Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Operacia nosnej prepazky

atalienka

ďakujem, si zlatý ale ja som k tomu aj na čuch hrozná, všetko cítim aspon mi nebudú vadiť cigarety:-O, na čas.....no verím ti že je to dobré si dať spraviť a že to neni nič hrozné, tak sana to dám a uvidím:-O Krásny víkend

1234564lubosssssss

19 mam este:)
To je pravda, ze na toto ste nachylnejsie.
Hehe a k tomu cuchu, no ten sa dlho cracia. Miestami som myslel, ze uz sa ani nevrati:)
Neni zac, este raz vela stastia.

atalienka

1234565lubos: kokso máš ale dlhú prezývku:-O, no vieš ja som si dala tento termín aj preto, lebo končím externe VŠ a vykryla by som to aj PN a mohla by som sa učiť. Ale zase ako baba, všetko škaredšie nám vadí:-O, a ty si dsať ročný? Ak to nieje tajomstvo....ale myslím, že hej lebo násťročný by takto nepísal:-O pekný den a dakujem....ak to pomôže s tým dýchaním tak fajn dám sa na to, ale kokso že stratím čuch?:-O na chvílu, ved ja som ako radar:-O

123564lubosssssss

Este by som chcel reagovat, ze ked uz niesi nastrocna tak prave preto by si si z toho nemala robit tazku hlavu. Lebo na takych veciach sa ti budu smiat len rozumovo nevyspely ludia(deti). A urcite daku tu jednu poznamocku na adresu tvojho nosa dostanes aj od tych vyspelych..

1234564lubosssssss

:) no nic ine mi neostavalo ako zobrat to normalne.. Napisal som tam prvy krat 2-4 tyzdne.. Vravim tie prve dni je dost velky, 3-5 dni do takej dobrej fazy a s tymi antibiotikami(asi proti zapalu) to postupne ustupuje dake 2 tyzdne a uz je taky skoro v normlnom tvare, len este vidiet, ze je trochu vacsi. Potom este daky 1 az 3 tyzdne, ze uz to skoro vobec nevidno. A urcite je to individualne.. Taky mesiac a urcite bude velkostou ako predtym.

atalienka

prosím ťa a kedy bude uplne odpuchnutý? Taký ako predtým? Dúfam,že to netrvá dlho, do kelu, vieš ja som neni násťročná, takže až tak hahachichi mi to nepríde, ja sito budem brať horšie:-OOOOOO ďakujem že si rád, že som aj ja rada:-OOO

1234564lubosssssss

Som rad, ze si rada:) Mne by tiez pomohlo, keby mi to niekto opisal, takto som tam isiel, da sa povedat len s takymi bajkami.. So mnou tam operovali jednu vysokoskolacku a vyzerala dost vtipne, ked ju priviezli na tu pooperacnu izbu:) Ale, ked som sa ja videl v zrkadle na zachode... Tie prve dni je fakt dost velky:)
No do troch tyzdnov budes ok, hlavne s tymi hlienami, len este bude trosilinku vacsi. Pri tych foliach, ti prestikne stichy(trosku zaboli, ak potiahne tak trochu viac ,ak dobre prestihne tak pohoda)a vytiahne tie folie..
Tak prajem vela stastia, aby sa vsetko vydarilo:)

atalienka

1234564lubos: ďakujem si zlatý, že si sa namáhal mi to opísať, som rada. Aspon mám akotaký prehlad. Ja budem musieť byť fit o 3 týždne dúfam, že nebudem napuchnutá.....to by vyzeralo, do kelu si predstav ženu a s napuchnutým nosom, to nehrozí......som rada že odpuchne:-O, ďakujem za info, a tie folie to nebolí? Kokso, no neviem uvidím....ešte raz ďakujem

123564lubosssssss

A k tej bolesti.. Boli zo zaciatku, ale nie je to nejaka neznesitelna bolest. Davaju od bolesti daco aj tie infuzie, tak je to pohoda. Si myslim, ze by sa to dalo zniest aj bez tych infuzii a tak. A este som mal aj nejake antibiotika..

1234564lubosssssss

neviem ako to je niekto to mozno znasa horsie nietko lepsie.. zalezi mozno aj od doktorov, kolki mi hovorili, ze z vojny kto sa chcel uliat tak isli na operaciu a mnohe ine prihody, ze to boli, ze mali modre nosy a tak....
ja som bol v rk operovany, uplne bezna operacia to je tam..
mal som narkozu operovali ma asi hodinku,
tie vyrastky mi zrezali a teraz ked tu prepazku chytim uplne dole na spodu tam je taka tvtda chrupka tak je ako keby vyhnuta, ale prepazka je rocna tak neviem ako to vyrovnavali, mal som aj folie prisite, po operacii som mal nos ako uhorku napuchnuty:) den na pooperacnej izbe, aj sa to specialne nazyva, ale som zabudol:)...
este jeden den som polezal a isiel som domov cize jeden den som prisiel na druhy rano operacia v ten den som bol na pooperacnej, treti den na normalnej izbe a stvrty domov.. vsetko prebehlo ok bez problemov.
robil som si vyplachy nosa- vyncentkou, kvapky do nosa a natieral mastickou to vsetko som dostal tam, no tu vincentku z bufetu v nemocnici, dychanie nosa sa mi uvolnilo za 3 dni asi, ze som sa prvy krat nadychol nosom, ale hlieny sa robili stale take zeleno krvave a take huste.. za tyzden som bol vybrat folie za mesiac prehliadka vsetko ok volake kvapky do nosa.. nos postupne odpuchavalza 5 dni do takej prijatelnej fazy, ze bol trozku napuchnuty a tak sa drzal asi 2 - 4 tyzdne az kym nebol ok.
Cuch sa trosku vracal, aj ked citis ale slabo, az kym som normalne citil asi 2 mesiace, ja som mal uz po skole a nerobil som takze neviem... asi po tom ako ti vyberu folie mozes fungovat aj v robote ale aj predtym ak sa nehanbis ze mas vacsi nos, skor tie hlieny zo zaciatku su neprijemne ze sa tazko je ked musis ustami dychat a tak...
A este je citlivy ten nos asi 3 - 5 mesiacov. a potom uz ho mozes aj mackat stlacat je ako predtym..
No a k tym pribehom, ze to niekomu nepomoze a tak, je pravda, ze co je operovane nebude nikdy tak ako keby to bolo zdrave, ale mne to pomohlo lebo som kychal furt aj nadchu som maval stale, ja som pomerne velke tie vyrastky.. Bol som aj za inou doktorkou ktora ma vlastnu ambulanciu a nerobi operacie a tiez povedala, ze su velke a nemalo by zmysel to liecit...
takze ja som spokojny kychnem 3 krat za den dakedy ani raz tak som spokojny, mne osobne pomohla, aj ked som si myslel, ze mi nos neodpuchne uplne, ale odpuchol:) tak to je asi vsetko
Ospravedlnujem sa ak su chyby alebo ak tomu nepochopis, ale pisal som rychlo. a hadam sa vysomaris z toho:)