podstupil uz niekdo operaciu nosnej prepazky. vie niekdo povedat ako to je po operacii.
lacoberta: ahoj, ja by som chcela vedieť celkovo o čom to vlastne ´je. Nejako to narovnajú, ževraj tam prišijú nejakú foliu? Prosím ťa, keby si mi to mohol tak slovensky popísať, bolo by super, aj čo bolo najnepríjemnejšie, alebo načo si treba dávť pozor....´dakujem
a prosím ťa kolko si bol/a pn?
dakujem, lebo jedna známa mi hovorila katastrofické scenáre, že už by na to v živote nešla, že jej robili nejaké preplachy čo sa nedalo vydržať, a také veci. Ja už som dohodnutá do B.B. a budem v celkovej anestéze, len po zákroku sa čo deje? Lebo musím fungovať - či sa to bude dať, díky
tie preplachy vobec nebolia, to sa len takou mineralkou - vincentkou preplachuju dutiny nosne, aby sa dostal hlien prec, kvapky sa davaju a mastickou sa natiera a aku kost ti zlomia to ti len vyrovnaju, no ja som mal vyrastky na prepazke tak mi ich zrezali a aj volako narovnali tu prepazku.. asi tak
ahojte, aj ja mam vybočenú vnútornú prepážku, ale ževraj sa robia nejaký preplachy ktoré hrozne bolia a treba lámať kosť? Lebo sa mi to nezdá. Dýcham jednou stranou, ale tiež počuvam dosť zlé veci na túto operáciu, no chcela by som si dať aj popri tom upraviť špičku nosa, ved ked ma uspia tak nech. Mám ísť do B.B. Kováčovi - bol tam niekto? Ďakujem
Hey ludia, aj ste za to nieco cvakali, alebo Vas odporucil lekar a slo to bezplatne???? hmmm?????
Ja som takisto po operácii nosovej priehrady a cysty v čelových dutinách. Operovaná som bola v sepembri 2008. Možem len zo svojich skúsenosti odporučať, nedá sa to porovnať, tiež som mala stále nádchy, bolesti hlavy, závraty a teraz je to už nasťastie všetko preč. A čo sa týka operácie nie je to až také zlé, a pooperačné bolesti tiež nie. V nemocnici som dostavala injekcie /tri dni) a potom som asi 2 dni brala tabletku od bolesti a robila si viac krat denne vyplachy nosa. Po dvoch týždňoch som išla do práce. Nemála som žiadne opuchy. Odporučam KE. Sú fakt dobrý.
Dobrý deň vám prajem. Ja som si dal operovať nosovú prekážku 25.2.2008. Pred operáciu som počul všelijaké nezmysli, ako napríklad, že to je veľmi bolestivé atd. Poviem len jedno. Bolestivé to nie je ani hned po operácii, pritom mne robili až dva zákroky plastiku priehradky a ešte aj zbrúsenie sliznice. Vrelo odporúčam odborníka v Ke alebo v Hu. Robí sa to laparoskopicky cez kameru cez nosové dierky, sťažené dýchanie môže časom spôsobovať rôzne komplikácie. Ak sa ma chce niekto niečo opýtať, kľudne.
a po operácii síce veeeľmi bolí hlava - teda mne išla takmer prasknúť, ani injekcie mi dva dni nepomáhali, no potom som celá odpuchla:-) a vypýtala som sa domeno...mala som síce potom ešte asi mesiac zápal, takže som brala antibiotiká, ale teraz si už na tú bolesť ani nespomeniem...no u každého môže byť priebeh iný...kamoške tiež operovali obe prepážky a týždeň bola v nemocnici (ja len tri) a ešte dlllho potom mala opuch a bolesti...ale určite sa tá operácia vyplatí...veľa šťastia prajem:-)