Uz som tu raz o tom pisala, mam taky problem, ze sa neznasam kvoli svojej jazve z popaleniny, mam ju uz 10 rokov ale v poslednej dobe to pocitujem este intenzivnejsie, niekedy ma normalne ovplyvnuje v mojich rozhodnutiach...ako napr. ked ma nejaky chalan chcel a pacila som sa mu, moja hlava povedala stop ze to nemoze byt pravda, lebo ja mam tu hnusnu jazvu...ja sa tym nicim a vazne sa nemam kvoli tomu rada, mne to uplne zmenilo zivot a zmyslanie a postoj k samej sebe...na to sa mi potom nabaluju dalsie problemy, z depiek sa uz liecim, ale ako mam vyriesit tento problem s tou jazvou...stratila som sa sama v sebe a vazne volam o pomoc, lebo to zacinam pocitovat vo vsetkom...mam pocit ze ten uraz mi ovplyvnil cely zivot alebo skor ja som si ho nechala ovplyvnit tym zmyslanim...stale si opakujem keby som sa nebola popalila nebolo by to to a to...a ide mi z toho sibnut, zacarovany kruh...a toto musi skoncit, inak sa naozaj scvoknem alebo si nieco urobim...co mam teda robit, ako sa mam zacat znasat aj s tou jazvou...ako si mam zacat verit, dovtedy som nemala problem, teraz si uz pomaly v nicom neverim:( som z toho velmi smutna a znicena
-----------------------
Popáleniny www.zdravie.sk
Mám psychické problémy kvôli jazve z popáleniny
smejka: no neviem, ci je to stastie, ked to mas na pol tvare. Vie s tym zit, a je aspon podla vomkajsich znakov celkom spokojny. Vlasy mu nevypadali.
Smejka: skus si vyhladat v temach "vitiligo", dost sa o tom pisalo. Ak si dobre pamatam, neda sa to vyliecit, bohuzial. Ale aspon nejake rady ohladom toho skus pozriet.
Juuuj, pardon, omylom som napisala nick smejka.
Myslim, ze v zivote su dolezitejsie veci, ako strie a jazvy a podobne. Ja som niekedy tiez riesila podobne malichernosti (a to vyzeram fakt atraktivne :) - objektivne), ale az ked clovek prezije v zivote iste neprijemnosti a pridu zdravotne problemy, tak sa zacne na seba pozerat inak. A nevnimat take banality. Mozno keby lenocka nemala nohu, alebo nieco podobne vazne, tak by to pochopila. Ale to je uz o inom. Pekny vecer.
dakujem ja len tak. no ta choroba moc znama este nieje a u kazdeho je to inac.., sesternicka uz to ma na celom pleci.. no ten kamarat mal stastie ze sa mu to moc nerozsirilo .. a ma aj na miestach kde su vlasy, pocula som (hoci sa mi to nezda) ze aj vypadavaju vlasy ked sa to rozsiri.. ale to je asi hlupost aspon dufam :) ale diky aj tak ..
smejka: mrzi ma to, ale neviem Ti na to odpovedat. Kamarat to ma od detstva priblizne rovnakej velkosti. Nevsimol som si, ze by sa mu to zvascovalo.
ihoe mozem sa spytat ? moja sesternica ma vitiligo je este malicka no nastastie u nej to zacalo od chrbta ale velmi rychlo sa jej to siri..je krasnucka nechcem aby sa jej to rozsirilo dalej viem aj priciny a tak.. ale neda sa to nejak spomalit?..
lencok1: skus sa zamysliet, co ti chcel :), i ked dost necitlivo povedat. Osobne mam kamaratku, ktora ma na ruke jazvu od detskych cias. Popalila sa karamelom. Ona ju ma na viditelnom mieste, a je vacsia ako dlan. Ty ju mas na stehne, ktore za obycajnych okolnosti ani nevidno. A ma manzela a dve deti. Mam kamarata, ktory ma vitiligo cez polovicu tvare. A ma priatelku, ktoru mu moze hocikto zavidiet. Takze, skus sa zamysliet, ci si to moc nejako neberies k srdcu, taku drobnu chybicku krasy, ktoru ani nevidiet. Ked robis z mravca slona, to bude skor, ze Ta pravdepodobne ovlada depresia. Vtedy clovek sa nevidi v tych najruzovejsich farbach. Skus este raz ist za psychiatrom, a porozpravaj mu o tomto probleme.
j - tak mas stastie.. ja zato nemozem ze som za 1 rok ked som bola mala da zmenila na nepoznanie ( a nebolo to pribratim..)
Smejka: ja nemam ani jednu striu :))