat. Staci len "ziva a cela strava".
Nuz ja idem kusok dalej, v tej strave sa nachadzaju zlozky, ktore daju len energiu, ktore daju len imunitu atd. A su tam aj zlozky aktivne prispievajuce k regeneracii, ktore mozeme izolovat(vytazit) a brat v ovela vacsich davkach, nez by sme to dostali len z "zivych jedal". Tym sa dostavame k vyrazom :klinicka ucinnost.
A to sa mi zda jedinym objektivnym kriteriom tejto diskusie.
Tj. ak nieco zaberie, pouzivaj to.
Nuz a mne zabralo(samozrejme som si to nevycical z prsta, poskladal som si to z rad roznych diabetologov, ktori sa zaoberaju liecenim cukrovky, tj na rozdiel od ostatnych vedia, ze sa da vyliecit,alebo aspon podstatne zlepsit, nie len do konca zivota brat inzuliny na zachovanie zivota).
...no snažim sa aspon mirka pochopiť ako to je,niekomu stači iba povedať čo ma robiť a mu to stači,no mne nie,tu surovu stravu samozrejme skušam a verim jej,no je tu plno vplyvov,ktore to sťažuju,nie je to vôbec lahka zaležitosť,najma ak už tie beta bunky chybaju,treba to kombinovať,proste chaos jak sa sluši a patri...Len malokto tuši,že vysoka umrtnosť na infarkt,mozgovu poražku,rakovinu a civilizačne choroby je v priamej suvislasti s dnešnymi zvratenymi stravovacimi zviklosťami...ja propagujem to čomu verim,aj ked to nemam uplne odskušane, zdravi rozum a svedecstva stoviek ludi na surovej strave napr v knihe od Ernesta Guntera-tajomstvo zdravia a dlheho života mi napoveda kadial vedie cesta...viem,teba zaujima konkretne cukrovka,lebo tvoja mama ju ma a pomaha vam makrobiotika,je to v poriadku,komu čo pomaha,nech to roby...to da logiku...nač mam pre teba fajn spravu,čo sa tyka obilneho zrna:
Krysy v troch oddeleniach boli krmene vylučne pšenicou.V prvom oddeleni čerstvo mletou plnou pšenicou,v druhom pšeničnou mukou a v treťom zmesou otrub a kličkov a rozdiely boli velke -
Prva skupina,ktora dostavala iba hrubu mletu pšenicu sa behom 3 mesiacov celkom vyvynula a mala potomstvo,krysy boli mierne,dali sa škrabaťza ušami,vôbec sa nepokušali niekoho pokusať.......Krysy v druhej skupine boli podstatne menšie,stracali chlupy a mali nebezpečne chovanie,prejavovala sa u nich zubna hniloba a neboli schopne sa rozmnožiť............. tretia skupina,ktora sa živila pšeničnymi otrubami a kličkami,nemala sice znamky zubneho kazu,ale boli tiež malo vyvinute a mali nedostatok energie...Pokus jednoznačne dokazuje že ina "žive" komplexne produkty zaručuju uplnu vyživu,ktora je zdojom zdravia a každa zmena,či uprava je škodliva,každe vylepšenie ludskou rukou prinaša iba nevyhodu,zdravie musi prisť zo zahrady...vysledok organickej revolucie vidime okolo seba.....
Pri prechode na surovu stravu musi diabetik postupovať opatrne.Nemôže nahle prestať uživať inzulin,pretože jeho produkcia vo vlastnom organizme sa obnovuje len pomaly....a na zaver spomeniem aspon jedno svedecstvo od "A .Wilen.Schweiz" : U nas je opäť všetko v poriadku.Prirodzena strava nam velmi chuti.Ďakujeme vam,6e Vašou zasluhou sme sa dostali k živej zdravej vyžive.Tabletky,ktore som bral na povzbudenie slinivky brušnej,aby produkovala inzulin už nepotrebujem a nezistil som nijake negativne učinky tejto zmeny.Skutočnosť je prave opačna,moje žlazy teraz dodavaju telu dostatočne množstvo inzulinu...
PS: RNG to 15 storočie od teba bolo od veci,ako to spravne idifikovala aj mira
Ja to 15. storočie nevidím až tak čierne, ale o tom som nechcela.
Nechápem, ako niekto môže odsudzovať to, čo nevyskúšal a propagovať to, čo nevyskúšal .
A tvrdiť, že vie všetko o chorobe, ktorej sa nezbavil.
Ja tiež som 0.
Príjemný deň všetkým.
hybe , keby sme boli v 15 storoci, uz by si nemal s kym polemizovat, ja by som uz bol davno pochovany a nehovoriac, ze ziadne forum by neexistovalo ziadna diskusia, len rozkaz a posluchnutie.
A zem by bola palacinka, a komu by sa to nepacilo, by bol upaleny a hotovo.
ano je to pravda,snažim sa poukazať na nasledky civilizacie....ak by som žil napr v 15 storoči tak by som si daval prd makovy a nie pilulku či kapsle...a nemal by som ani DM-ko,kedže vtedy ešte civilizačne choroby neboli...ale čo už...nič
Aj vitaminy su dvojho typu: synteticke, ktore mozu byt napriek vsetkemu este dobre, hoci obvykle nie su rovnako dobre ako prirodne, a prirodne extrakty, ku ktorym konvergujem ja, pokial sa to da, beriam len prirodne, hoci aj su casto ovela drahsie.
hybe, dobry prispevok, vobec nie pridlhy. Ludia potrebuju vidiet nasledky civilizacie, nie len dobre stranky.