Mám psychické problémy kvôli jazve z popáleniny

Príspevok v téme: Mám psychické problémy kvôli jazve z popáleniny
lencok1

Uz som tu raz o tom pisala, mam taky problem, ze sa neznasam kvoli svojej jazve z popaleniny, mam ju uz 10 rokov ale v poslednej dobe to pocitujem este intenzivnejsie, niekedy ma normalne ovplyvnuje v mojich rozhodnutiach...ako napr. ked ma nejaky chalan chcel a pacila som sa mu, moja hlava povedala stop ze to nemoze byt pravda, lebo ja mam tu hnusnu jazvu...ja sa tym nicim a vazne sa nemam kvoli tomu rada, mne to uplne zmenilo zivot a zmyslanie a postoj k samej sebe...na to sa mi potom nabaluju dalsie problemy, z depiek sa uz liecim, ale ako mam vyriesit tento problem s tou jazvou...stratila som sa sama v sebe a vazne volam o pomoc, lebo to zacinam pocitovat vo vsetkom...mam pocit ze ten uraz mi ovplyvnil cely zivot alebo skor ja som si ho nechala ovplyvnit tym zmyslanim...stale si opakujem keby som sa nebola popalila nebolo by to to a to...a ide mi z toho sibnut, zacarovany kruh...a toto musi skoncit, inak sa naozaj scvoknem alebo si nieco urobim...co mam teda robit, ako sa mam zacat znasat aj s tou jazvou...ako si mam zacat verit, dovtedy som nemala problem, teraz si uz pomaly v nicom neverim:( som z toho velmi smutna a znicena
-----------------------
Popáleniny www.zdravie.sk

lecncok1

ked ja uz nikdy nezabudnem ako mi znicila moj zivot a ako moc ma ovplyvnovala, ved vsetko mohlo byt inac, ano uz dost nariekania, stale rozymslam ze skocim na nejaku plast. chirurgiu a popytam sa ale ani na to odvahu nemam:(

smejka

naozaj jedina moznost je prekonat to nejak psychicky a vazne zameraj sa na inu vec.. utrapis sa len takymto sposobom a to nema zmysel. nemysli na minulost, zi pritomnost a skus ju prezit co najlepsie a nemysliet na tu jazvu. zacni tym ze cez den budes obmedzovat myslienky na nu... zrejme to bude pre teba tazke ale musis to prekonat neni ina moznost! poprost blizkych kamosky.. a tak nech ti s tym pomozu ..

lencok1

ked sa pozriem na tu jazvu pride na mna velka uzkost:(, zacnem sa potit, bije mi rychlo srdce, som smutna ako ma to ovplyvnilo...ako som si nevedela uzit dovolenky pri mori, zabavat sa, predtym som taka nebola, pomozte mi:(

smejka

lencok1 no poznam pocit ked clovek naznasa seba a zacina si to vybijat na inych a tak .. velmi dobre.. ale ked sa s tym vsetkym zmieris a vyrovnas prejde to uvidis :).. skus sa sustredit svoju psychyku nad niecim inym.. velmi sa tym zaoberas a preto si to tak velmi pripustas tes sa z malickosti a vazne skus sa zamerat nad uplne nieco ine.

lencok1

viete co je najhorsie ze ked sa clovek nema rad zacina byt podrazdeny aj na druhych:(...a vzdy si to odskacu ti ktorich najviac lubim:(...
mam pocit ze som "chora" tzv. neznasanlivot, s cim sa jeden hravo vyrovna, druhy je z toho out, som moc precitlivela odjakziva, tuto svoju vlastnost neznasam, inak vzdy som vedela sucitit s inymi a rada som sa realizovala aj pri mentalne postihnutych ale v poslednej dobe zacinam nenavidiet cely svet, co musim zastavit lebo to nie je spravne, mam tendenciu obvinovat z mojej popaleniny ocina, vlastne on bol ten ktory trepol ze sa da aj na sebe zehlit, a ju mu to vycitam este po 10 rokoch a chudacik on sa tak trapi potom, ma to mrzi a aj tak to beram, jednoducho obvinujem inych zaco asi vobec nemozu

babulla

lencok1,nemas sa za co citit menejcenna,ja si myslim,ze jazva ti poskytuje iba ochranny plast,za ktory sa ukryvas a zastieras tym ine vec,ktore ta bolia....vela stastia pri ceste za zmierenim :)

smejka

och to mi je moc luto :( to vsetko! ale nemozes zase teraz cely zivot sa kvoli tomu trapit! moja kamoska si popalila celu nohu tak, ze vy berala kurca z rury a vylialo sa t na nu vsetko, vriace.. a veru v beznom zivote nikto nieje dokonaly.. ludia sa snazia si vsetko vyidealizovat.. ale to je len vo svete pokritcov.. vazne skus sa s tym nejako zmierit a prekonat to .. inac sa to neda budes sa len cely zivot trapit a prilezitosti a tak? kasli na to , pridu dalsie.. babulla ma pravdu zena musi byt sama sebou.. tak ja najkrajsia a este poznam mnoho ludi ktorym by na takej veci vobec nezalezalo ale ide im o to co sa skryva v nutri cloveka, verim je to tazke lebo zijeme v spolocnosti akej zijeme a ovplivnuju nas aj media ktore si stale stanovuju ideal krasy ale v beznom zivote to je nepodstastne !..

lencok1

babulla dakujem za nazor, keby to bolo take jednoduche sa sa s niu zmierit, bola by som rada, ale moje myslenie ma brzdi...stale mam pocit ze som menejcenna a podobne:(

babulla

ja mam jazvu takmer cez cele predlaktie...milion ludi ta utesuje,ja ta nebudem,jednoducho sa malo stat co sa stalo a je to tak,tak co...a nikto nie je dokonaly,aj ked pises,ze v clankoch sa pise len o dokonalosti a tak...v akych clankoch?ja citam take,v ktorych sa pise,ze aby bola zena sama sebou a stastna,to je najdolezitejsie...tak sa jednoducho s tou jazvou zmier :)